Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 55 454
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
   Значи, "Дамата с кученцето" го знам буквално наизуст, толкова пъти съм го препрочитала. Винаги ми е много приятно, когато някой, някъде дори само спомене нещо за Чехов и негови творби. И си мисля, че Майкъл изпрати на Хана именно този разказ като буквар за нея, защото в него се говори за една истинска любов. Невъзможна, трудна, но любов за цял живот. Като тяхната. Може би е това... Simple Smile

# 526
  • в сърцето на един мъж...
Не знам, той когато започна да й го чете и спряха на първата страница мисля, или поне аз с такова впечатление останах. И след като получи касетите точно с нея, започна да се учи да чете.

# 527
  • В светлината на слънцето
а може би ако се разделят Кино от Телевизия би било най-добре Hug

Подкрепям с две ръце!  Peace

# 528
  • Universe

Подкрепям с две ръце!  Peace

Те еко форум не направиха, та ще разделят киното от телевизията   Mr. Green
Иначе идеята е добра   bouquet

smile3529 Дамата с кученцето

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 21:41 от lenny_pld

# 529
   lenny_pld,   Grinning Hug

Нещо много специално.  Потърсих назад, видях че сте го споменавали филма, но не намерих по-подробни коментари. То няма какво да се коментира, трябва да се гледа.

L'enfer (2005)/ Ад

Режисьор е Данис Танович. По сценария на Кшищоф Кешловски и Кшищоф Песиевич за незавършената им трилогия "Ад, "Чистилище" и Рай".

От този филм си затвърдих две неща-че Кшищоф Кешловски ми е един от най-любимите творци на  всички времена и, че Данис Танович е невероятно талантлив млад режисьор.
  Освен че е прекрасно направен, филмът е и един поклон към Кешловски, умишлено е търсен точно неговия изказ и неговите послания.
  Сцената с фикуса ,тази с чашата чай, в която една давеща се пчеличка се мъчи да изпълзи по лъжичката, музиката...Много неща. Мисля, че полският режисьор щеше да е щастлив, виждайки така претворен собствения си сценарий. Желанието му е било творбата му да бъде реализирана от млад европейски режисьор. И мисля, че е изпълнено блестящо.

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 12:46 от С О Н Я

# 530
  • София
момичета, май всички сме фенове на Даниел Дей Луис, най-сетне пуснаха новият филм с негово участие (в Замунда и Арена го видях) - Nine - http://www.imdb.com/title/tt0875034/
ако някой вече го гледа ще се радвам да сподели Hug

за разделянето на Кино от Телевизия не знам как бихме могли да процедираме, да пуснем една тема като Анкета и вътре да гласуваме?

# 531
Друго, което не ми хареса, е опитът християните да се представят като варвари Naughty Всяка религия се е изграждала/налагала с кръв.

Аз пък съм много доволна как ги представиха първите християни, как иначе достиженията на първите цивилизации остават скрити за хилядолетия, ако не са точно варварите да ги омажат?! Naughty Не всяка религия е такава, имало и има по-мирни религии от трите "кръвожадни" - ислям, християнство, юдаизъм..... Whistling

# 532
  • в сърцето на един мъж...
Аурора, аз вчера видях рекламата по телевизията - тук в едно предаване беше на гости София Лорен и говориха за филма, за жалост нищо съществено не казаха, но пък за сметка на това показаха кадри от него. Предполагам, ще е интересен и мислех тия дни да го дърпам, за да го гледам.

За сериалите - мислех си ако пуснем тема с анкета, дали да ги отделят в отделен подфорум, дали няма да се получи разделение. Просто в кино и телевизия да има подфорум турски сериали. И на мен ми е ужасно трудно и неприятно ориентирането в джунглата от такива филми Confused

# 533
Просто в кино и телевизия да има подфорум турски сериали. И на мен ми е ужасно трудно и неприятно ориентирането в джунглата от такива филми Confused
  И аз мисля така. Преброих 14 такива само на първа страница!

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 13:50 от Хапка

# 534
Един приятел, на който ценя доста препоръките за филм, гледа  Nine в киното и каза "пълна боза"... Confused
  Ще гледам зарад' Даниел (не съм сигурна, че ще се справи с пеенето, не знам защо).  А и холивудски римейк на европейски филм, е като филмиране на книга-все неуспешен, така че.... ъх.

# 535

Подкрепям с две ръце!  Peace

И на мен ми хареса тази идея, за да не сме груби, обаче...
1. Къде ще коментираме Сивите Градини, като е филм правен за ТВ?
2. Или къде да коментираме Роки и Индиана Джоунс, като са серийни?

Вчера гледах Рамбо 2008, браткооо колко плът хвърча. Вярно, че половината филм си гледах в чашата, но пък бяхме семейно... и е интересно да се види как са пораснали актьорите от моята младост. А преди 2 дни гледах Е.Т. с умиление какво бонбонче е била Дрю Баримор...

# 536
  • София
Pisateva, за мен е все едно, темите, които за мен имат значение ми стоят в "последни публикации" и те са темите за сериала Др. Хаус, за Анатомията на Грей (то и там вече го докарват на турска мелодрама) и тази тема. понякога от вас разбирам за тема като "класацията за последното десетилетие" или "кино играта", но не се обърквам.
няма и претенции да си съжителстваме заедно с феновете на турски сериали, както решите. ще ви подкрепя с глас каквото и да решите Wink

# 537
    Има един вариант. Да си отворим тема в подфорум Хоби. Плюсовете са, че можем да си водим темата по наш вкус, с коментари и т.н. Минусите-че все пак там влизат по-малко хора и може да се лишим от евентуални нови събеседници, които не са ни открили още.
    В една такава по-камерна тема може надълго и широко да си обсъждаме някой филм или актьор и да не досаждаме с коментарите си.
Знам ли...

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 17:40 от С О Н Я

# 538
На мен не ми пречат. Винаги ви намирам, чета ви, тегля, гледам и ви благодаря !   bouquet

# 539
И на мен не ми пречат:) Чета ви дори и без да съм се "записала" в темата.
А когато сте ми в "Нови отговори" другите теми дори не ги забелязвам:)

Общи условия

Активация на акаунт