За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 26

• 34 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
m@msy, следващия път ще са от парено тесто.  Hug

пеп-4o, преполовени са още топли.   bouquet

# 346
  • на Земята
Привет,реших да направя пица от тестото Верди,но как от малка топка,колкото юмрук,без да се разточва да стане за голямата тава,която си върви с печката-нали така е по рецепта?Ама гоооляма чуденка ми е.

Тестото е много еластично, намазваш си дланите с олио, леко го разпъваш, после го слагаш в тавата и придърпваш към краищата на тавата, докато стане много тъничко.Лесно става, успех Hug.
Дано да е така,на това се надявам,да е лесно.А ако случайно маааалко го разточа,в случай,че с две леви ръце(за раздърпване на тесто) не получа желания резултат,да ли ще окалпазаня тестото?

# 347
  • Пазарджик/Лондон
kikitooo , аз точа разни работи, но това тесто никога не съм точила - не ми се е налагало, то така лесно се намества в тавата Wink.Леко с ръце го оформям на кръгче, слагам го в намазнената тава и натискам с длани - то "изтънява" , даже малко ръбче правя по извивката на тавата, че леко ми се събира при печенето.Не иска и много месене това тесто, просто колкото да се оформи на топка, аз две тави пица правя с него Wink.Не бива и да втасва - месиш, оформяш , слагаш плънка и печеш / аз слагам дом. пюре, кашкавал и след него всичко останало, така е най- вкусна Wink/.Успех   bouquet!

# 348

пеп-4o, преполовени са още топли.   bouquet

Crazy кога ги направи, че и изядохте  Hug Радвам се, че ги харесвате, но май ще вземаи аз да направя, така и така вали сняг и  не е за излизане  newsm78

# 349
  • на Земята
kikitooo , аз точа разни работи, но това тесто никога не съм точила - не ми се е налагало, то така лесно се намества в тавата Wink.Леко с ръце го оформям на кръгче, слагам го в намазнената тава и натискам с длани - то "изтънява" , даже малко ръбче правя по извивката на тавата, че леко ми се събира при печенето.Не иска и много месене това тесто, просто колкото да се оформи на топка, аз две тави пица правя с него Wink.Не бива и да втасва - месиш, оформяш , слагаш плънка и печеш / аз слагам дом. пюре, кашкавал и след него всичко останало, така е най- вкусна Wink/.Успех   bouquet!
Аелис,много съм ти благодарна за подробното обяснение,че и кураж ми вдъхна.Благодаря.  bouquet  bouquet  bouquet

# 350
Извинявам се за невежеството,но току що четох една рецепта за торта и там пишеше че в сметаната се дабаня "фиксатор" за сметана.Не съм виждала и чувала за това животно какво представлява .А някой от Вас виждал ли е?И къде се продава и т.н......? newsm78

# 351
Извинявам се за невежеството,но току що четох една рецепта за торта и там пишеше че в сметаната се дабаня "фиксатор" за сметана.Не съм виждала и чувала за това животно какво представлява .А някой от Вас виждал ли е?И къде се продава и т.н......? newsm78

Аз го купувам от Била, предполагам и в други магазини го има. Ето и още един вид, сега го изрових от кутията.

# 352
Много моля, кажете ми колко време да варя агнешка дроб-сърма в хермерти?  bouquet

# 353
може да ви се стори смешен въпроса ми Embarassed едно и също ли е булгур и жито, но едното да е начупено а другото цяло и в този случай какво се има предвид под грухано жито?

# 354
Благодаря ти Лабрекс за бързия и нагледен отговор-рецептата която четох всъщност е твоя. Та този фиксатор,предполагам прави течната сметана по-плътна след като се разбие и може би се сипва прахчето във все още неразбитата сметана и се разбиват заедно с миксера.Аз така бих направила,но ти ще кажеш ......

# 355
  • област Софийска
може да ви се стори смешен въпроса ми Embarassed едно и също ли е булгур и жито, но едното да е начупено а другото цяло и в този случай какво се има предвид под грухано жито?
Булгурът е жито, обработено на пара, изсушено и начукано. Грухано жито и булгур мисля, че е едно и също.

# 356
  • София
Някой да знае някакъв десерт с извара?

# 357
Благодаря ти Лабрекс за бързия и нагледен отговор-рецептата която четох всъщност е твоя. Та този фиксатор,предполагам прави течната сметана по-плътна след като се разбие и може би се сипва прахчето във все още неразбитата сметана и се разбиват заедно с миксера.Аз така бих направила,но ти ще кажеш ......

tsf , малко късно ти отговарям, но като се разбие добре сметаната, не виждам тоя фиксатор  какво толкова върши. Поне аз не виждам голяма разлика. Най-добре питай в тортената тема, момичетата там ще ти отговорят по-компетентно.

# 358
# 359
  • София
Ехооооо дамите с машините за хляааааааб. Да знаете че тия могат и кекс с тиква да правят. Те го те доказателството:

Общи условия

Активация на акаунт