В очакванe нa пролеттa с тaнЦu, kaTMu и баклава ще ви посрещне нашата тайфа–TR29

• 31 145
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Добро утро с първото кафе.

Хайде тайфата лека полека навдигайте се.Ама ако ви се спи- поспете си,пък по-късно ще пиете.

Лорче,Мила,Бз,благодаря ви за поздравите за моята малка гостенка.За нея това беше магия

която и се случваше за първи път.

Пролетта идва и носи цветен разкош.Миле,тез фрезии не си ли пуснаха аромата в къщи на

топло?Розите вече не са ароматни за съжаление.Измислят нови и нови сортове,но главно

да са едри,с дълги дръжки и по-малко да боледуват.Абе,индустрия но красива.

В градинките на мераклийките растат какви ли не чудни и даже позабравени красоти.

Аз нямам много време за тез мераци./градинката/

# 706
  • на морето
Здрасти на  цялата компания !

Айде пък от мене да е закуската ....  
Едни пролетни палачинки с ягодки ....Да ви е сладко !

Много благодарим с маман за поздравите и пожеланията , показах й ги лично да си ги прочете  и много, много я трогнахте ... Благодари ви и тя и ви праща много  въздушни целувки!

БЗ-че , слънце за очите ми и радост за сърцето ми , аз душицо още гледам кактуси ...вече почти 15 годинки ...Началната ми колекция беше мноого голяма, даже и от семена отгледах едно -две "поколения " , но с времето с някой се разделихме скоропостижно .. Embarassed Embarassed Embarassed  Абе по онова време бях станала като ботаническа градина , ама по обективни и субективни причини с огромен брой китки се "сбогувахме" .
А и занимавките с тях толкова релаксиращо ми действат ..Направо времето сякаш спра ...
Ама и времената , модите и интересите се променят .От няколко годинкии се радваме на лаленца , зюмбюли и ириси на саксии в балкона . Вече започнаха да цъфтят ..Ще ви ги покажа в най -скоро време .
А тези кадифените рози са наистина прекрасни ако си носят и аромата .Този "номер " с мастилото отдавна съм о чувала - по този начен могат да се "обработват " всички цветя -и кокичета и хризантеми  и ...каквото се сетите , но ми изглеждат толкоз неестествени , че направо ми е жал за тях ....
Инък и аз имам пристрастие към хризантеми , даже повече от рози ги харесвам ....

Спасе , душицо , разбирам ,че имаш оранжерия с лаленца ...едно въпросче ще ти питам , ама на лични ,да не променяме темата от "кулинарна " на "ботаническа " ....Нали може ?  Praynig Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 09:00 от asha

# 707
  • Казанлък of all places
Добро утро , тайфа!
Днес малкият ми син празнува имен ден - денят на Свети Герасим Йордански.
Понеже моето овне е единственият Герасим, който аз познавам и тъй като е отявлен плодов червей, заповядайте за негово здраве :

# 708
  • Varna
Да Благодаря на Бригада Росна китка за кафенца за закуски и на АнждетУ за почерката Hug Hug Hug
АНДЖИЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ГЕРАСИМ! дА СИ НОСИ ИМЕТО СЪС ГОРДОСТ И КАТО СВЕТЕЦА СИ ДА Е ПРИЯТЕЛ И СЪС ЛЪВОВЕТЕ!!!

# 709
  • на морето
Анджи , честит имен ден на твоя Герасим! Да ти е живо и здраво момчето и името късмет да му носи ! Да ви радва и да се гордеете с него !

Св. Герасим Йордански

Християнски празник

На този ден Православната църква почита деня на св. Герасим - известен аскет и скромен монах, който спечелил стотици последователи в скромния си живот. Родом от Ливия, от млади години той се посветил на служение Богу и като оставил света, се оттеглил в Тиваидската пустиня. След като проживял там много години, той посетил Йерусалим и се заселил близо до р. Йордан. Около него се събрали много подвижници и по такъв начин се създала голяма обител. Герасим установил в своята обител най-строг начин на живот и сам давал на братята пример на съвършено безкористие и строга въздържаност. Със своята светост, той привличал към себе си в пустинята и дивите зверове. Легенда разказва за лъв, който с трън в лапата си потърсил помощта на светеца. След като Герасим извадил тръна, лъвът останал негов дългогодишен спътник и след смъртта на светеца издъхнал върху гроба му. Ето защо иконописците представят Св. Герасим с лъв в нозете. Преп. Герасим починал в дълбока старост в 475 г.

Именници: Герасим.

# 710
  • София
ЧЕСТИТИ ИМЕН ДЕН И ОТ МЕН НА ГЕРАСИМ !
С ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО ДА СИ НОСИ ИМЕТО!

# 711
  • Истанбул
Анджи HugЧестит имен ден на Герасим.Да расте жив и здрав .

# 712
  • Варна
Да ти е жив и здрав красивият именник , Анджи
и да сътвори най-прекрасните картини за майчините ти очи !

# 713
Честит имен ден на Герасим!

# 714
Честит имен ден на Герасим.Да расте здрав и силен.

Баба Спаска му праща подарък да рисува всеки ден нещо любимо.

Аше,чета ти поста със закуската, хем с очилата и "едни палачинки"ми се видяха

"едРи палачинки".Бря,викам си кви са тези  newsm78 та на второто четене видох.

Пиши ми на лс, ще ти отговоря с удоволствие.

Другите росни китки как сте? Дядо хаджия извърши ли нов кулинарен подвиг?

# 715
Анджи, честит ти именник   Hug Да ти е жив и здрав и само да ви радва!

# 716
Честит имен ден на Герасим!

# 717
честит имен ден на малкия Герасим!

да расте здраво,безгрижно и много обичано дете!   bouquet Hug  bouquet Hug

# 718
Добра вечер, народе   Hug

Щях да пусна ранен поздрав за Анжов Герасим Crazy, но нещо днес в 6:30 хич не ми беше до компа  hahaha Joy..та сега малко късно Blush, но с добри мисли и пожелания :

Честит ти именик, Анж  Hug ! Да е жив и здрав Герасим ! Да ви радва с креативността си поне докато си вземе булка Whistling Mr. Green Laughing ! (после нали се разбраxме ... Лондон, Italy, NY .... Laughing)

Тук пак беше прекрасен ден днес ... почти 20 градуса ...кеф кеф кеф Party Crazy Sunglasses .... и народОт напъплил като ... като ... мравки ... шъткат , нагоре надолу .... Страшна работа  Mr. Green... Mалко слънце да се покаже и сме като гущерЕ, веднага на вън да се припечем на някой камък hahaha Joy Mr. Green Laughing .. ама дълга бе таз зима, бей  Whistling ....

Хаки - ама имаш ли си мартеничка, сега,  ...хм Whistling Crazy Wink .... u MHo'o  Hug 3a   chef

Лека, другари .... нещо ме е хванала пролетната умора  Crazy ....

# 719
  • до вятърните мелници
Анджи, да ви е жив и здрав именника! Дано и той винаги краси името, както то краси него!

Мирамила, много благодаря за разходката  Hug

Усмихнахме този намръщен сив мартенски ден! (дано никоя не си е го е "заплюла")

Общи условия

Активация на акаунт