В очакванe нa пролеттa с тaнЦu, kaTMu и баклава ще ви посрещне нашата тайфа–TR29

• 31 145
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Истанбул
Бз не се ядосвай де Embarassed HugПри такова разнообразие на халви естествено ,че има много да се говори.Даже и твоята халва ,дето я приготвяш сигурно се различава по вкус от халвата на съседката,нали HugВ разнообразието е красотата  bouquet
Дедо, пак висш пилотаж  bouquet
Лори ,не знам какво консумират французите ,че са така слаби ,ама аз не останах много очарована от кухнята им.Бяха ни поднесли полуопечени кюфтета и едно картофено пюре като гума ooooh! ooooh!
Когато една наша братовчедка беше в Англия разказвала на семейството при които беше отседнала =доста добре материално=мъжът архитект,съпругата му с фирма за недвижими имоти=какви са закуските в Турция например през неделния ден,човекът съвсем сериозно се изказал=Значи вие там сте много богати,щом такива работи ядете ooooh! Mr. Green
Аша хош гелдин Hug

# 91
  • Варна
С някои от тук присъстващите се знаем вече виртуално , за останалите - ...ами  ...... не отговарям на някой критерии , но пък компанията ви е готина ...

asha , добре дошла !
Много зачовърка любопитството ми с тези критерии !  Grinning Какво имаш предвид ?

Когато една наша братовчедка беше в Англия разказвала на семейството при които беше отседнала =доста добре материално=мъжът архитект,съпругата му с фирма за недвижими имоти=какви са закуските в Турция например през неделния ден,човекът съвсем сериозно се изказал=Значи вие там сте много богати,щом такива работи ядете ooooh! Mr. Green
Че какво закусват тез` хора  newsm78 ... Аз съм чувала , че храната в Англия не е хубава , но мислех , че поне е евтина ...

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 19:34 от Lora-Di

# 92
От балканската кухня по-хубаво нема.От нашио мохабет по-арен нема. bowuu  chef
За времето и калта тук няма да кажа нищо, да не разкалям темата. Mr. Green

# 93
  • София
От балканската кухня по-хубаво нема.От нашио мохабет по-арен нема. bowuu  chef
За времето и калта тук няма да кажа нищо, да не разкалям темата. Mr. Green

Божееее тамън се чудех кво му липсва на хляба добре, че беше Спасунчо да ме подсети. Айде аз после ще намина. Зайоооооо давай шарената сол бе.

# 94
От балканската кухня по-хубаво нема.

Мммммммммного смело твърдение! При всичките ми високи нива на патриотизъм, не бих се подписала под това  Wink

# 95
  • Истанбул
Лори ,той човекът се захласнал от разнообразието=няколко вида сирена,кашкавал=стар и нов,няколко вида маслини,яйца на очи със суджук,конфитюри,мармалади,мед.Симит или препечени филийки и после да се чудим що сме четвъртити Mr. Green
На закуска в Англия=мюсли с мляко или 2 препечени филии на тостера с чаша чай. Mr. Green #2gunfireАз да взема да емигрирам в Англия newsm78 ,че да се приведа у ред Mr. Green Laughing Joy hahaha

# 96
Анже, Хаки - не са ядосваM, беee, мога ли да се сърдя  hahaha Joy Mr. Green .. аз др. имах предвид --> значи др. тема ще е със заглавие за халвата  Party Crazy Whistling  ..а-hа, а-hа baby както се казва в песента  Joy Laughing Wink

А ей тука да турна нещо във връзка с казаното от Лорич (е как нЕма да е разширяваща се нацията американска, та и целuяT свят). В NY ВИНАГИ остава храна от ресторантските ни порции  и винаги я взимаме за вкъщи . Порциите наистина са о-г-р-о-м-н-u  #Crazy ooooh! Rolling Eyes  (както и вси4ко др. ... магистрали, magazini, порции .. наистина консуматарско общество, к/о не е непременно лошо, стига да се намери баланса, както всички сте споменали Peace Wink).

npeDu 20 г. u DHec :

** http://www.diseaseproof.com/archives/2008/05/articles/hurtful-food/

Дедко - евала както винаги ! Peace

Мисти - докато напише(м) домашното, вечеря  u сuе , и то не остана време за колонята  hahaha Whistling Crazy ... (**а за видеото - наистина е разкошно ... 3 в 1 така да се каже  Mr. Green Laughing... но това трябва да се види, изпита и усети на място  Hug Peace Wink...)

Mila Hnm  -  Hug Heart Eyes Laughing Wink Kak cu, kak cu ? (**бupa, a ...  newsm78 Whistling Mr. Green?!)

Имате поздрави от Снeжка - нямат интернет, но не ни е забравила, разбира се  Mr. Green Laughing Wink

Annip -  Hug

Delte, Redemi - kak y BapHaTa   Hug Mr. Green??

Ghosn - ycnex Praynig Peace Hug !!! Kak cu , щo cu  Laughing???

C.X. - сега ша та уважа с едно лично .. чакай  Hug Wink

Spasi - списиялну за теб , душъ Laughing (u 3a Bcu4Ku  Mr. Green Laughing) :

Лека ... до-късно може би   Mr. Green Laughing Hug Heart Eyes

# 97
Кой питаше за типичния традиционен неделен закуско-обяд Mr. Green (като почнe къъъмто 11 и докъм 1-2 все се папа Whistling Thinking Crazy)... Хаkи го описа Wink Laughing , аз пускам материал нагледно  Mr. Green ... (това количеcTво нЕма как да се уважи подобаващо за час ..трЕбат си поне 3-4  hahaha Joy Wink...):

Ох, бе   Whistling ooooh! ... уморих се да ги качвам снимките hahaha Joy , ако ша трЕбе го ям ... ша са ми нужни 3 дена Whistling Crazy Mr. Green Laughing ..(така ша ви посрещнем , тамам мъ, вие само елате през април  hahaha Joy Mr. Green... подмам-подмам  Wink Hug)

# 98
  • Казанлък of all places
A,не. Аз такова нящо не изяждам.Не че няма да мога. Ама сакън .

Значи, ако трябва мен персонално да ме примамвате , моля да се осигури:
1. Кафе. Повечко. Да не е нес. Иначе ще заподозра Република Турция в персонален заговор срещу мен. 
2. Баклава.
3. Кисело мляко.
4. Кюнефе.
5. Плодове. Много. От всички.
6. Нар. Много. И на сок.
7. Ашурето си щях да забравя, бе!

И за малко да забравя! Намерих гьозлеми в местния супер! Така добреми дойдоха в мразовитата вечер, с едно френско вино....

# 99
Ange -  проблем йок  Whistling Mr. Green ... 1 --> чек, 2 --> чек .. и така до 7 .. чек Crazy ... Чакаме те  Laughing Wink

# 100
Ох! При първите ми ходения в Тр, така бях полудяла от липсата на еспресо, че накрая бях дволна на кафето в КФС! Сега с примирение се съгласявам с това и пия чай кротко (аз чай не пия иначе).

Аз искам бюрек, бюрек, бюрек! Моят списък е къс!  Mr. Green

# 101
C.X. - Тамам ,бе, джанъм  Mr. Green ...  ето готово ... днес съм като джина от лампата на Аладин  hahaha Joy Hug Wink

# 102
  • София
Я туканата една бърза справка.

Бюрек ли е единствената дума за баниците или има и друга на турски. И ако има друга кога се ползва едната пък кога другата.

Хайде па за награда който отговори ще му кажа как е правила налагана баница моята баба едно време.

# 103

Добро утро работещи момичета

Преди да се хвърлите геройски в студа и вятъра навън

пийте нещо топло.Успех! cold

Добро утро и на тези от нас,дето сме зад прозореца.

# 104
  • Истанбул
Добро утро Hug HugДедо ,тук на баницата казват бьорек=с кори ,точени  а пиде на тесто с мая ,в което има някаква гарнитура.За сведение ние турците в Североизточна България ползваме за баница с кори думата пиде,
Бьорек                                          

пиде е това  

Общи условия

Активация на акаунт