Как се готви риба в плик?

• 8 808
  • 7
  •   1
Отговори
Моля за Вашите съвети и рецепти как да приготвя вкусно риба в плик? Кои риби не са подходящи, кои са?

# 1
  • Пловдив
В плик съм правила само сьомга и пъстърва, намазвам плика обилно с олио/зехтин, за да не залепне, осолявам рибата, пъхам резан лимон, копър и масло в нея и пека  Peace
Аз лично предпочитам рибата, приготвена във фолио, защото в плик стават малко като сварени Laughing

# 2
Не знам,какъв плик имаш предвид,но аз готвя риба във готварско фолио..По-принцип не стават малки рибки на фурна,заради костите,но разбира се,че има хора,на които им харесва.Определено така готвя филе от риба..няма значение каква е..стига да е голяма и добре обезкостена..овкусявам рибата със сол,черен пипер,малко олио..слагам я на голямо парче фолио,отгоре нарязвам на шайби лук,пиперка,домат..завивам,така,че отвора да остане отгоре,за да може след като се задуши,да отвориш фолиото леко,за да се изпари течността от зеленчуците и да се запече приятно.Става много вкусно и лесно.Гарнитурата е по твой вкус Peace

# 3
И аз от това малко се притеснявам(че ще е малко като сварена). В плик вероятно по-малко ще мирише при печене.

# 4
Според мен във фолиото става като задушена, а в плика може да се запече. На указанието за работа с пликовете пише да се обрашнят добре, за да не залепват.А рибата си подготвям като винаги осолявам, малко чер пипер и лимонов сок и оставям да поеме. После малко олио, ако не е мазна рибата, копър и ...в пликчето.

# 5
  • зад кестените
В плик съм пекла скумрия със зеленчуци  но пак си  стои като сварена но ние точно така я харесваме.А и  най вече не мирише толкова   Пробвала съм и пангасиус но въобще не останах доволна newsm61 , бяха ми казали че ставала много добре     голям яд брах наложи се да махна плика да  я запичам наново,

# 6
Да ви кажа в плик съм готвила много видове меса и млечни произведения ,но за риба не ми беше идвало на ум. Благодаря ви за идеята !

# 7
Да ви кажа в плик съм готвила много видове меса и млечни произведения ,но за риба не ми беше идвало на ум. Благодаря ви за идеята !

Интересно ми е как се готвят млечни произведения в плик.
На мен пък това не ми е хрумвало!

Общи условия

Активация на акаунт