Отговори
# 465
Да драсна малко, че покрай дребка нямам никакво време  Laughing
Все на ръцете ми е, за много кратко се заиграва самичка. Сега е лесно, че не тежи много, ама да му мисля после  Mr. Green
Въглавничка не й слагам, както Васи е писала - като поиска тогава. Лапа си ръцете, досега й ги вадех от устата, но като споменахте за координирането, може и да я оставям от тук нататък. Косичката й пада малко по малко, няма плешиви петна все още по главата, но тя и не се залежава много, не спи това дете  Rolling Eyes Нали съм морско чадо, няма да пропусна да я заведа на море това лято  Sunglasses
Кафе не пия, уж заради коликите, дето мъчат Ани, ама много ми се пие! Мляко пия по 1 чаша всеки ден, не мисля, че ще навреди.
Стейси, да си идва вече вашия тати, че да ти олекне  Hug
Портокалчо, радвам се, че сте намерили общ език с твоя мъж  Peace
Десита, много ти била обидчива свеки  newsm78 Моята беше пти нас за 1 седмица, но успяхме да запазим прилични отношения  Rolling Eyes
От Ла Редут и аз поръчах вчера, но не за беба, а за мен, че и аз да се почувствам човек  Blush
Още щях да пиша, но недоволстваме ... Цунки на бебоците
КикиHeart Eyes

# 466
Здравейте и от мен!

За смученето на ръцете - незнам защо толкова ви плаши. Това е естествен период, през който минават всички бебета. Все още са мънички, за да се мажат с разни горчилки. Някъде бях чела, че при повечето бебета, този навик изчезва след годинката. В случай, че продължи, то тогава не е препоръчително да се използват насилствени методи, а да се намери друг начин за успокоение - например някоя любима играчка, която да гушка.
steysi86, по новините казаха, че българските рйнджъри вече са кацнали в БГ. Още малко остана и ще се гушнете  Hug
pisihrisi, и Емил го приспивам с люшкане в кошарата, и той си плюе залъгалката, но аз му я подпирам в устата и така се успокоява и заспива много бързо.
анитка, и мойте дзверчета имат плешиво петно на тила. Това мисля, че е от лежането.
Gulia, доколкото знам на 3 месеца бебетата са в период на засилен растеж и имат по-засилен апетит. Може би за това бебо се буди по-рано.
didkata86, според мен е по-добре да си остане на 6 хранения. Ако са му много, той сам ще си спре едното. Моя бимбаец от около седмица започна да яде по 5 пъти, а от време на време и по 6. Той сам си направи такъв режим. Сутрин яде около 6-7 часа, след това около 9-10, после към 12-13, следобед към 16-17 и вечерта между 19-21 часа. На няколко пъти направи по-малка следобедна пауза и вечерта яде 2 пъти.
Възглавници слагам, но те са толкова тънки, че все едно ги няма.
Янечек, недей така, неразбивай мечтите на детето. Не му давай да яде без хляб. България има нужда от смели пълководци  Joy Снощи прочетох цитатът в подписа ти и умрях от смях. Предполагам това са думи на синковеца.
CRLN, аз на панталонки слагам чорапи и отгоре терлички или мекички буйки.
Силве, щом Пламен се чувства добре, мисля че няма защо да се притесняваш. А и като сметнеш общото количество, което яде за денонощие, не е чак толкова малко. Моя шишко на вашата възраст ядеше по 150 мл по 6 пъти. Сега е на 180 мл и на 5 хранения, но напоследък от време на време се случва да се наяде със 100-ина мл.

един важен въпрос някъде в темата четох, но сега не мога да го намеря. Бебето като стане на 100 дни какво се прави? Има ли някаква традиция?!  Shocked  newsm78
За тази традиция писа Деситалий, но това е корейска традиция.

radost24, по време на моето секцио се чувствах много спокойна. Целия екип бяха много мили. Анестезиоложката постоянно ме питаше как съм, как се чувствам. Най-шантавото беше, че си бях поставила за цел да запомня на коя песен ще изплачат бебетата (бяха пуснали радио)  Crazy Като чух, че започнаха да аспирират околоплодните води, забравих и музика и всичко. Единствено запомних песента, на която започна операцията  Laughing

В нащо град наваля много сняг. Сутринта висях на прозореца и се смях на комшиите - като малки деца са. Един си изчисти пред гаража, като хвърля снега пред гаража на другия. След това другия - изчисти пред неговия, като хвърля обратно снега пред гаража на другия. Накрая като мина снегопочистващата машина, зарина гаражите и на двамата  Joy

Лека и безаварийна нощ!

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 00:40 от yani4ka_83

# 467
Момичетааааа, здравейте  Hug!
Аз се класирах да пиша в тази тема дори и късно  Simple Smile. Не съм изчела цялата тема, но последните няколко странички съм ги изчела.
Възглавничка слагаме ние, но тя е много тънка, не знам дали има 1 см. височина.
За смученето на ръцете, лапа си юмручетата. Днес си беше лапнал палеца и показалеца. Не мисля да мажа с нещо горчиво.
Vikilina, аз съм за обща поръчка. Миналата седмица пуснах от един сайт, ще пиша ако те интересува, когато има някакво развитие, дано получа нещата. Исках от ЛаРедут да поръчам, но някои неща не са ми много ясни още.
Радост24, нали може някой път да ми обясниш някои неща  Simple Smile.
За панталонките, аз също щях да ви питам.
Кафе, пия много рядко и то много разредено  food010. По време на бремеността пиех 3в1 понякога. Миналата седмица също изпих едно.
За море, ние обикновено ходим във Варна, но има време, живот и здраве ще го измислим и като му дойде времето.
Радост24, ние също ходихме на дерматолог, изписа ни две кремчета, които се приготвят, да се мажем около 10 дни и да отидем пак, но не успяхме, много е студено. На нас също не ни каза нищо конкретно, кожата му бече груба, бузките му се бяха зачервили и аз не знам, нямаше особен резултат, а аз го мазах и с Нахткерцен, може и от това да е попреминало. Дано се постопли и да го заведем. Ние също минахме на този Аптамил, надявамм се да му се отрази добре, защото пробвахме Комфорт е беше ужас, само се гърчеше, акаше рядко и с големи и много ислни напъни. А на вас добре ли ви е това мляко?
Steysi86, много се радвам за вас, когато съобщиха тази вечер за завръщането в България веднага се сетих за вас, супер е направо, че след толкова време ще се прегърнете, а и няма да сте само двамата  Hug.
За турските сериали, гледахме "Перла" не от началото обаче, сега "Листопад", само че аз миналата седмица се загледах и в този по Нова ТВ хехе. Пък мъжът ми зяпа "Листопад". В тази връзка днес пак го гледахме, и тази Неджля нещо беше тъжна, и се сетих за Миралюба, тя нали каза, че се вживява много и си мислех сега как ли съчувства на горкото момиче  Simple Smile. Абе луда съм вече аз.
За ферматааааааа, тези дни пак и аз се пиша в графа фермер и добър съсед, хехе. Ужас, тази ферма е такава зарибявка. Сега строя конюшна, а Васи ми подари дъска  Laughing.
Аз не съм писала скоро, нещо много ни мъчат коликите, направо е ужас. Дано и да преминават вече, че не се издържа направо. Милия плче и коремче много го боли, то е гушкане, разнасяне, пеене, уф много ми е жал. Мийче, как сте вие?
Може ли да питам и мамите на момченца, вече какво правите с члена на бебчето? Аз питах последния път педиатърката, тя го оголи, каза ми то е готово, аз доста се учудих всъщност. Както и да е де, но въпроса ми е, когато е оголена главичката има нещо бяло, това маха ли се или какво? Аз я питах, тя каза ми то е така, кое е така не разрах.
Извинявайте малко са ми накъсани мислите и обясненията сами странни  Simple Smile.
Последните дни много ми се спи, нещо е много неспокоен малкия и се буди по никое време. Поста на Gulia все едно аз съм го писала горе - долу. Поне сега успях да пиша. Със сигурност пропускам нещо пак, но ще лягам, защото не знам кога ще се събуди наш малчо. Лека нощ на всички ви  Sleeping.

# 468
Д О Б Р О   У Т Р О!!!

С тези ферми и детето не ми стига времето да вляза във форума да  ви видя  Embarassed
Но ще се постаря да наваксам  Wink

Приятен ден от нас Simple Smile

# 469
Добро утро и хубав ден newsm53

# 470
Добро утро!  Flutter Кло, мерси за закуската, много апетитно изглежда!

Моя мъж вчера купил от магазина оризов кейк и почерпил колегите на работа. Пък свекито да си го яде нейния. Аз и без това не се кефих на това как го приготвя, визирам падането на парчета на пода и връщането им обратно в общата смес, плюс облизването на пръстите и бъркането с ръце  Sick

Иначе не е лоша жената. Ама ми е много трудно да си затварям очите за липсата й на такт, маниери и основни хигиенни навици. Особено пък когато става въпрос за Тео  Naughty

Стотният ден тук се празнува доста стабилно, от древни времена. Главно заради високата смъртност на новородени в миналото. Един вид, щом е оцеляло бебето сто дена, значи ще го бъде. И тогава е и официалното му представяне в обществото...

Относно пробиотичните прахчета - ми не знам как се казват. Тук рецептите ги взимат в аптеките и ми връчват лекарствата без опаковка или указания - просто в наелонови вакумирани пликчета. Ако е хапче и имам късмет, може и да му пише името на глазурата, ама с прахчетата нещата не са толкова лесни... Другия път като се видя с педито и ще я питам  Peace

При нас ново пет - четири дена вече редовно акане, даже повече от редовно... Обаче... мина към зелено  Confused и сега се чудя трябва ли да се притеснявам, какво става...  Thinking

За белите работи в устенцата на Тео... странни са ми доста... От двете страни на долния венец - абсолютно симетрично разположени, мисля че се падат долните кучешки. И оттам ми се струва, че е малко вероятно да са зъби, защото първо избиват резците, а не кучешките... Ама ще видим какво ще се окаже накрая...

Да се похваля, че поръчахме на Тео шезлонг на Фишър прайс, който се люлее и вибрира и пее, и му се мандахерцат едни играчки отгоре и му се променя положението на гръбчето от легнало в полуседнало и седнало... Плюс - издържа до 18 килограма. Много съм горда с избора си, сега остава да го получа и реалността да се покрие с очакванията... Нямам търпение! Все едно си чакам подаръка за коледа  Mr. Green

Айде, хубав ден и много усмивки!  Hug

П.П. А, да! И още нещо да се похваля - вече съм си същите килограми както преди да забременея...  Grinning Без диети и без упражнения! Само с дундяне на Тео  Heart Eyes

# 471
ТАТИ Е В СОФИЯ!!!  newsm44 newsm44 newsm44 ЧУХМЕ СЕ СНОЩИ В 2 ЧАСА И ПРЕДИ МАЛКО ПАК! НЯМА ТАКОВА ЩАСТИЕ!

ЩЕ ПИША ПАК ПО-КЪСНО.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 08:56 от steysi86

# 472
ДОБРЮТРО

Кло - мерси за апетитната закусчица....само в мечтите ми е - карам на чай и сурови бадеми за закуска. А ти стига верно фермерства ами се включвай по.често че ни липсваш в редиците.

Дария има нов номер - самоприспива се като мучи и си държи носа  hahaha - голяма е смешка.
Иначе се е изринала този път наистина яко и по цялото телце.....едни такива микроскопични червени точици. В четвъртък сме на консултация, но ако е от нещо което ям ще ми е доста трудно да го открия кое е. Кравешки продукти тотално не ям, както и яйца, мед, шоколад, банани /прочетох че и те са алерген /...........и то не остана какво да се яде. Ако трябва да съм само на ориз и картофи просто няма да стане. Нали трябва да се храня пълноценно. Абе мани мани. Само да се намира нещо за което да се притесняваме около бебчовците.

desitalee - първо честит ви шезлонг  . Второ за акитата - ми и на Дария са зелени от време на време, но незнам защо така. Зъби май е рано да растат, но знаеш ли. Моят мъж и дъщеря му от предния брак нямат зародиши на 4- тите зъби. Казали са им че това е еволюция. Мъжо има и само два мъдреца. Така че очаквам и Дария да има липсващи зъби, което е неприятно, защото ще й станат разредени и ще трябва да се занимаваме с шини и др........аз малко слагам каруцата пред коня де, може и нищо да и няма, но малко се притеснявам все пак - момиченце е , трябва да има ослепителна усмивка.

панталонки и аз вече взех едни дънки с широки крачоли и на раета тип моряшки ....много са сладки. В магазин ФОКС за бебета като има намаления се намират много готини неща на добри цени. Панталончето струваше 13лв. Скоро ще трябва да понапазарувам малко бодита, защото взеха като че ли да и поомаляват. Само ме е яд че имам доста нейни дрешки, които са красиви, но непрактични за в къщи, а тя като не излиза реално навън и по-скоро е все в космонафта си никой не ги вижда и няма каго да й ги облека.

yani4ka_83  hahaha много обичам да наблюдавам такива случки....само да не ми се случва на мен. Мойто мъж вчера като тръгна на работа изрина и моята кола - много мило ми стана. иначе с детето в ръка и чанта ми е доста трудно да изчистя за да мога да отворя вратите и ставам цялата в сняг.

Еййййй нещо пак се отплеснах в бъбрене тази сутрин.....ама то като няма с кого да си говориш по цял ден .

Хайде чао за сега и се усмихвайте въпреки мрачното време навън  Hug

п.с. steysi86 - хайде бе жена.....твоя мъж всички го чакаме май . Mr. Green...кога ще е при теб най - сетне

# 473

steysi86 Hug Hug Малко остана  Heart Eyes
Представи си колко се радва той при предстоящата среща с теб и с малката му дъщеря.
Много се радвам за вас

# 474
Здравейте Simple Smile Все по-рано започваме да ставаме сутрин  Mr. Green А сега някои си доспиват, но не всички, както е видно  Twisted Evil
Стейси  Grinning Дори не си представям колко щастлива трябва да си Simple Smile
Яничка, да, откакто детето проговори, всичките ми подписи са негови бисери. И понеже се случва често да изръси нещо, често ги сменям Simple Smile
Вчера операцията на ретината на таткото мина нормално и сега е добре, боляха го малко очите, ама няма как. В МЦ "Зора" му я направиха. Зора ли, Светлина ли... те са 2 клиники в една сграда, та не съм сигурна.
desitalee,
зеленият цвят се приема за нормален при бебешкото ако. Спокойно! Щом няма слуз и кръв - наред е всичко. А свекърва ти е...как да кажа, че да не използвам думата мърла, която ми идва първо наум.
Радост,
не знам какво да кажа за връзката между обривите и ваксината. Те повечето лекари няма да кажат, че има връзка, но племенницата ми получи атопични обриви след първия пентаксим, а след втория не е за разправяне и трети не са слагали. Има формалдехид вътре, а това е доста силен алерген. В Инфанрикс няма, но алуминият си е там. Но пък в инжекционното полио има формалдехид, така че все тая.
"Изобретението на Морел" е скучна книга - не си я купувайте. Снощи я дочетох.
Но забравих да ви препоръчам една много интересна на Анхела Бесера - "Отвъд последния сън" - любовна история е, но има хубав сюжет.
Възглавница има Чудо-юдо, майка ми я уши. Тънка е колкото сгъната на 4 пелена и по-скоро служи да указва мястото, където се намира главата. Повечето пъти не я ползва, защото денем спи в количката, която е повдигната малко, не понася чисто легналото положение.
пп:
за дрешките: най-удобни са ми ританки+блузка с копчета отпред. Имам много гащеризони, наследени от племенницата, обаче са твърде широки и къси на краката. Моят младеж си е дългокрак и фин още от пренатална възраст  Flutter
Панталонки само за навън, отдолу памучни тънки ританки обувам.
А нямам търпение да отида на пазар за себе си. Следващата седмица съм говорила с майка да гледа бебето, а аз заедно с двете ми сестри да ходим на МОЛь да си пазаруваме Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 09:01 от Янечек

# 475
 steysi86-браво мила!!!!Голямо обратно броене му направи ти Grinning

# 476
Добро утро!

Стейси, както е казала Мими, наистина всички го чакаме твойто мило.

За панталонки - обувам му, но предпочитам ританките все още

За фермата - момичета голяяяма зарибявка имам нужда още от 5-6 съседа, моля помагайте. Кло, Васи, как сте там да ви намеря!

Ние в петък сме при доки да бием втория пентаксим  #Crazy

Е това е, сега чакам свеки да се наспи и да пристигне!
Хубав ден!

# 477
Добро утро!!!

Чета,чета и стигнах до заключението,че аз съм май най-голямата кафеджийка!?
Защо ли?Да се срамувам ли незная,но аз пия по две кафета с мляко на ден.Дори вече си изпих първото.

# 478
Добро утро!
Стейси-последния ти пост направо ме просълзи!Дочакахте го,мила!Че и ние всички.Ако знае мъжа ти колко жени са го мислили и чакали покрай теб !Много,много се радвам за вас!!!
Яничка и аз вчера гледах такива изпълнения на комшиите.Единия даже почна да хвърля сняг върху нашата кола,но като ме вида на прозореца с поглед- и
За приспиването с полюшкване на кошарката не мисля,че ни е проблем щото нре се случва всеки път!
А да ви питам забелязали ли сте бебоците да реагират с рев,когато васви няма?Дали осъзнават вече и това?Питам т.к. вчера сестра ми я гледа за малко докато ида до  училището за каката и Вики се разревала без видима причина със сълзи,чак се захласнала!А иначе е спокойна.Това става за 2път-на баща ми преди седмица направила същия купон!
Кло-мерси за закусчицата!Радвам се че ти я с ервираш,че ни липсваш в редиците на ранобудните!
Имах още да пиша,но писанасе събуди гладна!После пак!

# 479
Добро утро на всички мами и бебоци Simple Smile
Стейси - сутринта гледах новините само заради това да чуя дали е кацнал контингента. Твоя мъж ако знае колко жени го чакат...  Grinning Дръж фронта още малко..
За папането на ръцете,моя дивчо си ги пъха и двете в устата. Незнам досега как не е повърнал. И аз не смятам да му ги мажа с  нещо горчиво - малък ми се вижда.
Възглавница и ние имаме,ама както каза Янечек колкото да указва мястото на главата..толкова е тънка. А в последно време почна да заспива като си пъха ръцете под нея.
Десита - няма да и мълчиш на твойта свеки я..Ще се посърди и ще и мине. Пък дано си вземе бележка,че не стават нещата така..
Писихриси - незнам дали плаче като ме няма,ама понякога като го оставя сам в стаята,така надува гайдата,че комшиите незнам какво си мислят...
Оставям ви,че ни е време за ядене...

Общи условия

Активация на акаунт