Клуб "Парфюмен ценител" 31- Nose: Jean-Claude Ellena

• 35 484
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Densi, виалчетата са на Datura Noir, Louve, Miel de Bois, Douce Amere и Sa Majeste La Rose.
Започнах с Datura Noir, според описанията е точно мой тип, а в реалния живот...моментална любов. Това е нещо невероятно! Пръснах само веднъж на вътрешната страна на китката, вече съм в състояние да му напиша ода.
Кое ме накара да се влюбя? Маслената му гъстота, много обичам такава...млечна, маслена, мека текстура, като на бита сметана( Единствения на Габана, Амур на Кензо според мен имат същата плътност). При мен веднага се усеща и доминира бадема, който не е така горчив както Целувката на Дракона (при мен). С Дракона не се спогодихме и замина за Холандия, където ще го обичат повече. Бадема ми стоеше така горчиво, че ме огорчаваше, а аз на свой ред огорчавах тези около мен.  
Не съм опитвала толкова много аромати, за да правя сполучливи сравнения, но въпреки че Дракона е от висока класа, Датура не му отстъпва. За мен, Датура Ноар е всичко, което очаквах от Дракона, а той не го изпълни.
Кокос не усещам, но е възможно той да е "виновника" за мекотата на бадема.
Дотук бях сдържана в описанието си. А сега истината: по-чувствен аромат не бях мирисала. Това е сенсюел нон-плус ултра!  Heart Eyes
Имам Орхидеята, нося я и обичам, но при определени помисли ще посегна към Датура Ноар, а Орхидеята ще бъде водена на сбирки на литературния клуб, където се пие single malt, пушат пури и коментират политически събития.

На тези мисли ме наведе първата ми проба на Serge Lutens.  
Направо ме е страх да пробвам останалите!
Моля те, сподели и твоите впечатления от него и специално Un Bois Vanille. Toва виалче изпуснах, а много обичам ванилия и съм в търсене на идеалната композиция. Hug

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 16:13 от Deziderata

# 181
  • някъде под слънцето...
eta
да ти е живо и задраво бонбон4ето
Голям красавец е.... и малките госпожици съЩо
 Hug

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 17:11 от sl

# 182
Ета, честито момченце и много да ви радва слънчевият Андрей!

Дезидерата, честит Лутенс!  Според мене неговият бренд е един от най-многоликите.  Много хубаво описание на Datura Noir.  Ще ми е любопитно да чуя какво мислиш за Sa Majeste La Rose (аз отскоро съм в период на розите. Този беше роза с тръни за мене Simple Smile

# 183
Да страхотно си го описала Deziderata. Heart Eyes И аз не харесах достатъчно Целувката на Дракона в никоя версия, но този е приказен аромат. Звънлив, искрящ и аз усещам ясно бадема сладък и пудрен. Но усещам и цитурси които го правят толкова искрящ, както и цветя. Всички неща са в композиция и нищо не изпъква ясно при мен. Мирише ми на някакъв екзотичен коктейл.

Колкото до Un Bois Vanille... това е копринена мека и сладка ванилия. Прочетох, че има кокос в състава, не го усещам, но може би той омекотява така тази ваналия и я прави като малка нощна музика. Гали ме просто. Веднага щом го помирисах от блотер казах на Алиента, че това е най-прекрасната ванилия която съм мирисала. Съпруга ми харесва много ванилия като мен и му я показах, бях сигурна, че много ще му допадне и наистина се оказах права. Но каза този парфюм не е страстен, няма сексуалност, а е вкусен и гальовен. Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesОбичам го. За Datura Noir обаче каза "е този е страстен". Казах му да започва да спестява и за двата щом толкова му харесват. Mr. Green

# 184
Благодаря, момичета! Hug
Пробвах Дивият мед, не устоях! Първите пет минути сякаш бях влязла в помещение с центрофуга за мед. Не знам дали някога сте били в такова, аз съм от семейство с пчеларска традиция, много ми е позната тази миризма. Мирише не само на мед, а и на восък. Изуми ме автентичността на аромата. Нищо изкуствено, а абсолютно истински мед. Мушнете си носа в буркан с прясна кехлибарена течност и резултата ще е същия. Красота!
Това обаче, уви, трае кратко. Медът отмира и остава аромат на червено дърво и восък, който също отшумява и остава миризмата на колофон. Така миришат струнните инструменти. Колофонът се използва за намазване на космите на лъка, за да има достатъчна фрикция със струната, с цел качествено тоноизвличане.
Това би трябвало да е много мой парфюм, но не бих искала да мириша аз така.
Ароматът е изключително оригинален, възхитена съм. Бих го купила, ако разполагах с неограничен бюджет. Бих искала мебелите в салона ми да миришата така (ако имах такъв). Миризмата е на луксозно дърво, на инструментите на Антонио Страдивари.

Louve е сироп от вишни с газирана вода. Отново, по-истинска вишна не съм мирисала. Интересно ми е как ще се развие.

Pixie, утре сутрин ще пробвам розите и ще докладвам. Hug

# 185
Леле какво прекрасно описание Deziderata. Великолепно! smile3501 newsm51
Много искам да науча за развитието на Louve. Вишни? Обичам вишни. Чела съм съм за марципан с бадеми. Това е парфюма, за който съм чела най-много ревюта и най ме е привличал за покупка на сляпо. Но така и не посмях, не ми се заробваха толкова пари без да съм абсолютно сигурна, че е мой.

# 186
Момичета, може ли някой да ми разкаже повече за Marc Jacobs Marc Jacobs, че съм го пробвала отдавна и не си го спомням.

# 187
Densi, Louve според мен не е за насляпо. Аз усещам само вишни, чак след няколко часа се показаха някакви срамежливи бадеми, но ако не се "заслушвах" за тях знаейки че ги има едва ли щях да ги забележа.
Четох ревютата във Фрагрантика и наистина по два различни начина се представя аромата. Или марципан с бадеми, или соло вишна.
Ако си го вземеш на сляпо и не ти хареса, да знаеш че съм кандидатка. Grinning

Днес пробвах Sa Majeste la Rose. На моята кожа е българското мускалче, което всички познаваме. Горчива роза. Солифлор от началото до края. За мен беше разочарование като мирис, но си личеше че е скъп, качествен аромат направен с хъс и любов към занаята. Много интересно усещане.

Днес се влюбих безпаметно в Boucheron Trouble. Не мога да се зарадвам, защото е спрян от производство. Поръчах си сетче с 50мл+лосион. През март, живот и здраве ще му взема back up.

# 188
Много ти благодаря на този етап искам другите два да си купя и не бих рискувала с нищо на сляпо. Много обичам вишни и вишневи парфюми, така че сигурна съм ще ми допадне много. Heart Eyes
 За Sa Majeste la Rose съм сигурна, че няма да ми хареса. Никак не ми се носят рози.
 Trouble имам и нося, но ми допада повече лятно време отколкото сега. Преди време имаше страхотна оферта за чистия му парфюм с винтидж помпа, но не ми е от големите любимци и се отказах. Не съжалявам. Не знаех, че е спрян, но в момента цената му по сайтовете е изумително ниска, така че се запасявай наистина щом ти е любов. Hug Ето предложение. Имаше го и в други сайтове, но сега потърсих свършил се е.
http://www.cheapsmells.com/productPaging.php?productSex=her& … &name=Trouble

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 22:48 от densi

# 189
Днес се влюбих безпаметно в Boucheron Trouble. Не мога да се зарадвам, защото е спрян от производство. Поръчах си сетче с 50мл+лосион. През март, живот и здраве ще му взема back up.

мнооого го харесвам! но не онази любов към прелъстителния парфюм, а с онази към уютния, който нося най-вече заради себе си  Wink

# 190
  • Boston, MA
В духа на темата, придобих Angeliques Sous La Pluie. Бях ги позабравила, и в спомените ми бяха много, прекалено близки до вариациите на Ермесовските Градини, за да ги имам. За разлика от градините обаче има една нота, която ги прави много подходящи за снежната зима в момента - juniper (хвойна?). Днес сутринта се напръсках с такава радост (чакаме голяма буря  Laughing)

# 191
Bubanka, напълно съм съгласна. Същото усещане ми носи Трабъл. Как е възможно да му дадат такова неподходящо име! Именно той трябва да се казва Angel. На Angel би му отивало съвсем друго название.

Бубка, как мирише хвойната?

# 192
# 193
  • Враца
Колко нескопостно ...  smile3555

# 194
  • Там Някъде
Бубка, как мирише хвойната?

[/quote]

Не съм Бубка, но не можах да се стърпя да не ти отговоря. Хвойна се слага в джина, та най-образно казано мирише като джин. Дано си добила представа за миризмата на хвойна. Това са едни кръгли плодчета, диворастяща е и се среща по високите части, в Родопите примерно.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт