Точков масаж при проблемно забременяване

• 5 747
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте! Нова съм в БГ Мама. От година и половина се опитваме да направим бебенце, но без успех. Тази седмица при Гала в "На кафе", на гости бе поканена доктор Дочка Жекова. Според нея, само с точков масаж може да помогне при проблемно забременяване. Попитах Google и търсих инфо от къде ли не, но няма никакви отзиви за тази докторка, преди появяването и в предаването. Някой знае ли повече?

# 1
  • София
Поредната глупост.
Какво значи да помогне при проблемно забременяване?
Поне каза ли за какво точно помага тоя точков масаж?

# 2
И аз го гледах това предаване.Честно да си кажа, не ми вдъхна много надежда този метод.Малко измислена работа ми се струва.И се ядосах, понеже все у жената се търси причината.А когато мъжът е проблемен и на всички точки да си направиш масаж, все тая!
Не искам да звуча грубо, но не вярвам на подобни интервенции.Може и да има ефект, ако не друго поне чакрите ще се пречистят  Wink

# 3
Незная какво точно представлява този точков масаж, но искам само да споделя, че аз ходих на лазарна терапия. На 8 точки по тялото за по около минутка пускат лазарен лъч.
Ходих два поредни месеца за по 10 дни.
Вярвам, че има някакъв положителен ефект, защото аз не правя нищо за което нямам вяра в него и което не желая.
Докато ходех на терапията пиех Регулон, а сега съм в процедура за инвитро, така че не успях да пробвам спонтанно забременяване покрай тази мистериозна терапия. Wink
Но честно казано "само точков масаж може да помогне при проблемно забременяване" звучи несериозно в моите очи!

# 4
ако това беше истина, клиниките нямаше да са пълни с проблемни двойки, а центровете за масажи.
да, полезно е и е приятно, но с цел разтоварване или релакс, но не и при сериозни медицински проблеми.
надявам се да не се подлъжат хора от форума и да си загубят времето и парите, разчитайки само на масажи без лекарска намеса, при доказани проблеми. Peace

# 5
Точковият масаж може да има ефект върху емоционалното състояние евентуално, но да диагностицира и лекува, и то репродуктивни проблеми?! newsm78

# 6
 Simple Smile Не искам да подвеждам никой, просто вече се чудя какво да направя. Освен всички изследвания, мой и на мъжа ми, всички хапове, та даже и сиропа за кашлица  Sick. Обадих се да проверя и цените и бяха направо стряскащо височки. Цената на масаж е 100 лева, а на преглед 40 лева. Казах си, че ако във БГ Мама не знаят нищо за нея, значи не си струва.

# 7
Simple Smile Не искам да подвеждам никой, просто вече се чудя какво да направя. Освен всички изследвания, мой и на мъжа ми, всички хапове, та даже и сиропа за кашлица  Sick. Обадих се да проверя и цените и бяха направо стряскащо височки. Цената на масаж е 100 лева, а на преглед 40 лева. Казах си, че ако във БГ Мама не знаят нищо за нея, значи не си струва.

Миличка, далеч съм от мисълта,че искаш да подведеш някого. Аз също бях впечатлена от възможните ползи за организма като цяло от такъв вид масаж. Цена от 100лв на масаж #Crazy. В предаването госпожа Жекова спомена, че са били необходими минимум 20 сеанса да излекува дисковата херния на известната си пациентка и от там нататък  още 5-6 месеца за лечение, докато се постигне зачеване (в този случай 5-6 месеца).

# 8
  • София
Здравейте! Нова съм в БГ Мама. От година и половина се опитваме да направим бебенце, но без успех. Тази седмица при Гала в "На кафе", на гости бе поканена доктор Дочка Жекова. Според нея, само с точков масаж може да помогне при проблемно забременяване. Попитах Google и търсих инфо от къде ли не, но няма никакви отзиви за тази докторка, преди появяването и в предаването. Някой знае ли повече?
silvaki,зарежи ги тези масажи и разни такива измислици-премислици,които щели да помогнат при проблеми със забременяването,възможно е да действа отпускащо и успокояващо за момент но да решава такива сериозни работи......
По-скоро проучи чрез форума,какви изследвания да си пуснете със партньора,на къде да се насочите,да се търсят евентуални причини и т.н.,щом казваш,че вече година и половина опитвате и няма успех.

# 9
Поредната измама се оказва май.100 лв., а масажът изглеждаше смешен.Натискат това онова.Явно спекулацията с болката и надеждата на момичета с репродуктивни проблеми няма да има край.
Мила  silvaki желая ти късмет и скоро да имаш бебе.
За мен това са обирджии.Не се подвеждайте, едно инвитро ще излезе по-евтино.

# 10
  • София
Лошото е,че има хора дето вярват ooooh!.Най-добрата ми приятелка гледала предаването и веднага ми каза,че това било вариант за мен Shocked.Имам 2 спонтанни аборта,пък въпросната масажистка споменала нещо,че и в такъв случай може да помогне.Казах само на приятелката ми,че ще изчакам лекарите да си свършат работата и че не вярвам на подобни глупости. Според мен такъв масаж може да помогне единствено ако жената е прекалено напрегната и самовглъбена от мисълта за бебе,та евентуално като нещо отпускащо newsm78 Направо съм възмутена от цената,пълен абсурд Naughty

# 11
  • София
silvaki, от доста време си ходя на масаж....точков/защото обичам по-силов,както и да усещам че ми се отпускат всички болезнени точки,след острото натискане/-40 лв за един час. Междувременно, от миналата година, до сега имам 5 АРТ процидури и в момента сме на шеста.Ако безплодие се лекуваше с масажи, едва ли във фоайетата на всяка от софийските клиники щеше да е такава лудница  newsm78 Как пък,по целия свят,където се прилагат АРТ процедури и в масажите са светлинни години пред нас,предполагам, никой не се е сетил,че могат да спестят на жените огромните дози хормони  ShockedДа, сигурно, ако няма сериозен проблем, а причината е "в главата", е достатъчно да отидеш 10 пъти да те понатиснат тук-там и нещата да станат,след като се успокоиш психически и се отпуснеш,но, ако жената има сраствания на тръбите или изобщо няма такива,защото са премахнати,ако проблемът е в партньора  newsm78 Беше ми интересно да разбера какви проблеми е имала Еми Стамболова, която "беше излекувана", през какви изследвания е минала тя и бащата на бебето,но  или не съм гледала внимателно  Rolling Eyes,или просто изобщо не е имало проблем.
Жалкото е само,че се предоставя такава аудитория на хора, които спекулират и се възползват от болката на хилядите семейства в България. #2gunfire

# 12
silvaki,зарежи ги тези масажи и разни такива измислици-премислици,които щели да помогнат при проблеми със забременяването,възможно е да действа отпускащо и успокояващо за момент но да решава такива сериозни работи......
По-скоро проучи чрез форума,какви изследвания да си пуснете със партньора,на къде да се насочите,да се търсят евентуални причини и т.н.,щом казваш,че вече година и половина опитвате и няма успех.
Имам синдром на ПКЯ и пия метформини (Metfodiab), при моя съпруг бяха намерени бактерии и за това пи антибиотик. За съжаление все още няма резултат, а вече минаха три месеца. Този месец сме отново на преглед и ще видим, какви ще са поредните хапове  Sick

# 13
Здравейте Simple Smile

Нека да ви отговоря аз, защото съм сина на Дочка Жекова и случайно попаднах на тази страница.

Китайската медицина и масажи хората ги прилагат от хиляди години и са доказали своята ефективност - страната с най-голямо население в света се казва Китай и явно че там тези методи действително лекуват хората. Там също имат проблем с раждаемостта, но в обратен аспект (опитват се да я ограничат;-)). Това разбира се не означава, че причината е успешното прилагане на китайската медицина, а по-скоро липсата на предпазни мерки срещу забременяване.

Майка ми не лекува специално безплодие а различните нарушения, които човек е придобил в следствие на начина си на живот, напрежение, физическо натоварване и т.н. Как точно акупресурата въздейства на тялото и лекува е тема, за която има достатъчно написани книги и материали в Интернет. Този метод се прилага от много хора и има много причини за неговото приложение. Също така неговото приложение не е универсално - чрез него не се лекуват вирусни и бактериални заболявания, вътрешни разкъсвания, счупвания и много други заболявания, за които се изисква оперативна намеса или лечение чрез методите на съвременната медицина. Точно затова майка ми отказва на всички пациенти, за които прецени, че не може да помогне - още когато пациента изложи оплакванията си по телефона или след направен преглед.

Прилагайки методите на акупресурата майка ми отстранява нарушенията натрупали се в организма и подобрява общото здравословно състояние на пациента. Също така лекува и конкретното заболяване с което той идва при нея (т.е. работи по-усилено върху онази част от тялото, която е свързана със заболяването). По нейни лични думи всичко в тялото е свързано и понякога, за да се въздейства на една част от тялото трябва първо да се лекува друга, за да се отстранят причините за заболяването. Така например, ако пациента има проблеми с крак или с бъбреци, причината може да е възпаление на нерв излизащ от гръбначният стълб (обикновено причините са комплексни). Също така не всички заболявания могат да бъдат излекувани напълно и някои заболявания изискват повече време, за да бъдат излекувани. Примери за това са стари травми, гръбначни измествания и други, в следствие на които в тялото са настъпили изменения, които не могат или могат много трудно да бъдат отстранени. Някои заболявания изискват и време за възстановяването на организма след извършеното лечение, какъвто е и случаят с Еми Стамболова. Това означава, че отстраняването на причината, не води автоматично до оздравяване на организма, а в някой случаи се изисква време, за да може организма да започне да функционира нормално. Такива случаи например са проблеми с обмяната на веществата.

В заключение, мога да кажа, че майка ми е помогнала на страшно много хора, на които е спестила операции, лекарства и много проблеми с трудно и бавно възстановяване или с невъзможност за възстановяване изобщо. Работила е предимно във Варна и досега не е давала гласност (нито се е рекламирала по вестници, списания и т.н.) и това е причината много хора да не я знаят. Винаги е имала достатъчно пациенти, а те водят свои познати, роднини и т.н. (общо взето - от пациент на пациент) и затова няма нужда от реклама.

Аз знам, че тя не единственият лечител, който прилага тези методи, и тъй-като съм се убедил в ефективността на акупресурата, съм сигурен, че човек може да потърси помощ при други подобни специалисти с надежда на по-скорощно оздравяване. Знам също така, обаче, че е много важно този специалист да е добър и да знае какво прави, защото акуресурата не е просто масаж, а е много важно къде натискаш, защо го натискаш, колко го натискаш и т.н. А майка ми е много добра и го е доказала през годините чрез хилядите си пациенти. Досега не съм чул за случай, при който пациента да не е останал доволен, а и повечето пациенти не се повтарят при нея, просто защото един курс на лечение им е достатъчен и не е необходимо. Някои пациенти правят допълнителни курсове с 2 - 3 масажа, през няколко месеца или на година, за да си поддържат общото здравословно състояние, но не знам да се е случвало майка ми да лекува два пъти едно и също нещо.

А сега ще си позволя да отговоря на някои от вашите коментари:

ако това беше истина, клиниките нямаше да са пълни с проблемни двойки, а центровете за масажи.
да, полезно е и е приятно, но с цел разтоварване или релакс, но не и при сериозни медицински проблеми.
надявам се да не се подлъжат хора от форума и да си загубят времето и парите, разчитайки само на масажи без лекарска намеса, при доказани проблеми. Peace

Дори това да е истина, центровете за масажи пак няма да са пълни, защото това не е обикновен масаж. Ако обикновените масажи лекуваха подобни неща, нямаше да има болници и/или повечето хора щяха да се лекуват у дома.

Миличка, далеч съм от мисълта,че искаш да подведеш някого. Аз също бях впечатлена от възможните ползи за организма като цяло от такъв вид масаж. Цена от 100лв на масаж #Crazy. В предаването госпожа Жекова спомена, че са били необходими минимум 20 сеанса да излекува дисковата херния на известната си пациентка и от там нататък  още 5-6 месеца за лечение, докато се постигне зачеване (в този случай 5-6 месеца).

20 сеанса (повече от един курс на лечение от по 10 сеанса например) са сравнително рядък случай и се провеждат, когато има сериозни нарушения и усложнения. При тези случай се налага първо един курс на лечение за подобряване на общото състояние на организма и върху конкретно оплакване, след което е необходим период за възстановяване на организма и след това нов курс на лечение на друго заболяване. Понякога причините са комплексни и не може всичко да се излекува наведнъж. Човешкият организъм е сложено нещо Simple Smile.

silvaki, от доста време си ходя на масаж....точков/защото обичам по-силов,както и да усещам че ми се отпускат всички болезнени точки,след острото натискане/-40 лв за един час. Междувременно, от миналата година, до сега имам 5 АРТ процидури и в момента сме на шеста.Ако безплодие се лекуваше с масажи, едва ли във фоайетата на всяка от софийските клиники щеше да е такава лудница  newsm78 Как пък,по целия свят,където се прилагат АРТ процедури и в масажите са светлинни години пред нас,предполагам, никой не се е сетил,че могат да спестят на жените огромните дози хормони  ShockedДа, сигурно, ако няма сериозен проблем, а причината е "в главата", е достатъчно да отидеш 10 пъти да те понатиснат тук-там и нещата да станат,след като се успокоиш психически и се отпуснеш,но, ако жената има сраствания на тръбите или изобщо няма такива,защото са премахнати,ако проблемът е в партньора

Ако на жената са и отстранени репродуктивните органи, необходима оперативна намеса или проблема е в партньора, тогава разбира се масажите не могат да помогнат, но и ти не би отишла на масаж с цел да си помогнеш за забременяване Simple Smile. Масажите не лекуват безплодие, а отстраняват натрупаните нарушения в организма и е възможно да се наблегне на възстановяването на репродуктивната система.

newsm78 Беше ми интересно да разбера какви проблеми е имала Еми Стамболова, която "беше излекувана", през какви изследвания е минала тя и бащата на бебето,но  или не съм гледала внимателно  Rolling Eyes,или просто изобщо не е имало проблем.
Жалкото е само,че се предоставя такава аудитория на хора, които спекулират и се възползват от болката на хилядите семейства в България. #2gunfire

Мислиш ли, че Еми Стамболова има някакъв интерес да се покаже по националната телевизия и да излъже в полза на майка ми (която в този случай би трябвало най-малкото да познава от някъде), която е все пак един неизвестен човек и дори не представлява някаква клиника, зад която да стоят нечии интереси? Да не говорим, че тя има не един известен пациент Wink.

silvaki ако искаш да се свържеш с майка ми тук http://greenhealth-bg.com/index.php?option=com_content&view= … 9-23&Itemid=3 ще намериш нужната ти информация.

# 14
Момичета, моя позната е позвънила да пита за цената- 80лв на масаж. Курсът е 10 масажа.

Общи условия

Активация на акаунт