ФИМОЗА III или споделено за кожичката на пениса

• 183 885
  • 800
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте Д-р Бранков, моля за съвет, детето ми е на 10 месеца, с диагноза вродена фимоза и изписан крем за мазане веднъж на ден преди къпане да мажем около главичката, след това измиваме и забелваме в банята, така за 25 дни, ако няма никакъв ефект доктора каза, че ще се наложи обрязване, крема е Адвантан 0.1. -
Според Вас има ли шанс да се забели главичката с този крем или има по-удачни медикаменти?
Кортикосероидните кемове могат ли да навредят по някакъв начин на бебето?
Ако мажа с банивал крем или финосин, ефекта същия ли ще бъде и въобще има ли нещо по-ефикасно като продукт и терапия?
Има ли шанс да избегнем операцията? Само да уточня, че изобщо няма забелване на пениса, дупчицата е много малка и става на балон при уриниране.
Благодаря предварително за отделеното време.

# 766
  • София
Здравейте Д-р Бранков, моля за съвет, детето ми е на 10 месеца, с диагноза вродена фимоза и изписан крем за мазане веднъж на ден преди къпане да мажем около главичката, след това измиваме и забелваме в банята, така за 25 дни, ако няма никакъв ефект доктора каза, че ще се наложи обрязване, крема е Адвантан 0.1. -
Според Вас има ли шанс да се забели главичката с този крем или има по-удачни медикаменти?
Ако мажа с банивал крем или финосин, ефекта същия ли ще бъде и въобще има ли нещо по-ефикасно като продукт и терапия?
Има ли шанс да избегнем операцията? Само да уточня, че изобщо няма забелване на пениса, дупчицата е много малка и става на балон при уриниране.
.......

Кортикостероидните кремове се прилагат повсеместно по света при фимоза. Изискването е да се нанасят на фин слой. Те могат да се комбинират с фимозин - единият сутрин а адванта вечер. Тренировката за забелването е част от "ритуала". По принцип кожичката трябва да отпусне, ако не - повторен курс от 20 дни. Колкото до обрязването, не трябва да се бърза.
Това мога да ви кажа без да съм видял детето.

# 767
.......

Кортикостероидните кремове се прилагат повсеместно по света при фимоза. Изискването е да се нанасят на фин слой. Те могат да се комбинират с фимозин - единият сутрин а адванта вечер. Тренировката за забелването е част от "ритуала". По принцип кожичката трябва да отпусне, ако не - повторен курс от 20 дни. Колкото до обрязването, не трябва да се бърза.

Сърдечно благодаря, само последно да попитам крема преди или след баня трябва да се използва, доктора каза преди баня и да го отмиваме след това, но чета противоречиви тръдения и не съм сигурна кога е най-добре да се маже. Вероятно ще се органзираме да дойдем на пролет на преглед до София.
Благодаря Ви още веднъж.

# 768
  • София
След баня и го подсушавате. Нанася се на фин слой върху залепената ципа.

# 769
Много
След баня и го подсушавате. Нанася се на фин слой върху залепената ципа.

Много Ви благодаря Д-р Бранков.

# 770
.......

Здравейте отново доктор Бранков, вчера бяхме на консултация при педиатърката и без наше разрешение дръпна чурката на детето, като се прибрахме видях кака кръв по пампера и на едно място е цепнато и червено... много съм притеснена и дори уплашена, какво да правя, с какво да мажа, за да няма допълнително щети, изклчително ядосана и възмутена съм от педиатърката. Мога да кача и снимки, но не съм убедена, че е според правилата на форума.
Благодаря за отделеното време.

# 771
  • София
Правете компреси с голяма марля и риванол, която оставяте да изсъхне върху пишлето под памперса. Мажете с крем банивал.

# 772
Правете компреси с голяма марля и риванол, която оставяте да изсъхне върху пишлето под памперса. Мажете с крем банивал.
Благодаря ви
Докато зарасне да спра ли или да продължа да слагам кортикостероидния крем?

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 11:30 от VP 661651

# 773
  • София
Продължавайте с кортикостероида 1 месец, вечер след къпане и подсушаване.

# 774
Здравейте, д-р Бранков. Синът ми е почти на 5г, миналата година уролог го забели (беше насила и детето се травмира много), като ни изписа Дипрогента за 10 дни и след това периодично забелване. С времето започнах все по-рядко да забелвам и за съжаление миналата седмица установих, че кожата пак е залепнала както преди забелването. Започнах сутрин и вечер да забелвам доколкото мога и мажа с Банивал крем, като преди това измивам с Изодрил. Въпросът ми е правилно ли е така, или е нужно нещо друго?
Благодаря предварително!

# 775
  • София
Дотук е правилно, но вече продължете да мажете залепената към главичката ципа с крем Елоком - сутрин и вечер на фин слой за период 1 месец. После доведете да видя детето.

# 776
Много благодаря!

# 777
Здравейте, проф. Бранков!
Синът ми е на 1.2 години и посетихме детски уролог профилактично. Изписа ни за 2 месеца вечер след тоалет да мажем пишлето с Елоком 0.1 крем. След което контролен преглед. Притесняваме, че кремът е кортикостероиден и най- вече, че ни е предписан за два месеца. Нанасям
 го на много фин слой вечер, но все пак според вас безопасен ли е за такъв дълъг период от време за приложение . Предварително ви благодаря за отговора!

# 778
  • София
Ако се спазва изискването кремът да се нанася на фин слой кортикостероидът не е опасен. Аз обикновено ги преглеждам контролно след 1 месец, след което решавам за следващите стъпки.

# 779
Благодаря ви! А къде преглеждате понастоящем?

Общи условия

Активация на акаунт