Ползвате ли БИО козметика?

• 110 160
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Ползвам Seba Med от раждането на малката. Много съм доволна. Почти всичко съм вземала. Не е натурална марка, но е доста изчистена. От доста време употрбяваме шампоана. Лятото сме с такъв слънцезащитен крем и нямам проблеми, а детето реагира на Мустела с обрив. Сега разбрах, че са махнали парабените и от Мустела. Скоро не съм купувала нейни продукти.
Имам пресни впечатления само от кремчето за млечни корички. Ефикасно е.

# 676
Използвала съм слънцезащитен на Мустела за детето. Нямам някакви оплаквания, но същото сигурно бих казала и за друг слънцезащитен крем т.е. нищо особено. Състава не съм го разглеждала подробно.

# 677
  • София
Здравейте,искам да попитам от кои кремове за лице сте доволни.Досега не съм ползвала био,като гледам състава на повечето са с доста масла,та мисълта ми е да не е нещо тежко и да не омазнява много.То и аз нз моята кожа точно каква е Grinning,попринцип е смесена(по-мазничка в т-зоната и то лятото)на др места е нормална,даже суха  Thinking.А и ми трябва нещо което мога да сложа под фдт през деня Simple Smile

Много добър праймър за фдт от био козметиката е кремът за мазна и комбинирана кожа на Pai с магарешки бодил. Той е матиращ, лек и не омазнява.

# 678
Аз вече от доста време използвам комбинация от серум и капсули с хиалуронова киселина. Серумът се води интензивна хидратираща терапия и наистина кожата става много мека, гладка, а бръчиците се позаличиха. Капсулите също се използват за подмладяване на кожата, съдържат колаген и освен за изглаждане на бръчките, смазват и ставите. И двете се наричат Хидраплениш и са американски.

# 679
Ползвам Seba Med от раждането на малката. Много съм доволна. Почти всичко съм вземала. Не е натурална марка, но е доста изчистена. От доста време употрбяваме шампоана. Лятото сме с такъв слънцезащитен крем и нямам проблеми, а детето реагира на Мустела с обрив. Сега разбрах, че са махнали парабените и от Мустела. Скоро не съм купувала нейни продукти.
Имам пресни впечатления само от кремчето за млечни корички. Ефикасно е.

Те и Бочко и Арома излезнаха с такава серия, на която пише без парабени. Ама как ще ми гарантират, че са без парабени? Малко ме съмнява, че за толкова кратко време ще изтеглят всички продукти с парабени, ще ги хвърлят и ще направят нови... или тези ще им залежават... Същата работа и с Мустелата... Може в съдържанието да не ги пише или да са под друго название, но съм почти сигурна, че парабени има, въпреки надписите... Замисляли ли сте се колко пари им коства да изтеглят цялата продукция с парабените и да я заменят с изцяло нова без парабени... Това ще им коства милиони разходи... По-скоро подозирам, че са направили ребрандинг на опаковките и са преминали към добре познавия трик, който ползват и Активия: надпис "без консерванти", в нашия случай: "без парабени"

# 680
Аз затова се усъмних, защото имаше някакъв бензоат, доколкото знам това също е парабен... Та затова някак не се доверявам на козметика, която не е сертифицирана.
Та в този ред на мисли, от каква сертифицирана козметика сте доволни?

# 681
Може в съдържанието да не ги пише или да са под друго название, но съм почти сигурна, че парабени има, въпреки надписите... Замисляли ли сте се колко пари им коства да изтеглят цялата продукция с парабените и да я заменят с изцяло нова без парабени... Това ще им коства милиони разходи... По-скоро подозирам, че са направили ребрандинг на опаковките и са преминали към добре познавия трик, който ползват и Активия: надпис "без консерванти", в нашия случай: "без парабени"
Не, просто се произвежда без парабени, не е толкова сложно, колкото си мислиш, нито по-скъпо.
Не струва нищо - изразходват се всички стари опаковки и тогава се пускат новите. Щом не пише, значи няма, хайде джанъм, не са гаражни фирми.

# 682
Аз затова се усъмних, защото имаше някакъв бензоат, доколкото знам това също е парабен... Та затова някак не се доверявам на козметика, която не е сертифицирана.
хахаха, ама че ....
Булка, бензоат има и в туршиите, анадънмо?

# 683
Здравейте,искам да попитам от кои кремове за лице сте доволни.Досега не съм ползвала био,като гледам състава на повечето са с доста масла,та мисълта ми е да не е нещо тежко и да не омазнява много.То и аз нз моята кожа точно каква е Grinning,попринцип е смесена(по-мазничка в т-зоната и то лятото)на др места е нормална,даже суха  Thinking.А и ми трябва нещо което мога да сложа под фдт през деня Simple Smile

Много добър праймър за фдт от био козметиката е кремът за мазна и комбинирана кожа на Pai с магарешки бодил. Той е матиращ, лек и не омазнява.

Serpentine мерси за отговораhttp://europe.paiskincare.com/index.php?main_page=product_info&a … amp;products_id=3 този ли имаш предвид,а нещо малко по-евтино Grinning

# 684
  • София
Да, този е. По-евтин е на Фитокод, хидратиращ и матиращ.

# 685
  Момичета  не съм много веща по въпроса но СЛС толкова ли е вреден.Знам че е повърхностно активно в-во,наистина го има в много продукти особено в пастите за зъби.Чела съм че не са канцерогени,а изсшават,могар да алергизират и т.н.Много ме интересува в пастите за зъби вредни ли са и с какво могат да се заменат(слс)

# 686
Да, този е. По-евтин е на Фитокод, хидратиращ и матиращ.
Да и аз я гледах преди време тази марка,но четох не мн добри отзиви,ти имаш ли опит с нея?Прегледах състава и ми се стори ок,само TiO2 ме притеснява,ма то не може всичко да е ок Laughing

# 687
Та в този ред на мисли, от каква сертифицирана козметика сте доволни?

Maita, мисля, че бензоата е нефтопродукт ... Ecocert и USDA Organic са едни от сертифициращите органи, които гарантират, че продукта е био. Те могат да се проверят и на техните страници.

# 688
Може в съдържанието да не ги пише или да са под друго название, но съм почти сигурна, че парабени има, въпреки надписите... Замисляли ли сте се колко пари им коства да изтеглят цялата продукция с парабените и да я заменят с изцяло нова без парабени... Това ще им коства милиони разходи... По-скоро подозирам, че са направили ребрандинг на опаковките и са преминали към добре познавия трик, който ползват и Активия: надпис "без консерванти", в нашия случай: "без парабени"
Не, просто се произвежда без парабени, не е толкова сложно, колкото си мислиш, нито по-скъпо.
Не струва нищо - изразходват се всички стари опаковки и тогава се пускат новите. Щом не пише, значи няма, хайде джанъм, не са гаражни фирми.

Хаха, май засегнахме нечий интереси... Ти сама/сам/ си противоречиш, първо казваш, че се произвежда без парабени, а после, че се изразходват всички стари опаковки, не продукти... значи пак идваме на мойто, че съдържанието на продукта не се променя, а само се подменя опаковката и надписа "без парабени"... Може да не са гаражни фирми, но пак не ми вдъхват доверие, при положение, че не са сертифицирани и винаги остава едното наум и недоверието към съответната ф-ма...

# 689
За тези, които искат да се ориентират в мъглата сертификация  - http://www.ekokosmetika.ru/images/stories/download_docs/vergleichzertifike_ru.pdf

Общи условия

Активация на акаунт