Промиват ли мозъци турските сериали?

• 47 210
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 585
  • София
днес се заслушах в рекламата, тъй като не следя сериала:

От автора на романа "Чучулигата", семейна сага разкриваща........................"Лиспопад" по мотиви от едноименния роман на Ришат Нури.

# 586
Докато Доган е явно или прикрито в политиката съм казала, че турски сериал няма да погледна. Така де - един вид, малък протест.  Laughing

# 587
Не ми закачайте "Чучулигата", много харесвам романа.
"Листопад" и "Чучулигата" са писани от Решат Нури, освен автора,  нямат нищо общо помежду си.

Peace Точно!
И усещам как ще ни преместят в кини и ТВ Joy
Ааа, пипнах ли ви? Турски сериали гледате, а?!  hahaha  Joy

# 588
Всички хвърлят по едно око, но повечето се правят, че не гледат....сакън някой да не си помисли, че им е промит мозъка....... Mr. Green За да се извисим интелектуално, предлагам да гледаме "Дързост и красота"! Joy

# 589
Ааа, пипнах ли ви? Турски сериали гледате, а?!  hahaha  Joy

Това, че съм чела Решат Нури, не означава, че гледам турски сериали  Wink

# 590
Бе те уж мюсюлманки, пък по-разгащени от наще.
Сексуална революция ги е полазила.
Аман от задръжки.
Ехей, къде могат да се мерят те с нас! И с Европата! А да не говорим за САЩ! Mr. Green Няма опасност да ни стигнат скоро. Ние сме къде къде по-напред в разгащването.

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 10:29 от soya-fen

# 591
Днес няма ли да гледаме турски сериали? Липсвате ми.

# 592
Петък, 05 Февруари 2010 16:41
Размер на шрифта:  
Турчин погребал жива 16-годишната си дъщеря, след като семейният съвет решил, че момичето е виновно за това, че контактувало с момчета.
16-годишната Медине Меми е открита в двуметров гроб под кокошарника на семейството, където е била заровена жива - седнала с вързани ръце, пише британският вестник "Дейли Телеграф". Полицията открила тялото, след като получили информация, че момичето е изчезнало от 40 дни.
За жестокото убийство на честта са арестувани бащата и дядото на Медине. Майката също е била задържана, но след това е освободена. Според турските медии, бащата убиец е заявил, че е бил нещастен от факта, че 16-годишната му дъщеря - едно от деветте деца в семейството - има приятели момчета. Заради същото "провинение" Медине е била бита и от дядо си.
Момичето три пъти се опитало да подаде жалба в полицията срещу баща си и дядо си, но е било връщано в дома, докато накрая е било убито.
Въпреки че убийствата на честта не са рядко срещано явление в Турция, убийството на Медине шокира нацията, пише вестник "Дейли Телеграф". Според официалните данни над 200 подобни убийства се извършват в страната всяка година.

# 593
Днес няма ли да гледаме турски сериали? Липсвате ми.

Joy

# 594
Размер на шрифта: 
Турчин погребал жива 16-годишната си дъщеря, след като семейният съвет решил, че момичето е виновно за това, че контактувало с момчета. ...

'Новината' е вчерашна http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=girl-buried-alive-in-ho … illing-2010-02-04  ... 

# 595
Размер на шрифта: 
Турчин погребал жива 16-годишната си дъщеря, след като семейният съвет решил, че момичето е виновно за това, че контактувало с момчета. ...

'Новината' е вчерашна http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=girl-buried-alive-in-ho … illing-2010-02-04  ... 

Оооо, това много променя нещата.

# 596
..Оооо, това много променя нещата.

Не ги ... за съжаление

# 597
Турските сериали не могат по никакъв начин да промиват мозъци,защото гледайки ги вече си с диагноза психоинвалид.

# 598
Турските сериали не могат по никакъв начин да промиват мозъци,защото гледайки ги вече си с диагноза психоинвалид.
Joy Joy Joy

# 599
Промиват ли ни мозъка турските сериали е темата на „Сблъсък” тази събота по Станция Нова  Peace

На всички е ясно, че медиите моделират общественото мнение!
Моето мнение е, че Турция се натиска да влезе в ЕС и има нужда от реклама. Турските сериали, заляли нашите телевизии имат за цел да покажат, че  там се живее нормално и цивилизовано!

Какво е вашето мнение за това?
Нарочно пускам темата тук, защото в подфорума Кино и телевизия мозъците са вече промити Mr. Green
а като искат да влязат в ес, точно с излъчвания на турски сериали в българия ли ще се популяризират? т.е. мисълта ми, че ако по този начин турция се рекламира за ес, тц. просто, защото си ги гледаме само ние. колко турски сериали излъчват в момент в немския ефир например? а там е известно, че живеят най-много турци от целия ес. при това вече 2-ро и 3-то поколение. та не е това. ок. искат да представят някаква модерна трактовка на живота. ок. аз не им вярвам. но това е изкуство.
а на въпроса дали промиват мозъците - категорично не. или иначе казано: ако някой има склонност да му бъде промит мозъка, то едва ли ще бъде историята от еди кой си турски сериал.

аз например гледам всеки уикенд по диема фемили основно немски филми. въпросът ми е: промива ли ми се мозъка? и това прогерманска политика ли е?

Общи условия

Активация на акаунт