Промиват ли мозъци турските сериали?

• 47 812
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Цитат
Руми е персиец какво общо имат те с турците, даже в един стих сравнява хубоста на местните жени с българки 

Мевлана Джелаледин Руми е роден на територията на днешен Афганистан.
Какво общо иматова с промиването?
Днешен Афганистан е на територията на Персия, Руми е персиец и пише на персииски език Simple SmileА съм го споменала защото странна , но турците си го преписват за техен поет Simple Smile

# 616

хем всички се кефят да гледат въпросните турски сериали.

Ха- ха! Това звучи много смехотворно. Тези сериали ме накараха да спра да гледам телевизия. Ако реша следобяд или привечер да гледам нещо разтоварващо няма почти нищо с малки изключения  освен въпросните сериали.

# 617
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
За мене , това масово даване на турски сериали по толкова телевизионни канали едновременно , си е целенасочено , защото много се говори за проблемите с турските граждани, с отношенията ни с Турция, земите, имената, "турското присъствие няколко века" ...и сега ...ами вижте ги какви добри и хрисими хора са , какво им е?! Да, показват неворятни семейни отношения и морал, но не Naughty така масирано да ни заливат с турската доброта и любов   Naughty Аз също не ги гледам! Дразня се и от новините на турски...това си е лично мое мнение и неискам да предизвикам спорове. 

# 618
Ихааа, темата за турските сериали стигнала 43 страници, а тези за ГМО, например - доста по-малък брой...
Е, хубаво, де - моля ревностните защитници на тези сериали (независимо дали са турски, арабски или патагонски) да ми обяснят - на какво толкова ще ги "научи" един такъв малоумен и слъзлив сериал? Кое по-точно утре ще приложите в живота си или ще ви помогне да видите по-трезво проблемите си? Кое точно ви носи позитивната емоция?
Защото аз, наистина, не разбирам...

# 619
Мен също ме отказаха да гледам телевизия тия тъпи сериали. То без друго бтв беше пълен боклук преди, сега просто окончателно се осраха, турски сериали + слави! #2gunfire
Съжелявам само за нова защото преди най - вече нея глядах, а сега с тези сериали и ония двамата опусуми ли кви са и нова спрях да гледам. явно телевизиите в бг или поне големите такива или се опитват да си намалят аудиторията целенасочено или аудиторията им  яко е изпростяла ако наистина се кефи на помията с която я заливат от екрана.

# 620
Ехеее и във форума имало тема за това, дали вече не се говори повече + или -, отколкото ги гледат, а дано де...макар и да не си вярвам, сега се замислям и май трябва да ги сравня с чалгията, просто и към двете знам, че имам силна и остра алергия  Joy
Мнението ми съвпада с по-горното, откакто почнаха да ги пускат, поспрях с телевизията и масово вкъщи зяпаме повторенията на сериите От Местопрестъплението примерно или гледам новини по всички ТВ, докато минат тия сериали, следобядите не ги броя, най ме дразни, че в 20 ч, когато масово се гледа ТВ, тия олигофрени са ги насложили по 2те Тв, които така харесвах и уважава (Нова и БТВ), чак ум не ми побира защо?
Навремето си "промивах" мозъка с латиносериалите, то като зомбиран, поне 4-5 такива съм проследила, докато ми уври акъла, че е тъпотия и героите са направени да изглеждат слабоумни и несправящи се с всяка ситуация....на турските вниманието не ми се е задържало повече от 2-3 минути, докато издървам къде е дистанционното  hahaha

С пъти предпочитам глупаво реалити шоу и две ръце за Къци или Колелото на Луканов, отколкото турски сериал!  Peace

# 621
  • София
... откакто почнаха да ги пускат, поспрях с телевизията и масово вкъщи зяпаме повторенията на сериите От Местопрестъплението примерно ...

Респектира ни! (Прочети малко страници от темата и ще разбереш защо.)

# 622
и да четем и да не четем темата, ситуацията с промивката на мозъците няма се промени... верно по добре риалити и профосер Вучков да погледам отколкото Асан и Хафизе. А сиктир...  #Cussing out

# 623
ivonska  Blush само последните бях прочела - признавам, върхах 7-8 в началото и то май повечето от поста и е писано там...иначе си защитама кървящите Хамерикански, аз по такива кримки си падам по принцип и на хартия, и на филм, нЕма ли кръв - не е интересно, вечерята безпроблемно ми влиза в стомахчето  Joy

Пък и що плюете Забранена любов, то единственото БГ, толкова можем, толкова правим   Confused
В интерес на истината ще ми се да има БГ филм, който да ме държи всяка вечер по 1 час пред екрана, ама..то почне някакъв, те го спрят. Сещам се и пак за подобен, леко глуповат, но...просто БГ Хотел България или нещо подобно беше с Аня Пенчева.

...отивам да си дочета....  Mr. Green

п.п. Опса....и да кажа, ама аз харесвам един такъв сериал, забравих  ooooh! Сакъзззззззз(или със сссссс - не знам  Blush) ще видя дали сте го обсъдили него  Mr. Green

# 624
  • София
Аз едно се чудя как някакъв филм, предаване или песен да речем може да промие човешки мозък newsm78 Ако е така, значи съответният човек е СУПЕР лабилен.
Това е просто бизнес (както бях споменала). Купуват на кило евтини сериали, пускат ги, докато има гледаемост. Беше латиновълната, сега е турската вълна, а след известно време ще се зададе руската вълна  Peace Неангажиращи са като сюжети и затова много хора ги гледат. Ние се мъчим тук да изкараме турската филмова индустрия едва ли не като част от световната конспирация  hahaha

Цитат
ще ми се да има БГ филм, който да ме държи всяка вечер по 1 час пред екрана

на всички ни се ще, НО....засега няма. Въпреки, че напр. имаше някои не лоши попадения, но не сериали (напр. "Къща за вълци" и т.н.)  Peace

# 625
  • София
и да четем и да не четем темата, ситуацията с промивката на мозъците няма се промени... верно по добре риалити и профосер Вучков да погледам отколкото Асан и Хафизе. А сиктир...  #Cussing out

Ако човек има повече от 3 канала, не му е проблем, че два от тях излъчват турски филми всеки ден... И аз не гледам Планета(та на маймуните), примерно, но не пускам теми за това как гюбекчийския (к)анал изглажда безпощадно - бавно и методично - гънките на поклонниците си.

# 626
Истината е, че във всяка нация можеш да намериш и хубавото и лошото, важното е какво ще "отсееш" за себе си, а за промиването на мозъци съм съгласна с Aнн@  Peace
Точно така.

...така масирано да ни заливат с турската доброта и любов [/b]   
Добротата и любовта нямат националност и религия, както и хубавите стихове.

Дразня се и от новините на турски...това си е лично мое мнение и неискам да предизвикам спорове.  
Имам впечатление, че турски говорящото население в България въобще не го е еня за новините на турски по БНТ, защото те си гледат директно турски канали.

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 11:06 от soya-fen

# 627
Е, да, друго е Брук да се ожени за внука си, осиновен от нейния бивш зет-съпруг някъде в Африка, примерно. Американска работа, цивилизована.

# 628
Независимо колко ужасни неща се случват по света, независимо от изпълненото с войни минало в Стария и Новия свят, не смятате ли че за да го направим по-добър, трябва да се стремим към любов и доброта? Да обединяваме хубавото от всяка нация и култура, вместо да се фокусираме върху негативни проявления? Нали знаете, върху каквото се фокусира нашето внимание, това и привличаме. Peace
Не, турските сериали не промиват мозъци. Чисто и просто поради качеството си те привличат интереса на много хора. И на тези хора им е приятно и разтоварващо да си общуват в съответната тема, да коментират случките и героите, без да се вземат много на сериозно. Не се нападаме, не спорим, никой на никого не се налага, а ако някой е неволно засегнат, получава спонтанно и искрено извинение. И на всички ни се харесва да бъде приятно и забавно в темата. И това е една реалност която създаваме.

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 11:32 от soya-fen

# 629
 Аз смятам , че единствено омразата и гнева промива мозъци!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт