Трябва ли родителите да плащат сватбата?

• 24 625
  • 557
  •   1
Отговори
# 510
Delusion, аз имам чувството, че според теб всяка жена иска да се омъжи по дефолт. пък не е точно така...

Ни най-малко. Бих се омъжила единствено за човека когото безумно обичам, мъжът на живота ми. Пък ако не се появи, помежду другото ще си живуркам заедно с който се спре до мен  Laughing Стига да има някакво що-годе привличане разбира се и да ми е комфортно с него.

Не ми обяснявайте че нежелание за брак и силна любов са съвместими неща. Няма такива истории.

# 511
Според мен нежеланието за брак няма нищо общо с това дали обичаш човека до себе си или не. Имам много познати , които не се женят или защото нямат пари , за да го направят или просто си им харесва така и гледат на сватбата по - скоро като на досадно събитие и не е толкожа важно за тях.Другото , което исках да подчертая е , че да - възможно е да ти се връщат парите , които си дал , че и отгоре ама е малко глупаво да лежиш на тия ларви . Мен стана вече няколко пъти ме питат приятели и близки какво искаме за подарък , но въпросът не стои - искате ли подарък или пари , а питат какво да ни купят. При това положение казвам пари , но има хора , които така са се заинатили да купят все пак нещо , а на мен не ми се разправя просто. Казвам абе каквото решите и толкова. Нито правя сватбата си някой , за да ми даде нещо , нито очаквам нещо изобщо , ако беше така нямаше да си правим труда с половинката да тръшнем цяло състояние (защото така излиза) , а щяхме да си спестим паричките , които сме дали до момента , да си подпишем и айде.

# 512
Именно! Глупаво е да разчиташ че ще ти се върнат парите и е глупаво мъжът да се прави на циция за такъв ден. Не случайно казвам "мъжа" -това е човекът отговарящ за финансовото благополучие на семейството. Ако е тръгнал още от самото начало да ми прави семейство като стиска стотинки за най-красивия семеен празник, не искам изобщо да знам какво би следвало нататък. Въобще не бих създавала семейство с такъв.
Това относно финансовите причини.
За другите дето уж гледали на сватбата като досадно събитие (хора всякакви на тоя свят и не съвсем у ред също), мога само да кажа, че отсъствие на сватба и отсъствие на брак не са едно и също. Ако и сключването на брак е досадно, няма две мнения че тук въобще не става дума за чувства.

# 513
Delusion, аз имам чувството, че според теб всяка жена иска да се омъжи по дефолт. пък не е точно така...

Ни най-малко. Бих се омъжила единствено за човека когото безумно обичам, мъжът на живота ми. Пък ако не се появи, помежду другото ще си живуркам заедно с който се спре до мен  Laughing Стига да има някакво що-годе привличане разбира се и да ми е комфортно с него.

Не ми обяснявайте че нежелание за брак и силна любов са съвместими неща. Няма такива истории.

съвместими са - при мен Grinning

# 514
Трябвало е, когато хората са се женили на по 16-18г.
Сега възрастта за женене се е поизместила напред, а хората в голяма степен са си 'стъпили на краката',преди да се оженят, така че се обезсмисля родителския ангажимент.

# 515

Бъркаш нещо друго с чувства. Запазваш си резервен вариант за бързо напускане на кораба. Не си уверена в здравината на отношенията ви или пък подсъзнателно се надяваш да изпадне по-добър вариант.

Това е нормално. Според мен едно 80% от хората в брак само си въобразяват че има любов.

# 516
  • Има много детски смях.
Не знам дали "трябва".
За баща ми беше въпрос на чест да поеме разходите. Но и нашата сватба не беше от най- големите: много приятели и само най- близките роднини. Но на много хубаво и изискано място.
Ще се радвам, ако мога да поема разноските по сватбите на децата си. Но те ако се дърпат- ОК, няма да настоявам.

# 517
 ooooh!  редактирайки всичко заби

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 12:56 от Вергилия

# 518

Бъркаш нещо друго с чувства. Запазваш си резервен вариант за бързо напускане на кораба. Не си уверена в здравината на отношенията ви или пък подсъзнателно се надяваш да изпадне по-добър вариант.

Това е нормално. Според мен едно 80% от хората в брак само си въобразяват че има любов.

уау! съжалявам, но смятам че бъркаш. и то не само в становището си за брака и чувствата. на бързото напускане на кораба, брака не пречи. за да съм по-конкретна, дори ще обясня - аз не съм против брака. просто ми е все едно и предпочитам да нямам такъв. ако е много важно за човека до мен и знам, че ще го направи щастлив - бих се омъжила. но заради себе си - не. просто не изпитвам такава потребност. ако искам да напускам кораба, брака не би могъл да ме спре. края при мен е само един, но е КРАЙ. несъмнено обаче всички сме наблюдавали и обратното - дори и без брак,  има хора които се разделят на всеки два месеца, и така в продължение на дълги години, изпълнени с агония и страдание. ако някога се наложи все пак да се бракувам, в никакъв случай не бих допуснала да имам сватба в смисъла, в който ти го разбираш. тук се връщам на сватбата, понеже тя е темата все пак.  

анализите ти по-горе, изобщо няма какво да ги коментирам, прилагай си ги на някой, който би ти позволил Peace

# 519
  • София
Вергилия, ти изтрепа рибата.
И какво се случва, ако един ден мъжът ти започне да печели по-малко от баща ти? Биеш му шута ли? В живота на човек има нагоре и надолу, особено във финансово отношение. Това трябва да е последния критерий за избор на мъж, стига той да има потенциал. Един ден може да изкарвах хиляди и да имаш много, на другия да се случи да нямаш. Какво се променя в човека? Shocked Чак пък да е грозно, да не може да си плати сватбата...Грозно ще е да ОЧАКВА да му я платят, но в даден момент да няма не намирам за грозно.

# 520
  • Има много детски смях.
Вергилия пак неподготвена се изказва.
Мъжът ми печели с пъти повече от баща ми, който също е с доста голям доход. При това не в Бг. Да не говорим, че по това време аз самата вече имах достатъчно стабилни доходи, за да не ми се налага да разчитам на никой. И никой не е очаквал някой да ни плати разходите. Просто баща ми настоя да ги поеме.  Това е. Как го разбираш ти/ или някой друг- не ме интересува, ама грам.
И не разбирам, защо се приема, че ако родител поеме разходите по сватбата,  младоженецът не струва?
Вече ставате не смешни, а направо комични! Някои са толкова дребни душички, че самото им осъзнаване за израстване ще им коства цял един живот, и пак няма да стигнат там, накъдето са се запътили.

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 23:01 от Umma

# 521
Аз съм абсолютно на мнението на Виргилия.
Родителите са с някакви остаряли разбирания, държат да платят разходите по сватбата та да се бият в гърди после че дете са оженили. Не бих допуснала родител да ми плаща сватба. За тези неща има съпруг.
Отделен е въпроса че мъжете не са такива каквито трябва да бъдат, а и жените малко ги е еня за какъв се омъжват, още повече ако се женят съвсем рано.
Няма да поема нито стотинка от сватбата на детето си! Naughty Да си опича акъла и да се омъжва за истински мъж! Ако не, хич не и трябва брак.

# 522
Вергилия, Delusion, евала! Най-накрая да чуя/прочета трезви мнения.

Иначе не се учудвам, че масово се плащат сватби от родители... то като се замислиш в БГ родителите издържат децата си до...ами цял живот. То не са сватби, то не са кръщанета, после зимнина и мъкнене "от село"..... Абе в БГ родителите се доят до дупка! Вместо на старини да си поживеят - роб цял живот! Щото нали детето, как ще го оставим, К'ВО ШЪ КАЖАТ ХОРАТА...  ooooh!

ЕДИТ: Май това се е запазило, както спомена 10 c's , от времено, когато са се женили на по 15 години!  Thinking

# 523
  • Има много детски смях.
... то като се замислиш в БГ родителите издържат децата си до...ами цял живот.

Хм, баща ми не е българин.
И никой никому нищо не натяква.
И не ме "дундурка" от... и аз не помня вече откога.
С мъжа ми за всичко разчитаме единствено и само на себе си, както е било и преди сватбата.
Но и аз не очаквам от вас да го разберете, че да продължавам да обяснявам каквото и да било.

# 524
  • София
Аз съм абсолютно на мнението на Виргилия.
........жените малко ги е еня за какъв се омъжват, още повече ако се женят съвсем рано.
.....
В голяма грешка си  Laughing Аз се омъжих на 20 - по сегашните стандарти твърде рано и много, много ме беше "еня" за какъв се омъжвам. Но последното в преценката ми беше да сравня заплатата на баща ми с неговата бъдеща (студенти бяхме и двамата) Rolling Eyes
Оттогава минаха 20 г. Laughing Я да те видя теб какви ще ги "дрънкаш" след 20 г. брак Wink
Много тъпо ми прозвуча отговорността на мъжа за "финансовото благополучие" на семейството - може би жената е отговорна за "емоционалното благополучие". Laughing  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт