ЯНУАРЧЕТО навърши три с приятели и весели игри!

• 26 401
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ели по принцип Ив е права, особенно за "гранясалите фъстъци" Mr. Green,НО много зависи и ти какво искаш и чувстваш...

Честит празник и на Алекс.

Да расте все така чаровен малък мъж!!!

# 586
Селма и аз към това клоня  Rolling Eyes Уважавам много и гледната точка на Ив и Лилита, но като че ли не искам да взривя всички мостове, при нас няма някаква конкретна причина, за да се разделим... Просто така се случи. Имаме си моменти, в които се дракаме, но в повечето време спазваме прилични отношения.
Неговата цел не е да се сближим с това кумуване, ни най-малко. Казах му го - че бих приела заради нашите приятели и че това няма да има нищо общо с нашите отношения.
Ох, извинявам се, че пак с моите глупости ви занимавам   Confused Embarassed

# 587
  • София
...   
  Всъщност,защо ли кумуване на една сватба трябва да изиграе някаква супер обвързваща роля? Thinking Можеш просто да "изкумуваш", да помахаш с ръчичка на всички и да си заживееш,както си планирала. Peace

Станеш ли кум, ставаш роднина. Почват се едни семейни вечери, рождени дни, кръщенета... Цял живот наоколо! Но пък перфектна възможност, ако си го иска обратно!

# 588
  • София, Лагера
Ели, аз мисля, че няма нищо драматично в това да кумуваш с бившия. Ти не го правиш заради него, а заради млакоженците. Този акт по никакъв начин не те обвързва с екс съпруга  Peace
Но, както казва Селма, има си и нюанси.
Аз бих кумувала с бившия си и сега, когато съм женена за друг  Party
А наскоро Крас кумува на една сватба като кумата беше някаква друга женица, не аз. Аз не отидох на сватбата въобще  Mr. Green (не че съм се разсърдила, просто нямаше да ми е интересно, а щом не е задължително и мога да откажа - възползвах се  Flutter)

# 589
  • София, Лагера
...  
  Всъщност,защо ли кумуване на една сватба трябва да изиграе някаква супер обвързваща роля? Thinking Можеш просто да "изкумуваш", да помахаш с ръчичка на всички и да си заживееш,както си планирала. Peace

Станеш ли кум, ставаш роднина. Почват се едни семейни вечери, рождени дни, кръщенета... Цял живот наоколо! Но пък перфектна възможност, ако си го иска обратно!
А, да, това е към нюансите  Laughing Ако приемаш кумуването за нещо супер сериозно - да, по-добре не предприемай такава стъпка.
Ама пък представи си какво ще им бъде на горките хорица, ако вие сте поредните, които им откажете  Confused

А да споделя за себе си - не се съобразявам изобщо с това, че "трябва" да празнуваш или дори да се срещаш с някого. Било то роднина, било то друга някаква връзка. Виждам се, пия, прекарвам празници с когото поискам  Wink

# 590
  • София
Селма и аз към това клоня  Rolling Eyes Уважавам много и гледната точка на Ив и Лилита, но като че ли не искам да взривя всички мостове, при нас няма някаква конкретна причина, за да се разделим... Просто така се случи. Имаме си моменти, в които се дракаме, но в повечето време спазваме прилични отношения.
Неговата цел не е да се сближим с това кумуване, ни най-малко. Казах му го - че бих приела заради нашите приятели и че това няма да има нищо общо с нашите отношения.
Ох, извинявам се, че пак с моите глупости ви занимавам   Confused Embarassed

Добре де тогава какво го умуваш толкова Thinking какви са ти притесненията?
Иначе се радвам, че сте поизгладили отношенията помежду ви Hug.

# 591
  • София
...  

А, да, това е към нюансите  Laughing Ако приемаш кумуването за нещо супер сериозно - да, по-добре не предприемай такава стъпка.
Ама пък представи си какво ще им бъде на горките хорица, ако вие сте поредните, които им откажете  Confused

А да споделя за себе си - не се съобразявам изобщо с това, че "трябва" да празнуваш или дори да се срещаш с някого. Било то роднина, било то друга някаква връзка. Виждам се, пия, прекарвам празници с когото поискам  Wink

Ноемке, важно е как приемат кумуването преди всичко самите младоженци... Защото разочарованието от отказа може да им се види по-поносимо от небрежното отношение към бъдещи тип взаимоотношения

# 592
  • София, Лагера
Ноемке, важно е как приемат кумуването преди всичко самите младоженци... Защото разочарованието от отказа може да им се види по-поносимо от небрежното отношение към бъдещи тип взаимоотношения
Напълно подкрепям!  Peace
Ели, защо не ги питаш направо?
А също така в прав текст да изясниш на Екс, че кумуването не е никакъв повод дори за бледи надеждици за промяна на статуквото  Laughing

# 593
Цитат
важно е как приемат кумуването преди всичко самите младоженци...
 Хе-хе!И мен ме огря същата мисъл. Crazy И то заради такъв спомен:
  Преди години кумувах на сватба на най-добрата ми приятелка,кумувах  с бившото си гадже,който пък беше близък приятел на младоженеца.
  При нас може би традициите не са чак толкова силни,не знам.....Никога е ставало въпрос да имаме съвместни семейни дейности,гости,кръщенета и т.п.. След сватбата всеки си беше поел по неговия си път и толкоз.

Ясно е,че бившо гадже и бивш съпруг са доста различни неща,особено,ако последният е татко на детето ти,но....Факт,че някой път кумуването не е нищо повече от едно приятно ходене на гости. Peace

# 594
  • София; Дружбето
ПОдкрепям Ива. Кумувете трябва да са част от семейството тъй да се каже, а не просто някакви хора, присъстващи на сватбата. Така че според мен отказът сега е по-добрият вариант Rolling Eyes Но пак е въпрос на гледна точка. Кумовете на майка ми са ни като рода, цял живот всичко заедно и аз затова така гедам на нещата

# 595
  • София
Мдаааа. Въпрос на светоусещане... Няма абсолютна формула! - Ели, чети и преценявай как да действаш в твоя случай.  Hug

# 596
  • София, Лагера
ПОдкрепям Ива. Кумувете трябва да са част от семейството тъй да се каже, а не просто някакви хора, присъстващи на сватбата. Така че според мен отказът сега е по-добрият вариант Rolling Eyes Но пак е въпрос на гледна точка. Кумовете на майка ми са ни като рода, цял живот всичко заедно и аз затова така гедам на нещата
Хе хе, именно против това "трябва" съм  Laughing, затова и мнението ми е такова  Peace

Добре де, ако погледнем и от тази гледна точка, какво се случва, ако в един момент нещо не се разбирате с тях.. или например ви станат досадни (или вие на тях)... или разнасят клюки по ваш адрес... или нещо друго неприятно. Стискаш зъби и ги каниш по всякакви поводи, защото са кумове, въпреки че не се долюбвате  Rolling Eyes Crazy... то уж идеята е да ти бъде приятно по празниците, пък накрая само си мериш приказките  Laughing

Ама аз не съм никакво мерило  Joy и на трите ми сватби не са присъствали родителите ни  Wink. На абитуриентския бал събрах само приятелите си, никаква рода  Wink

# 597
  • София
Хе хе, именно против това "трябва" съм  Laughing, затова и мнението ми е такова  Peace

Добре де, ако погледнем и от тази гледна точка, какво се случва, ако в един момент нещо не се разбирате с тях.. или например ви станат досадни (или вие на тях)... или разнасят клюки по ваш адрес... или нещо друго неприятно. Стискаш зъби и ги каниш по всякакви поводи, защото са кумове, въпреки че не се долюбвате  Rolling Eyes Crazy

Е, това е крайност, бре!  ooooh!

Ясно, че ако ти опротивеят, биеш отбой, НО когато ги каниш, ги искаш близо до семейството, цениш ги по някакъв начин...  Rolling Eyes Това е начин да ги допуснеш още по-близо, да ги направиш свои роднини с надеждата, че винаги ще бъдат близо и ще те подкрепят, както до сега... Така бих искала да бъде аз, не че имам опит със собствена сватба, де...  Whistling Но бих поканила някой, който много, много ценя!

# 598
  • София, Лагера
Да, така е, на аз не изхождам от гледната точка, че нещата трябва да се правят по определен начин.
Когато ги каня (и когато те приемат), то е, защото сега го искаме. Не очаквам от тях да ми бъдат верни до гроб  Laughing

В този ред от мисли - братовчедката на Крас (която съм виждала веднъж) се жени и ни покани на сватбата. Измислихме си предлог да откажем. И то не само защото не ми е зор да отида, а защото знам, че ни канят само "защото не може иначе" или "за да не се обидят". Нека нашите места се заемат от техни приятели, не от полупознати, каквито в случая сме Wink

Друго - нали празнувахме РД на Пресиян първо с роднини, после с приятели. Поканих сестра ми да дойде на партито с роднините, но с опция да откаже, ако не й се идва. И тя отказа. Майка ми и свеки бяха втрещени  Laughing а не виждам за какво.

# 599
  • София
...Не очаквам от тях да ми бъдат верни до гроб  Laughing
...

Кой е верен до гроб?  Shocked

Joy

Общи условия

Активация на акаунт