Под сърцето ми расте малко ЮНСКО бебенце - 13

• 20 472
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
 newsm53 eliska отново "късичък", но пък интересен пост. И според мен трябва каката вече да привикне към някаква елементарна хигиена!
С две ръце съм за това да не се пипа бебето въобще по личицето и ръчичките от други, но ако някой приятен роднина или приятел го направи ще го преглътна, като естествено отбележа че за момента това не е желателно, ноооо .... никога не мога да остана спокойна и да премълча и подмина онези непознати /особено баби/, които почти се навират вътре в количката при бебето с думите "Пу-пу колко е сладко, да ти е живо и здраво!", като това "пу-пу" е придружено с реално плюене по една или друга причина /особено ако е с изкуствени зъби жената и не е свикнала се получава по някой път/. Това винаги може да ме изкара извън релсите!  newsm61 smile3511 и тогава наистина afwitch

# 571
Депресията е нещо много сериозно. Свекърва ми си отиде от този свят благодарение на нея. Не е шега работа.

eliska, всичко разбирам, само не разбрах как може да се заразиш от пъхут  Rolling Eyes

За някои неща съм склонна да дам много пари, време и нерви при избирането им, но ваничката не е едно от тях. Взех съвсем нормално, но малко по-голямо коритце, което ми върши работа докато Сашо не премина на мъжко къпане под душа.

# 572
Здравейте, момичета!

ESTELITA, да ти е жив и здрав сладура  Hug

Дора, браво за хубавите новини, отсега нататък пожелавам лека и спокойна бременност  preggo

smilianova, радвам се, че малката ти сладурана вече е добре  Heart Eyes

Относно раждането - аз ще съм секцио по медицински причини в Майчин дом /живот и здраве, всичко да е наред  Praynig /, за екип - все още се чудя, но има време. За ВИП стая - не знам.... след секцио било по-трудно майката да се грижи сама за бебето, така че познати ме съветват, че е по-добре да не е при мен в една стая, въпреки, че на мен ми се иска точно обратното.

За следродилната депресия - силно се надявам да не изпадна в такава, но...... знае ли човек.  Rolling Eyes

# 573
ами, jj, не знам, обаче аз преди да забременея, като се пренесох тук, тя се среса с моята четка веднъж и аз след това си измих четката, но явно не е подействало. Ако беше след като разбрах, че съм бременна, щях да го опиша на това. Но буквално преди малко излизам от банята и от косата ми падат люспи. Не знам пърхут ли е, себорея ли е, какво е. знам, че лекарката, при която е водена е казала да се къпе през ден с Низорал, а мърличката се къпе всяка неделя, след подсещане и скандал... как се учат хигиенни навици сега??? писна ми всяка вечер да я питам дали си е измила дупето, защото такава инфекция и сърбежи си беше докарала, че ние се поболяхме по докторите... ноктите й са неизрязани, с черно отдолу... аз на нейна възраст имах оформен маникюр и исках да се лакирам!!!

за секциото, онзи ден по ТВ казаха, че майката може да става 24 часа след операцията и пак й е трудно... демек ако бебчо се разплаче, пак ще ти трябва сестра, за да ти го донесе... не знам... аз много си искам бебето при мен, имам чувството, че ще се чувствам празна и ще искам да го гледам постоянно.

# 574
  • Бургас
Момичета ,извинявам се че не съм по темата  , но искам да ви попитам нещо .Днеска като бях при АГ за да си получа боничния  при която съм записана по здравна каса ми поиска 10 лв за него .Може би трябва да поясня че това ми е първият болничен  ,който взимам ,отделно то е ясно че след двата прегледа на видеозон които ти се полагат по ЗК след това си заплащаш всеки следващ ,но моята АГ  ми каза че преди всеки болничен трябва да има и предглед с видеозон ,така че нямам избор  . Искам да попитам и при вас ли е такава процедурата.Благодаря ви за отговорите.

# 575
eliska, доколкото знам  пърхутът е кожно заболяване, което се появява в следствие на стрес, хормонален дисбаланс, неточно избрана козметика и пр. Не е заразно, ако ме разбираш. Да се ползва низорал през ден не е препоръчително. На самото шише пише да се ползва веднъж седмично. Освен това, има значение точно каква е кожата на скалпа - суха, мазна... Има специална козметика за всеки тип, а част от нея става и за по-честа употреба. За да я подбереш правилно е редно да посетиш дерматолог. И ти, и тя разбира се. Всичкото това ти го казвам от личен опит Simple Smile

Всички останали забележки за хигиената и са напълно резонни и съм сигурна, че ще намериш деликатния начин да и помогнеш да се научи как да бъде млада дама.

qni4ka, така е, по здравна каса се полагат 2 ехографа. Знам, че е тъпо. Виж, за изнудването с 10-те лева...

# 576
Момичета ,извинявам се че не съм по темата  , но искам да ви попитам нещо .Днеска като бях при АГ за да си получа боничния  при която съм записана по здравна каса ми поиска 10 лв за него .Може би трябва да поясня че това ми е първият болничен  ,който взимам ,отделно то е ясно че след двата прегледа на видеозон които ти се полагат по ЗК след това си заплащаш всеки следващ ,но моята АГ  ми каза че преди всеки болничен трябва да има и предглед с видеозон ,така че нямам избор  . Искам да попитам и при вас ли е такава процедурата.Благодаря ви за отговорите.

newsm78 newsm78 Как ще ти иска пари бе?!!!!!!!!!!!!!! И как само 2 прегледа ти се полагат?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! #Crazy #Crazy #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 577
  • София
След секцио първите 24 часа майката е в реанимация, така че няма как бебето да е при нея Simple Smile. След това, когато вече се е раздвижила, няма проблем да си вдига бебчето ако всичко е минало нормално. Т.е. боли и изисква малко усилия, но в никакъв случай не е непосилно.

# 578
  • София
newsm78 newsm78 Как ще ти иска пари бе?!!!!!!!!!!!!!! И как само 2 прегледа ти се полагат?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! #Crazy #Crazy #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Така е, при нормална бременност, ЗК плаща на лекаря 2 ехографски прегледа за цялата бременност. Иначе, за болничен няма право да иска пари.

# 579
  • Бургас
Ами така днеска ме прегледа с видеозона и ми издаде болничния и ми все 25лв преглед и 10 лв болничен

# 580
Този месец си взех първия болничен, за който платих само 2,50 лв задълвителната такса, въпреки че и нея не би трябвало, защото съм бременна и съответно освободена от такава (това ми го каза мед.лице). Преглед на видеозон - само на ЖК

# 581
След секцио първите 24 часа майката е в реанимация, така че няма как бебето да е при нея Simple Smile. След това, когато вече се е раздвижила, няма проблем да си вдига бебчето ако всичко е минало нормално. Т.е. боли и изисква малко усилия, но в никакъв случай не е непосилно.

То е ясно за реанимацията  Wink , имам предвид след това.
Скоро моя приятелка /на 30.12/ роди секцио и беше даже 2 дена в реанимация - не й бяха добри показателите, каза, че във ВИП стаите в Майчин дом, бебетата са при майките си, но дори и след реанимация си супер изтощена и отмаляла, и нямаш никакви сили. Но явно си е до организъм...  Rolling Eyes

# 582
  • София
Да, до организъм е, а и явно при нея е имало усложнения, след като са я задържали в реанимация един ден повече. Аз поне, можех да ходя, да си бутам количката с бебетата и да ги взимам за кърмене без проблем. То няма какво друго да правиш - сестрите ги къпят и преобличат дори и да искаш ти да правиш това Simple Smile Пък и принципът е, че колкото по-рано се раздвижиш, толкова е по-лесно всичко след това.

# 583
явно има някакви нови закони  #Crazy #Crazy Аз познавам поне 30 жени, които си водят консултациите на различни места и до сега никога никъде не са им казвали че им се полагат само 2 прегледа с видеозон  #Crazy newsm78 Да не говворм че първата си бремнност също следях във часна болница, но със договор със здравната каса и пак не са ми искали НИКОГА пари. Всеки месец си ме гледаше на видеозона, че дори ме викаше по 2 пъти в месеца след като влязах в 8-мия  newsm78 И да подчертая че бременността ми беше напълно нормална  Naughty Иначе за болничния в никакъв случай не трябва да се вземат ПАРИ  Naughty Naughty
И понеже одеве пак се върнах към дните когато родих, забравих да кажа, че мойта свекърва я сложих на място още преди да се оженим със мъжо  Mr. Green Още когато се нанасях у тях малко преди сватбата тя се опита да ми обяснява кое.. как.. Аз със много сериозен тон и казах че аз се омъжвам за сина и, а не за нея или нейното семейство и нейните напътствия ще ми бъдат напълно излишни ако не съм ги поискала изришно  Naughty Казах и че тя си има нейна къща, нейна кухня и т.н. в къщи е добре дошла, но само като гостенка!!!! Забраних и да готви, да чисти или да мести каквото и да било!!! Както и каза че тези действия няма да ги види и от мен в нейната къща!!! Аз там съм гостенка, няма да и готвя, нито да и мия чиниите, нищо!! Чесно да ви кажа очите и се напълниха със сълзи, но дори не се опита да ми противоречи  Mr. Green Mr. Green От тогава до ден днешен имаме прекрасни взаимоотношения  Mr. Green Mr. Green  Малко преди да родя ми казаха че ако искам могат да дойдат да ми помагат, аз не бях много съгласна, но пък като знаех че ще съм съвсем сама с напълно новата обстановка за мен, реших че може би е удачно за кратко да има и друг човек покрай мен  Whistling Thinking Бяха 1 месец в къщи и секъра и свекървата  ooooh! Обаче въпреки това не са ми пречели, не се и бутаха да помагат. Тя ме питаше само какво искам да направи за мен и това е.. Естествено като всяка баба много искаше да разнася нон стоп детето  ooooh! Аз естествено и забраних!!!  Mr. Green Mr. Green Сега смятам да нямам помощници, но пък за сметка на това съм я помолила да гледа малката поне за 2 седмици като родя, за да имам време за вътановяване след 2-рото секцио  Whistling

# 584
  • варна
Здравейте момичета и от мен.
Яничка и аз сам чувала за такива случаи, при които доки взема даже по 20лв за болничен.Не знам как ще е при моята лекарка, защото досега не ми се е налагало да искам болничен, но като съдя по това че всеки път ме гледа на видеозон и не ми иска пари затова предполагам,че и за болничен няма да ми иска.     newsm78

Общи условия

Активация на акаунт