t° в дупето, ухото, устата, под мишница или на челото е най-точна???

• 20 957
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
  • София
При дигиталните термометри, доколкото знам е много важно да се прилагат стриктно инструкциите. Например, при тези от типа на втория, който си показала трябва през цялото време металния връх да е плътно прилепнал до тялото. Ако ползвам такъв, го слагам в дупето, защото там винаги е обгърнат отвсякъде. Под мишницата всеки път дава различни стойности.
Имам като първия показан. Аз го харесвам, защото става много бързо, но и там си има чалъм. Трябва да го размърдаш малко в ухото докато бипне веднъж, и тогава натискаш копчето. Не ми е давал сериозни разлики до сега. Но и за щастие не ми се налага често да го ползвам

# 46
  • София
Трябва да го размърдаш малко в ухото докато бипне веднъж, и тогава натискаш копчето. Не ми е давал сериозни разлики до сега. Но и за щастие не ми се налага често да го ползвам

точно така меря и аз  newsm78

# 47
аз от лекар знам, че най-точно се мери в дупето, но никога не съм я мерила така

# 48
  • София
аз от лекар знам, че най-точно се мери в дупето, но никога не съм я мерила така

и мен лекарката това ми каза когато се изплаших, че има много висока температура. Измерих я в дупето и чак тогава дадох лекарства  Peace

# 49
До сега съм мерила само в дупето.Много шава и ако я меря под мишницата сигурно нищо няма да стане.

# 50
  • Бургас
На мен за първи път ми се наложи да меря на 1 годинка и няколко дни, така че съвсем нормално я измерих под мишничката с обикновен живачен термометър. В дупето не съм си и помисляла да меря, не виждам защо ми е такава чак прецизност в точността на температурата  Whistling

# 51
  • До морето
и според мен под мишницата дава най-точни резултати Naughty

# 52
На мен за първи път ми се наложи да меря на 1 годинка и няколко дни, така че съвсем нормално я измерих под мишничката с обикновен живачен термометър. В дупето не съм си и помисляла да меря, не виждам защо ми е такава чак прецизност в точността на температурата  Whistling
Мисля, че на много деца им я мерим в дупето, защото става много по-бързо и там термометърът е заклещен все пак. Laughing А под мишницата - ами, Настя, хич не стои мирна и термометърът показва толкова точно, колкото и аз с моите устни мога да установя. Специално при електронните термометри, дори на мен лично ми се е случвало да ми покаже 35 градуса и нещо немпература, ако не съм направила нещо като хората (вършила съм разни други неща и не съм усетила, че се е изместил).

# 53
Аз съм за дупето

# 54
А според вас кое е най безопасно

# 55
  • София
най-безопасно...хъм...може би лентата на челото Simple Smile))
или където и да е с дигитален...

# 56
Благодаря за бързия отговор супер сте Hug

# 57
  • София
най-безопасно...хъм...може би лентата на челото Simple Smile))
или където и да е с дигитален...

и аз мисля така  Peace

Цитат
не виждам защо ми е такава чак прецизност в точността на температурата 

понякога е мнооого важна, за да знаеш какво да даваш и да не се стигне до неприятности. Когато водих сина си на преглед се засякохме с жена, която беше мерила с дигитален термометър, отчетена е по-ниска ст-ст и детето след 30мин е направило гърч, така че ако е разбрала навреме е можела да предотврати някой последствия или най-малкото да тръгне по-рано за болницата  Confused

# 58
понякога е мнооого важна, за да знаеш какво да даваш и да не се стигне до неприятности. Когато водих сина си на преглед се засякохме с жена, която беше мерила с дигитален термометър, отчетена е по-ниска ст-ст и детето след 30мин е направило гърч, така че ако е разбрала навреме е можела да предотврати някой последствия или най-малкото да тръгне по-рано за болницата  Confused
Гърчът не е следствие от високата температура.. А по-скоро от рязкото й покачване или понижаване..
Още повече не е единствен фактор (температурата) за това..

# 59
  • София
Моят е дигитален за ухото,сменят се само мембраните.Досега е бил много точен,а и бързо измерва температурата.В дупето никога не съм я мерила,и не бих го направила.
ето моят термометър,много съм доволна от него Peace
http://media.snimka.bg/5518/017291369.jpg
http://media.snimka.bg/5518/017291370.jpg

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 18:13 от Madam Stasita

Общи условия

Активация на акаунт