Правилно ли обясних?

• 2 235
  • 16
  •   1
Отговори
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Здравейте мами!
Зачетох се в някои теми, по които пишете, и се замислих за едни мои думи и дали са правилни. Историята е следната: в класа на единия ми син има осиновено детенце. Майката никога не крила този факт от никого. Но от скоро синът ми се заинтересува от въпроса как така другото дете е осиновено и защо. Съответно аз обясних, че истинската майка не е тази, която те е родила, а тази, която те отглежда, обича, трепери над тебе...И тук казах думите, за които се замислям правилни ли са, а именно да се замисли кое те прави майка, това, че си го родила и изоставила, или че обичаш и се грижиш за него. И въпреки че му казах, че не желателно да обсъжда темата с това детенце, се замислих дали ако те се заговорят, моя няма да изтърси нещо за изоставянето, и дали това няма да нарани другото дете. Исках да обясня правилно нещата, но дали не направих грешка, как мислите?

# 1
  • София
Колко е голям сина ти? Направила си грешка според мен.

# 2
Правилно Неправилно.

Няма правилно. Както и неправилно. Не се товари с глупости. Така е трябвало да стане.

# 3
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Колко е голям сина ти? Направила си грешка според мен.
На 10г. Моля за мнения, за правилно обяснение на ситуацията.

# 4
  • София
Просто недей да дъблаеш повече - станалото станало.

# 5
помисли добре какво мислиш ти по въпроса и после кажи твоята истина на сина си...
ако не се чувстваш комфортно, а от поста ти май е така ... избистри си позицията и я обясни на сина ти така както я чувстваш

а ако искаш нас да попиташ дали рождената майка е важна ... няма да намериш еднозначен отговор... за мен тя е майка и е важна (иначе нямаше да го има моето момче  Wink) Но за други мами не е съвсем така ... така че няма верен отговор:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=461186.0

# 6
помисли добре какво мислиш ти по въпроса и после кажи твоята истина на сина си...
ако не се чувстваш комфортно, а от поста ти май е така ... избистри си позицията и я обясни на сина ти така както я чувстваш

а ако искаш нас да попиташ дали рождената майка е важна ... няма да намериш еднозначен отговор... за мен тя е майка и е важна (иначе нямаше да го има моето момче  Wink) Но за други мами не е съвсем така ... така че няма верен отговор:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=461186.0
Истината е, че смятам точно това което съм написала - без да твърдя че това е най-правилната позиция. По скоро притесненията са ми дали съм правилно разбрана и дали при евентуален разговор между двете деца няма да има неприятни последици. И дали да обяснявам още или просто да оставя нещата така.

# 7
остави така нещата според мен  Peace

# 8
  • София
Грешката е в използването на думата "изоставила", понеже децата на 10 години не е ясно, до къде ще я докарат. Например на моя това лято му бяха казали другите деца, че няма баща, понеже този не му бил истинския. Но пак казвам - каквото станало, станало, остави нещата така, без да дълбаеш, не е ясно на 10-годишно дете, какво точно му е влезнало в главичката.

# 9
Само ако стане дума!
Бих се опитала да заместя думичката "изоставила" с - не е могла да му бьде майка. В крайна сметка никой не знае по какви точно причини едно дете се дава за осиновяване.
ровенето е наистина ненужно, но на 10 години говорят много по тези теми и доста разбират, да не ги подценяваме.
Успех!

# 10
  • София
Моето момиче е на същата възраст. Отдавна сме говорили по-въпроса, мисля, че тя разбра нещата правилно, затова и си позволявам да споделя как обясних аз. Разговорът ни беше по друг повод (обмисляхме да осиновим, но скоро след това забременях). Обясних, че децата идват при родителиете си по два начина - или си ги раждат или ги вземат от дом, където тези, които са ги родили са ги оставили. А са ги оставили, защото сигурно, въпреки че много са ги обичали, не са имали възможност да се грижат за тях - били са може би много млади, бедни, болни... И понеже са искали децата им да бъдат щастливи, са ги дали в дома, за да ги вземат хора, които много искат детенце, но не могат да си родят. Но и аз казах, че майката е тази, която те е отгледала. Другата ти е дала живот и шанс да намериш това, което тя по една или друга причина не е могла да ти даде. И не е по-долу от майката... но майка е една - която е била и ще бъде до теб.

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 23:08 от Лекси

# 11
Няма правилен и неправилен начин за тези неща. Не се укорявай.

Абсурдно и противоприродно е това изоставяне и няма как да му се намери прилична дума и обяснение като за малки деца.
За мен, обаче, едно е изумително.
Не че питам. Само споделям.
Защо всички в обясненията си се чувстват задължени да набият в главите на дечицата, че любов = раздяла и че задължително който решава да не живее с детето си, много го обича.
Справка: форумите, в които ронят сълзи по изоставили ги мъже. Там не съм чула, да се обяснява с особена любов това, а изоставените са жени, които несъмнено имат по-голям потенциал да се поотърсят след случилото се от едни бебчета.

# 12
  • Вън от пространство и време
Защо всички в обясненията си се чувстват задължени да набият в главите на дечицата, че любов = раздяла и че задължително който решава да не живее с детето си, много го обича.

Мираета,  Hug

И аз задавам същия въпрос, заедно с още един: Защо всички дават киато вероятна причина за изоставянето "болест" и "бедност". Никой от нас не е застрахован че ще няма да се разболее сериозно или че няма да изпадне в несъстоятелност за по-кратко или по-дълго време. Нима ако това се случи всички сме готови да се откажем от децата си и да ги дадем за осиновяване от други хора?

# 13
Мира,  Hug

добре знаеш моето мнение и позиция по въпроса...

но ... просто е страшно трудно ... трудно е да кажеш на най-скъпото си същество, че е било отхвърлено... ужасно е ... знам че съобщавам факт, който е вече известен на чичо ти К  Wink, защото той е бил там и знае, но въпреки това е много тежко

затова някои хора без да  се замислят казват това ... за по-лесно, без да им хрумне, че това нанася по-голяма вреда

моето 100 пъти преправяно и премисляно изречение  е "решили са, че не могат да бъдат добри родители за теб, затова пожелали да намериш своите истински родители"

... гледам да не споменавам нито думата обичали, нито думата изоставили ...

как да обясня нещо, което няма обяснение....

# 14
А за пуберите внушенията ви пристигат като

секс =  тъмна драма = раздяла завинаги.

А за родилките - като други, за които сега няма да пиша. Писах, ама изтрих.

А най-обичам да ми четат морал и да ме съветват именно тези, за които детството и младостта (въпреки различни проблеми и драми от друго естество) са преминали без тези внушения и не знаят за какво иде реч.

Ганке, Hug
И до други внушения се стига по редицата, права си, и тези двете са само началните.
ПИсах преди подробно за това, ама нещо ми секнаха силите. Искам да започна като Бижу малко да се абстрахирам.

Фуска,  Hug
А не може ли да се каже, че тя е решила да не живее с детето си и да го срещнат други мама и тати и то да отиде в дом, откъдето го  взимат мама и тати вече завинаги. 
За чуждите грехове вие вина и отговорност нямате.
Имате си деца - гледате си ги, а кой и защо преди това ги е метнал - един Господ знае.

Общи условия

Активация на акаунт