Отговори
# 495
  • София
  Здравейте,момичета,
  Като затворници сме,навън е почти непроходимо,излязох с нИкол за 1 час и съжали горчиво Sad Кога най-накрая ще се стопли,писна ми с това време...
  Хариелка,не мога да помогна за секциото.
  Елиа,ужасно е това с колата,дано не се повтаря.Дано ремонта не е толкова скъп.
  За готовите пюрета и аз така гиразделям на 3 дни в началото.
  Исках да ви питам кога мислите да слагате бебоците на гърне?На нас ни подариха много готино и днес викам да я сложа Никол за малко да свиква от рано.Леле,какъв рев му удари това дете,изтрая точно 10 сек,не знам студено й беше на дупето какво ли,но първия ми опит претърпя пълно фиаско Sad Не успях дори да я снимам.... 
  Знам ,че вече е дискутирано,но искам да питам мамите,които захранват по отскоро за колко време успяхте да заместите хранене?(Янче,само за теб знам,че не искаш да заместваш хранене още  Laughing-да не кажеш,че не те чета после)
  До скоро!

# 496
  • На плажа
Джема,аз все още не съм заместила,давам пюрето и после си цоква,вярно малко,но все пак..
И ние днес излизахме ,времето беше страхотна,слънчево,вярно,че не ни е затрупало,но въпреки това има сняг,мускулна треска хванах на краката.Ето да ни видите.

# 497
ееее страшни снимки
нашия сняг е повече от педя и нямам шанс за разходка иначе е много слънчево та си поседяхме на терасата даже без шапка  Rolling Eyes
аз бях секцио ама не ме боли...знам ли то май нямах време даже в началото да ме боли
тогава казаха че колкото по рано станеш толкова по бързо ще се оправиш
и з за 3 дни си ходих малко трудно ама...сега нямам проблеми хем теди е 9.150 хем аз съм 57 кила
ама пък и аз не го нося много много май
по повод захранването - ние сме захранени от 2 месеца
ядем пълна порция 190 гр и след час си суче все едно нищо не е ял  Blush

моята оризова каша е на ХИп и няма царевица ..не мога да помогна на i_b

# 498
  • Бургас
Джема , аз заместих изцяло обедното хранене за около 20 дена. В началото изяждаше половин пюренце от 130гр и я докърмвах.Вече яде по цяло пюре от 130гр. или от голямото 190гр. и остава малко. Като естествено има предпочитания и някой ги изяжда до дупка и с голям кеф а от други половината и дояжда за десерт някакво плодово. Сега стана така, че ще , не ще мен на обяд ме няма да я докърмвам /ходя на работа по 3-4 часа/ и минава без мляко. Та така....

Относно гърнето - аз знам, че на гърне се слагат най-най-рано като може да седи стабилно детето.
Аз лично мисля да не пришпорвам нещата и май , май ще си ходи до късно с пампата Simple Smile

Тина, сняг, сняг ама я гледай какви голееееми гуми имаш Simple Smile супер сте Simple Smile

# 499
  • София
Хариела, аз не съм секцио, но пак като се уморя или седя дълго време свита и ме боли ниско долу коремът. Явно още тялото се възстановява от бременноста и раждането, знам ли. Да се похваля, че моят пухчо вече се обръща от гръб на корем и сега при всяка възможност го изпробва, та не смея да го оставя и за секунда някъде без надзор.

# 500
Здравейте момичета Simple Smile Честити месечинки на всички които празнуват днес.   bouquet

И при нас има яко сняг и непочистени улици и е невъзможно да излезнем, но пък бяхме малко с кенгурото в двора Simple Smile)
Тина много сте готини, а и ти си с джип затова може да излизаш в този сняг Simple Smile
Хариелка не мога да ти помогна за секциото, но като нося Марти по-дълго и мен ме заболява корема
Ние вчера хапнахме картофче за първи път и много му хареса  Simple Smile Даже ми взимаше лъжицата от ръцете. Утре пак ще му дам Simple Smile
И да се похваля. Онзи ден го излъгах да излезнем с количката. Не искаше да седи в нея от както беше на 2 месеца Simple Smile и не само че седя ами и заспа направо съм много щастлива и сега търся да си купя летна количка, че с тая голяма мъка.

Хайде доскоро и много усмивки от нас за вас Simple Smile

# 501
  • На плажа
Магаре,вярно,че големината има значение.... Mr. Green
ЦВетче и ние сме така с обръщането,странно само на спалнята се обръща и то вече много чевръсто,а в детската дори не се опитва.
Може ли някой да ми каже къде да си кача клипчето,че аз никога не съм качвала? Praynig Praynig
Глупи,пораснало е детето и вече му харесва да се вози.Иначе за количката,вярно е джип,минава навсякъде Peace

# 502
  • Sofia
Благодаря ви за отговорите! И аз много бързо се възстанових, на 3-ия ден тичах по коридорите на болницата и въобще болка от секциото не съм запомнила. Но това сега какво е незнам. Сигурно сте прави, че тялото още се възстановява от бременността.

Джема, аз правя като Тина - давам й пюрето и после винаги и давам да поцока. Дори и малко да е, аз да знам, че съм й дала. Иначе винаги слагам АМ в пюрето, та ако заспи набързо след като го е хапнала, т.е. без да поцока както трябва, да не остане само на зеленчуково пюре, а да е млечно-зеленчуково.
А за гърнето, знам че към 8-ия месец вече може да се слагат. Точно днес го четох в едно списание. Но като започне да седи стабилно беба, ако искаш и по-рано пробвай.

Тина, яко ви завиждам, че сте излизали. Ние не можахме, много преспи, много сняг и неутъпкани пътища...

# 503
  • София
Честито на всички пораснали бебоци.
Ние днеска сняг, не сняг изкарахме 3 часа навън. Имам чувството, че ако се позадържи снега ще стана като Херкулес. Но пък днес времето беше невероятно.
В събота и неделя малката ми сестра беше на гости и падна голям смях. Половин час се гледаха с малката на зло. Яна я гледаше без да мига и само от време на време присвиваше вежди. Беше много смешна. Направо незнам откъде го извади този лош поглед. На всичкото отгоре недава на сестра ми а ме пипа и тръгва да я бие. Но като посвикнаха една с друга станаха голяма любов.

# 504
alegoria мерси все пак
ние се захранваме от 1 седмица, като започнахме със зеленчуково пюре. Докторката каза до другия месец да заместим обедното ядене. Но като си ви чета редовно реших освен пъренца на Сънвал да си взема и каша оризова, но четох, че е млечна, че е без глутен, че е за над 4 месеца, доста се зачудих заради царевичното нишесте, но все пак я взех  Rolling Eyes
май просто ми се искаше да му взема някаква каша и  Rolling Eyes
с големите ми деца бяхме на каши Слънчо, но това бе преди тооолкова години - сега от разнообразие човек не може да си избере  Laughing
иначе докито каза и паралелно да въведа плодови сокчета - до 2 х 20 мл на ден, но аз се колебая - засега само му давам да си смуче от парче ябълка - веднъж си откъсна малко, но си я предъвка и си го глътна. Така пак опитва нов вкус, но не си замества кърмене.
Иначе сме 7960 на 70 см. - за последния месец сме качили само 360 гр. на кърма, а цели 6 см, та затова не изчаках до 6 месец.
Затова редовно ще си ви чета  Grinning

за обръщането - въртим се във всички посоки
но тези дни е много нервен без разходки - и нашата количка е с малки колела, а този сняг...

# 505
Егати, днес изведох Анди за 2 часа и беше борба със снега  ooooh! Но поне успях да я изведа, че от 3 дни не беше излизала  Party

Някой да има представа защо анкетата ми от днес е изтрита???  newsm78 Даже май не е и преместена, а направо изтрита  #Crazy

Хариела: мен операцията не ме боли, но АДСКИ ме сърби до ден днешен от време на време. Има дни, в които направи ми се реве от сърбеж  ooooh!

Аз днес взех оризово-бананова каша на Милупа, с АМ. Да видим дали и от нея няма да се обрине...  Thinking Но ще я дам след няколко дни, че нещо взех да й давам все едни и същи зеленчуци и искам следващата седмица да вкарам фасул, спанак и алабаш.

# 506
анкетата ти Янче е преместена в същата тема от преди
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=404952.0;topicseen

# 507
  • В друго измерение
Здравейте момичета!  Hug

Силви, Шайн - ние вода имаме, само един ден я спряха, но не това е проблема. Тук се работи различно, не е като в Бг, аз помня, още живеех там, когато 2004 ни сменяха тръбите, вертикалните ги направиха за 1 ден, хоризонталните за 3. Предсрочно ги направиха, дори и не разбрахме. А тук...нали са ''по-напред'' направо не ми се говори, цялата сграда е на дупки, по апартаментите също, шумове, пробиви. Но най-лошото е, че те определено не знаят какво правят, дори домашното не са си направили, както се оказа, че незнаят, че има перални във всеки апартамент. Всичко това се ръководи от един мастермайнд, който дори не е инженер, работят само 2 човека и то от 8 до 1 ч всеки ден - така било по-евтино. Побеснях, аз нали съм инженер и често правя бюджети и т.н. пределно ми е ясно, че е все едно дали ще са 2 човека за 3 месеца или 6 за 1.  Има и съвет от някои собственици, които решават всичко, а те са пълни морони - дори не предупредиха, че идва такова нещо, все пак ние сме с бебе, можеше да продадем жилището и да си спестим всичкото това неудобство,  но не сме само ние вбесените. А парите са безумни, направо ни върнаха години назад. Спирам, защото не ми минава ден без да се ядосвам с тия, а определено нямам нужда от това.

Елиа - съчуствам ти  Hug. Незнам какво да кажа, освен, че разбирам как се чувстваш. Дано ремонта не е много пари  Praynig и май наистина е по-добре да дадете колата на платен паркинг, мисля, че ще спестите, като предовратите други такива неща.

На гърне ще слагам, като се научи малката да седи сама, сигурно към 7-8 месец. Още не съм си купила, ще си взема някое обикновено, че моята дружка в Бг ми е купила вече някакво много хубаво, с приставки за тоалетна по-късно и т.н, което мисля да си донеса насам после.

Магаре
- тук ходят с памперси до късно, понякога до 3 год, изобщо не ги насилват да ги учат и т.н. Аз съм много против това. На братовчед ми жена му, която все четеше американски книги за това, не научиха малкия на гърне по-отраном, а остави малкия с памперс до късно, уж да не го насилват, незнам си какво, няма да ти казвам колко трудно го отучиха после, тя доскоро ми се оплакваше на скайп и ми казваше да не правя тази грешка.

Отивам, че ме чакат 300 задачки! Лека и поспалива!  Hug

# 508
  • Бургас
Яна, принципно е така за памперса  Peace синът ми се научи без памперс на 2 год. и един месец като го пуснах на ясла. В началото слагах само вечер а после нацяло го махнахме /свекърва ми ми помогна много тогава/.И то си стана от раз , нямаме напикани или наакани гащи в къщи.

Елия , много е неприятно това с колата, наблюдавайте доколкото е възможно и ако се имаш с някой съседи, сподели за какво става въпрос ако може повече хора да наблюдават все ще мерне някой, нещо....

Тина аз клипчета качвам във   http://vbox7.com/   , регистрираш се и има опция "качи видео" , пробвай, дано успееш  Peace

# 509
  • На плажа
анкетата ти Янче е преместена в същата тема от преди
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=404952.0;topicseen
Точно тази тема търсих  Laughing
Магаре,благодаря ти,аз имам регистрация във Вбокса,но кой да се сети. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт