Отговори
# 90
Esca_Rina прочетох, че сте имали бъбречно възпаление. И ние имахме, когато бяхме на 2 месеца. Излекува ни д-р Лилова от Токуда. Лежахме там в педиатрията 5 дни и смея да кажа , че за състоянието на детето реагираха много бързо и адекватно. Друг е въпросът, че политиката на болницата е да те изтискат като лимон финансово. #2gunfire #2gunfire

До момента аз съм заместила само едно хранене - това в 10,30-11,00 сутринта с каша. Хапва по 80-100 мл. и след това не иска мляко Shocked... но какво да я правя, не е особено яжна.

# 91
  • Кърджали
alegoria,мисля че ака почти както преди, но май повече случаи - в по - малкиколичества.За честотата няма да коментирам,от новородено това ни е "проблем". Важното е, че детето се чувства добре.
За спането - Кати спи предимно по гръб. Но от време на време се обръща на страна или по корем.Дори като спи по корем ми е особенно сладка. Не се притеснява от нищо, вече е достатъчно голяма. Но аз май за каквото и да е гледам да съм спокойна, че тръгна ли да му мисля...

# 92
 wavey wavey мами аз сега ви чета в момента.Ако искате и вие да ни подкрепите гласувайте за моя мишок.(само да не ми се карате че му дадох банана така то е за снимката аи на него много му се ослади Joy)   ето го и сайта http://marti-baby.com/contest/amam/archive.php/35 
благодаря ви предварително newsm51 newsm51 smile3525 smile3525 smile3525 newsm51 smile3525 връщам се да ви чета.а после ще се оплаквам от бебока коооолко лошбеше днес #Crazy #Crazy

# 93
Алекс,то и ти си права до някъде,че не трябва да му се мисли толкова,че не в лудница ще влезне човек,а направо 2метра под земята от притеснения,аз си падам малко паника спрямо тия неща,не знам дали е от това,че ми е първо дете,но за най малкото откачам Crazy,сигурна съм че не съм единсвената паника тук Peace

Яна,имате моя глас вече Peace

# 94
  • София
Ехааа, колко много страници са изписани! От часове се опитвам да пиша и все нови и нови и нови отговори!

Аз също нямам заместено хранене. Александър по принцип не си харесва млякото и трудно го прилъгвам да пие. И по тази причина има дни, в които на обяд не желае мляко, хапва си зеленчуковото пюре само, но аз вътре му слагам поне малко мляко.

Относно спането- спи си по гръб. Имаше няколко случая преди месеци (още имаше колики), когато заспиваше върху баща си или мен по корем, после когато се опитвахме да го оставим в леглото се будеше и се е случвало да го оставяме по корем да спи за да не се буди.

Elyah, аз вече давам карфиол и броколи, със сигурност няма колики Александър.

Захира, стискам палци да не е алергична реакция това при Анди и бързо да минава!

Яна, супер неприятно е това с падането, но дано не се повтаря вече! Важното е,че твоята Анди е добре и не се е изхлузила. И да добавя, че не е в триколките проблемът- аз направих подобно изпълнение с количката ми, която е с 4 колела и е много тежка и стабилна уж, но тротоарите с прилежащите им дупки в центъра на София се оказаха предизвикателство и за тази количка. С триколката не ми се е случвало такова нещо.

Италиана, и аз имам намерение да се включа в женското парти, имам зелена светлина- баща и син ще се гледат.

Сънчо, аз също искам да се видим на живо, надявам се да стане този път.

Честити половин годинки на Савана на Ambitious, Димитър на ribkata87 и Никола на dolls! Да са живи и здрави!

# 95
имате моя глас (обещавам последно писане за днес)
по повод за СВДС (синдром за внезапна...)е най- често срещан при бебета от 0 до 4 месеца, наречен е така защото не е ясно точно от какво се предизвиква, но след изследване се е видяло, че по-голямата част от децата са спели по корем
много често смъртността при бебетата е породена от задушаване, поради което не се препоръчва да спят по корем за да не се задушат защото не могат да си местят главата
аз бях в един тих(понякога не толкова тих) ужас около 3 дни точно по тази тема и доста изчетох
докторката ми каза, че спирането на дишането е от АПНЕЯ и аз четох, шашках се, четох, шашках се и така
пиша го за да успокоя тези които се шашкат защото и аз минах през това
децата вече са големи и няма страшно
когато на мен ми го казаха теди беше на 2 месеца и ставах (когато съм спала де)на 10 минути да го слушам дали диша
няма страшно   bouquet

# 96
Захира, скоро четох в кърмаческия в темата "Примерна схема за захранване" за алергичните реакции.. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=454455.msg13797463#msg13797463

# 97
Magare, как е очето на Деската?
Elyah, а вашето оправи ли се?
Аз исках само да ви кажа, ако не се оправя от капки и масажчета, да не ъчите детенцето а го заведете на един сондаж. На Дани очето беше много зле, нищо не помагаше, масажи, капки, мазила и прочие. На 5 януари го заведохме да му направят сондаж и оттогава му е супер оченцето, няма и помен от гурелчета (пу пу, да не му е уроки)
Яна_вд, имате и моя глас  Heart Eyes
Румик, и Дани не спи по корем, засега само по гръб и настрана, когато е подпрян на мен.
Буболече, дано всичко е наред  Hug
Амбишъс, честита ви половин годинка, нека Савана все така слушка и радва мама.
Рибката, честита месечинка и на вас. Много много да те слушка Митко.
Долс, честита половин годинка и на вас и нека Ники е голям послушен мъж, да раздава много усмивки и да разбие много женски сърца  Heart Eyes
Честита пета месечинка и на Писи 81, да слушка бебчо много много

# 98
ох,Алегориа,душа,няма да ти приказвам в къв ужас съм тъй като го знаеш много добре,и аз чета ли чета и се хвърлям в паника,но ще те послушам и ще взема да се успокоявам,че сме по големи вече и вероятността от СВДС е по малка Peace
направо съм smile3517 smile3538 nuts  Stuck Out Tongue Winking Eye perko от всекъде съм тралала......

# 99
  • Бургас
Трейси , тъкмо днес писах за това ....ето копирам поста си , че наистина трудно се чете назад като сме писали толкова много днес Simple Smile
Надявам се и Елая да прочете този пост , че и тя ме пита за очето Simple Smile
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Вече забравих дали ви писах за оченцето или не  newsm78 newsm78  на снимката , която бях сложила наистина изглежда малко стряскащо, но да ви кажа за бебата не беше нищо лошо....тя дори повече недоволства когато и слагам капки отколкото като и направиха оранжеви очите Smile
Подобрението , което наблюдавам се изразява в това, че вече секретите , които се събират не са гнойни а бяло-жълти.......в смисъл излекували сме конюктювита , но каналът си е все още запушен. Продължаваме с масажите и капките и в другиден сме на контр. преглед. Благодаря ви, че ни мислихте  Hug
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Значи казваш не е толкова страшен сондажа  Thinking само че се прави с пълна упойка , което ме притеснява мен  Embarassed ще попитам и аз директно офталмолога в другиден за евентуален сондаж, но ще трябва да ходим до Варна за него......а тя наистина се мъчи.....само като ме види с капките и започва да мята глава , кожичката около очето се зачервява като го почиствам, изобщо трудно започва да става.....в момента го почиствам само с отвара от лайка и слагам капки Вигамокс 3 пъти на ден а два пъти на ден ми каза лекарят да правя масажи.

# 100
  • Бургас
Абе само аз ли съм го дала толкова лежерно и нито записвам някаква схема на захранване , нито броя кой по ред зеленчук давам  Thinking дали не греша  newsm78 от друга страна повечето го правите за да се улесните после с второто знам аз  bowuu   моят план е преизпълнен вече /да не казвам голяма дума де/ така , че съвсем на уволнение съм го дала  hahaha

# 101
Ееее браво бе...един ден да не седна на компютъра и вие изписахте 7 страници  smile3501
Из4етох ви, ама ве4е забравих какво щях да пиша.... newsm78
Айде 

Утре ще прегледам пак и ще се разпиша....

# 102
Чесита половин годинка на:

бебе Мартин на мама Italiana  newsm51
бебе Криста на мама Kiki  smile3525
бебе Зоя на мама manik  smile3525
 smile3525бебе Мария на мама ivkab
бебе Александра на мама MHristova  smile3525

Да растат здрави и щастливи!!! 1swing

# 103
  • В друго измерение
Хоп, ето и нас. Набоцкаха ни с поредния пентаксим, премериха ни, прегледаха ни, поговорихме си около час и така. В четвъртък сме на консултация при нашата си лекарка (тук ваксините се бият в специализирани клиники) и пак ще си попитам въпросите, за да сверя какво ще ми каже.

Дадоха ни зелена светлина за захранването, получих информация как точно и с какво да почна и да предлагам за 6-8 месеца + една дебела книжка за това как да си гледам детето до 6 год  Shocked и така. Не съм решила кога да почна точно да захранвам, първо може би ще изчакам да минат 72ч от поставянето на ваксината, тъкмо да мине и другата консултация и тогава.

Аси - страхотна тема, а и заглавието...аз теб съм те признала!  Hug
Долс - много странно, не само, че сме родени на една дата, но и сме с вашите размери, 7 кг/66 см  Laughing

Аз отивам да чистя, че утре тийм лид-ката ми ще ми идва на гости да ни види, понеже аз 6 месеца не намерих време да мина през офиса. Нали тук в сградата се прави ремонт, сменят тръбите, та е голяма лудница.

А щях да питам, понеже и на нас ни предстоят ремонти на бани и апартаменти в София, не тази година, че реших да не си развалям отпуската, но по принцип ме интересува, ако някой има инфо колко излиза една сносна баня, материали+труд.

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ/ПОЛОВИН ГОДИНКИ НА bебе Мартин на мама Italiana,  бебе Криста на мама Kiki, бебе Зоя на мама manik, бебе Мария на мама ivkab, бебе Александра на мама MHristova !

Живи и здрави бебчета, много да радват мама и тати!  Hug

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 00:31 от -‘•̬●’- Ambitious -‘•̬●’-

# 104
честита половин годинка на бебе Мартин  на мама Italiana
честита половин годинка на бебе Криста  на мама Kiki
честита половин годинка на бебе Зоя на мама manik
честита половин годинка на бебе Мария на мама ivkab
честита половин годинка на бебе Александра на мама МХристова

да са ви живи и здрави дечицата и само да ви радват
Hug

Ambitious,много зависи какво точно мислите да правите по банята,плочки само долу или и по стените,ще има ли душ кабина или няма всичко е много относително,а и след една година цените ще са коренно различни от сега. тая година ако ви искат 500лв.,до година може и да са 1000лв. или 250лв.(което малко ме съмнява,но знае ли човек Big Ups)

мале  колко съм активна днес,чак аз не мога да повярвам Mr. Green

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 00:45 от rumik

Общи условия

Активация на акаунт