Отговори
# 540
Добро утро   bouquet
Нищо не я правя тая пишка, защото ме е страх, а и тук е такава практиката да се оставят бебенцата да е я дърпат сами. Макси дърпа в банята като го къпя от по-малко от месец. Нищо не е направил де, ама той сега започва. Ако пишкали напред, не нещо струйката да се криви, така ги оставяли. Аз колкото пъти питам, все ме питат от изтона Европа ли съм и че това са практиките само там. По цял свят отдавна тия неща са различни. Особено след една консултация към 2-я месец бях го дърпала и леко се беше позачервил, ама то защото го дърпах малко преди да излезем и мед. сестра като го видя и като ве да вика:  Какво е това? Веднага отивай до аптеката ето имате възпаление - и аз съвсем се панирах.
Поли -  Joy много се смях, ама не ми е мъжа египтянин, но историята е много шантава, то за филм цялата лудница там  Crazy  В общи линии запознахме се в интернет, но се видяхме за пъри път в Египет. Аз го измислих и после много съжлявах. Беше най-кошмарната 'почивка' в живота ми  Sick

# 541
Янче точно вчера се чудех защо на Андреа едната й бузка беше цялден червена.

# 542
затова мами, кремче на лицето преди а излезете, хем прави и бариера от инфекции във въздуха  Simple Smile аз този урок го знам отдава и помага определено или алегория в твоя случай може да мажеш и преди гости Wink така като го пипат бебчето също има защита.

# 543
  • Sofia
Здравейте, мами! Simple Smile
Ние се върнахме от консултация. Биха й на Софи и последния Пентаксим, тя изобщо не гъкна, браво на мама героинята...  Grinning А баща й го е страх повече от нея. Като ходихме да й взимат кръв, той не спря да мрънка и да разпитва: "Ама защо сега ще ми бодете детето, ама задължително ли е, не може ли да стане малко по-голяма...?" и така нататък. Егати и мъжете, уж са много силни, ама стане ли въпрос за болка и кръв умират от страх. Здрави ръце, слаба психика - това са те!  Laughing
Резултатите от изследванията - кръв и урина- са много добри. Та сега ще чакаме реакция от ваксината, дано няма и да я приеме спокойно, както първите две.

Аси  Hug

Шайни, аз незнам дали е точно операцията или се опитва да ми дойде и ме наболява корема. Нали все е долу ниско, та нещо не мога да разгранича нещата. На мене цикъла ми беше ужасно болезнен преди това, та дано сега да е по-търпим, нали казват, че след раждане нещата се променяли, ха да видим ... Дано наистина са се подобрили при теб, че знам какво е да примираш от болка всеки месец, няколко пъти и до бърза помощ съм стигала, на системи и т.н. ...
Аз иначе от лапарото нямам проблеми засега, пък по-нататък ще видим, дано всичко да е ОК.
Банана на Софи го дадох, както другите плодове и зеленчуци - сварен на пара и намачкан. Прибавих малко към ябълковото пюре. На нея доста й хареса.  Grinning На мама сладунката нищо не отказва ...  Laughing То си й личи де ...  и педито го каза сутринта.Laughing Не посмях да й го дам суров, само намачкан, като направи 8 м., тогава ще й давам суров плод.

Аз също мисля като Янчето, да слагам Софи на гърне от 8-ия месец, пък ще видим как ще реагира. Ако не й хареса, ще пробвам по-късно.

Кремче на лицето винаги слагаме и преди излизане, и вечер преди лягане задължително.

И пак ще засегна една тема, дето сме я дъвкали толкова пъти - за пробиването на ушите. Забравих сутринта да питам педи кога може да го направим. Намислила съм си да е на Благовещение, което е на 25.03.10г. Софи тогава ще е на 8 м. Вие как мислите, добре ли ще бъде?

# 544
Еее Хариелка, не ми повярва, че бананът е единственият плод, който от самото начало се дава суров и това си е  Grinning

Ако някой се интересува специално от банана, ето 2 много хубави източника с инфо за това как се дава по принцип:

http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66 "Банан- 6-8 м. (суров или пюре)- в някои схеми се препоръчва за захранване"
и в
http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/ "Бананът няма нужда от термична обработка и се предлага винаги суров, без да се вари, дори ако го изберете за първа храна."

# 545
Хариелка - аз и такъв курс имам изкаран и също се интересувах за бебенца ога се пробиват и ме посъветваха да е или когато бебето е много малко (няма значение наиситна колко малко) или когато е към 1-ви клас. Децата към 2-3-4-5 год. им е много стресиращо и се плашат и плачат и дори немогат да спят на една страна от болка, не толкова, ами от самия стрес и мисълта, че нещо там са им направили. Така че давай смело  Peace За пример, майка ми ми е пробила моите на 2 месеца  Wink
Яна - и авокадо Wink

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 12:32 от Lidiya_81

# 546
в този ред на мисли какво кремче ползвате за лице
аз слагах от олиото имам и един на Бюпхен ама не съм очарована много та кажете какъв да взема
Хариелка вече разбирам за каква болка става дума
операцията не ме боли хич ама яйчниците си ме "схващат" почти всеки ден от месец и повече и все си викам "аха ще ми идва" ама не и не още няма никой
но не ги усещам като го нося ами като стоя или лежа...ама май са си още някакви контракциики слаби знам ли! newsm78

# 547
Hariela и аз искам да пробия на Анди ушичките сега на 25 март, но доста ме разкритикуваха, че било въпрос на личен изобр и т.н. На мен са ми ги пробили като бебе и добре, че е било така, защото, ако трябва сега да ида да си ги дупча ще ме е страх.

Лиде я кажи боли ли много с пистолет или е като от убождане от игла?

Иначе педиатърката каза след годинка. И в този ред на мисли да знаете УНГ кабинет където пробиват уши освен болница Вита, че е ужасно далеч.

# 548
Добро, мацки!

Dream, ние имахме съмнение за херния още към третия месец и ходихме на хирург да потвърди....та още тогава човека ни " оправи  " и пишоната...че какво шубе ме тресеша, а тея около мен...още повече..От тогава нямам проблеми, дърпам си я и я почиствам и хич не ме е страх...Вярно, че като е студено го къпя през 2 дни и тогава само я барвам...а като му мия дупарата в другите случаи, не омеква толкова и ме е страх да не я цепна пак... Embarassed

Янче, по повод банана...вчера звънях на педи да я питам разни работи, свързани с консултацията и междудругото я питах да дам ли цяло бананово пюре , че го бях отворила и му се облизвахме двамата с дядо...а тя ме отряза - категорично не!...от банана се обривали децата и по-късно да съм го дадяла..А тя ми е една печена, мислим съвремено с нея, не е някоя " пррепечено брашънце, сиренце, прясно мляко " и пр..Но аз му дадох малко да си хапне...толкова беше вкусно, че не можах да го лиша от това удоволствие.. Embarassed

А пък онзи ден Дари така че зачерви по лицето...че направо се зачудих дали е от паредното пюре с МОРКОВИ  или е от пюрето от сливи дето го яде малко преди това..Ама май и вчера се зачерви.. newsm78..май по-добре да не се вживявам толкова..

За гърнетата...незнам, ще помисля...но имам една позната с по-малко дете с около месец и вече " си пишал в гърнето "  Shocked..а и доста стабилно си стои седнал...Само Дари ли се клатушка още като е седнал  newsm78..Аз предпочитам да не го насилвам..

Хари, операцията ли , незнам, но ВСЕКИ ден ме пробожда нещо ниско в корема и направо ще вървя на лекар, ама какъв  newsm78...да видим дали не са ми се разместили далаците нещо..

А, за обиците, една приятелка проби ушите на малката като беше на около 2 години и детето се травмира...Ако ще пробивате...още отсега е по-добре...Да, въпрос на личен избор е, ама жена без обици е доста по-постничка от такава с обици..Днес съм много речовите, няма що..

Айде   bouquet

# 549

За гърнетата...незнам, ще помисля...но имам една позната с по-малко дете с около месец и вече " си пишал в гърнето "  Shocked..а и доста стабилно си стои седнал...

И сигурно вече знае азбуката наизуст, рецитира "Аз съм българче" и т.н. Grinning Grinning Grinning

Ивушке нищо лично ама много мами така си възхваляват децата и на моменти ми става смешно. Hug

# 550
Захира - аз имам пресни спомени като тинейджърка си пробих още 3 да съм модерна  Joy та боли, как да ти кажа първоначално изобщо не усещаш, след половин минута почва да пари, зачервява се леко и така неповече от половин час. После болката отшунява и остава само леко да се помръдват по 2 пъти на ден, за да се оформи дупката и да не зараства обецата. Има и такива спрейове за замразяване на мястото и става още по-безболезнена, но на курса не ни дадоха нищо такова, може би за да няма странични ефекти от него, знам ли. А също си и зависи от нивото на чувствителност. Имаше момичета на курса, които ама нищичко не усетиха, нито парене, нито болка, аз знам е съм от по-чувствителните. Освен това като малка имам операция и възпаления на ушите, така че това е най-лошото което може да се случи. Също е важно да се почистват с разтвор, би трябвало като пробиват ушичките да ти го дадат, за да се избегнат инфекции и това е. Процедура за 2 мин. Няма нищо страшно   bouquet
Забравих да кажа, че звука от щракането на пистолета прави процедурата плашеща Wink

# 551
Захирче, то си стои в джъмпер и то по доста време  Shocked яде попара , кисели , прясно мляко  Shocked, и още кууууууп чудатости. Колкото майки, толкова мнения , лошото е , че ми я дават за пример...а аз мисля по обратния начин!

# 552
  • Sofia
Не бе, Янче, не че не съм ти повярвала. Просто така реших - суров плод 8 м. и това е. Иначе и аз съм ги чела точно тези неща, които си пуснала и цитирала. Аз така си ги изготвям като закони някои неща ...  Laughing

Алегория, то и мене ме болят яйчници и имам едно бяло течение, дето до скоро го нямах. Ще видим какво ще става - или ще идва или няма да идва, то друго не остава ...  Joy Joy Joy

Захирка, а защо те разкритикуваха за пробиването на ушичките?

Ивушка, права си, че жената трябва да си има обеци!
Не се притеснявай, Софи пък още изобщо не може да седи самичка, постоянно пада и се клатуши. И аз не я насилвам.

# 553
  • София
Гануша, Яна, направо изпитвам лека завист към вас, че сте във фаза ремонт и обзавеждане. На мен са ми голяма тръпка тези дейности и понеже 2 поредни години в ремонтни емоции явно не са ми достатъчни, сега ми се иска пак. Надявам се да си сменим апартамента ние и тогава ще е голяма радост докато стане пригоден за живеене Simple Smile

Рени, аз ползвам от самото начало Хъгис Премиум, имат си ластик на гръбчето и от раждането до днес се е случвало 3-4 пъти да пропусне и то при голямо наакване.

Бананът наистина си е ок да се дава суров, авокадото също. Аз дори и смесени ги давам, малкото много ги харесва, а после как пълни памперсите, направо е бомбастично.

По отношение на пишката- аз също мислех, че няма нужда да се дърпа, че нещата сами ще си дойдат на мястото. Ама не стана баш така. Такива ядове си докарахме до главите с тея модерни схващания, че не трябва да се пипа, че сега съм пръв поддръжник на това да се помогне на природата. И не е случайно, че в някои култури съществува обрязване- несравнимо по-хигиенично е така.

Хариела, аз не мисля, че ще имате проблеми с дупченето на ушичките на София, на теб май ти е голям мерак, давай смело и после
 да ни я покажеш госпожицата Simple Smile

За гърнето няма изобщо да бързам- когато преценя, че може да ми покаже, че му се пишка, тогава ще се опитвам да го уча. Изобщо не бързам да пораства- винаги ще е голям, сега искам да си имам бебе по-дълго време  Heart Eyes

# 554
Момичета-аз да ви кажа, навремето пробих на малката на 11 месеца. Ами.......пистолета заяде на първото ушенце-детето се разпищя, сестрата не може да го отвори-правихме пауза от 1/2 час докато се успокои малката и да пробие и второто ушенце. А няма да ви казвам в лудницата колко се бях наплашила да не са накриво двете дупки, защото на една малка беборанка ушичките са малки, и няма да се забележи разлика от 1-2 мм, но когато ушлето порастне разликата ще е видима. Ама иначе си ми беше много сладурска с обечки Simple Smile
Гледам че ня някой още не име идвало....аз пък 2 месеца и половина след раждането Sick и всеки път ми е все по обилно и отвратително
А за пишока - до 1-я месец почти го бях показала, но от хормоните ли беше, само като го пипнех и се втвърдяваше Blush, и затова ми беше по-лесно. После започнах да го къпя сама и нямах възможност в банята да я правя процедурата и то пак се затвори - сега го почиствам но не го насилвам-дърпам съвсем леко, но вътре хич не се види - и се чудя да напъвам ли още или не newsm78
terpsyhora, аз не мога да си представя що за болка е да се отреже жива кожа-не знам как може да си го причинят на децата. Но сега ме гложди-това което е вътре дали нее възпалено, дали не го дразни Close

Общи условия

Активация на акаунт