Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 6

• 54 988
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте бъдещи и настоящи маминки. Бременна съм в 10 г.с.. Да чукна на дърво до сега нямах почти никакви проблеми, но от 2-3 дни корема ми е много подут, все едно задържам газове, много ми е некомфортно. С извинение оригам се непрекъснато а днес хапнах малко. Не съм повръщала до сега, ставало ми е гадно но гледам да хапна нещо било бисквитка или сухар и е отминавало. С газирана вода не минава, надувам се още повече. Вие как се справяте с такъв проблем? Лека бременност на всички  Hug

# 76
gerinceto аз също имах такива проблеми, просто изчаках да преминат... Тепърва ще имаш какви ли не неразположения и те съветвам най-вече да се въоръжиш с търпение... Леко бременеене!

# 77
В името на бебчето което расте в мен съм готова на всичко, само се моля на Господ всичко да е наред и да се развива нормално   Hug  Безпроблемна бременност на всички пожелавам  preggo

# 78
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
gerinceto аз също имах такива проблеми, просто изчаках да преминат... 
Peace

При мен този дискомфорт премина за около седмица.

# 79
Здравейте момичата, в 19 г. с. съм, а от някалко дни имам странни усещания в областта на корема, тежест, пристягане, на моменти и контракции, като кореме ми изпъква на места и усещам и виждам части от бебето. Ходих два пъти на ултразвук за три дни и лекарката ми каза, че плода се е извъртял седалищно и на това се дължат странните усещания. За тежестта и стягането в корема каза, че били от нарастването на матката и пристискането на плода у стените и докато се извърта. Пия магнерич 3 пъти по 1. Въпреки успокоителните и думи все още съм напрегната.Имали ли сте подобни проблеми?

# 80
   ivetka79 , да, горе-долу в твоята седмица започна такова разтягане, опъване и стягане. След около 10 дни се поуспокои положението. Тежест обаче още си усещам. А плода бил напречно.
 ама това за виждането на части на бебето, малко извинете  Laughing

# 81
ivetka79, специално за контракциите - имах ги през цялата си бременност, но не съм се притеснявала толкова от това, защото имаше други неща, които много повече ме тревожеха тогава.

# 82
Благодаря Ви момичета, малко ми олекна като има с кой да споделя. И лекарката ми го обясни логично, че идва от растежа и разтягането на матката, но предполагам знаете как е, особено при първа бременност, човек се панира от всичко

# 83
ivetka79 пий си магнерича и спокойно! Няма причини за притеснения в тия симптоми, по-скоро са нормални и успокоителни, значи бебето расте, матката се разширява и мама почва вече да осъзнава, че в нея наистина расте едно малко човече!  Hug

# 84
  • Варна
Аз имам една питанка...Не съм ходила от 2 дена по голяма нужда и си мисля, че от това ми е подут и опънат корема. Но се чудя дали това има връзка и с движенията на бебо. Преди няколко дена се зарадвах много, когато най-накрая започнах честичко да усещам силните ритничета, но вчера го усещах ниско долу(на последната консултация, която беше на 8-ми доктора ми каза, че е застанал върху пикочния ми мехур) днес все още не съм го усетила Sad
Някой знае ли дали от подуването на корема може да се усещат по-трудно движенията на бебето?

# 85
Едва ли има нещо общо. По-скоро положението на детето, килограмите и разположението на плацентата имат значение. Но ще ми е интерсно да прочета мнението и на някой по-запознат.

# 86
а магнерича и магнерот едно и също нещо ли са,защото на мен май магнерот ми изписаха,уж съм имала контракции,ама аз не усещам да имам,кое е по-евтиното лекарство?

# 87
  • Варна
а магнерича и магнерот едно и също нещо ли са,защото на мен май магнерот ми изписаха,уж съм имала контракции,ама аз не усещам да имам,кое е по-евтиното лекарство?

Да, и двете са магнезиеви препарати с идентично действие. Възможно е да не усещаш, че имаш контракции, но това се вижда на ехографа. Магнерич е по-евтин.

# 88
Мили бъдещи майки, яжте здравословни храни, грижете се за бебета си, относно киселините има едни таблетки, които може да вземате без притеснения казват се Talcid неутрализират киселините, които с напредването на бременността ще стават все повече и по неприятни. Ходете редовно на преглед, притеснявайте лекуващите си гинеколози,  за всичко което ви се стори необичайно и странно, някои лекари се изнервят от много въпроси, но няма друг начин. Затова сте направили своя избор при тях, за да ви напътстват и да бъдат с вас в този период. Ако може - раждайте нормално, ако няма медицински показания за секцио , няма нищо по-добро за бебета от нормално раждане. Сега има модерни методи , никой уважаващ себе си лекар няма да ви остави да се мъчите и  "да лазите по мозайката и да се молите за упойка" , някъде във форума прочетох тази глупост, не му прави чест на доктора да ви плаши така. Много е важно разбира се  кой акушер -гинеколог ще наблюдава бременността ви, надявам се всички да сте направили правилен избор!

# 89
Привет момичета, да се включа с един малко глупав въпрос, от началото на бремеността съм с бяло течение, правиха ми изслездвания в началото, няма гъбички и инфекции. В момента съм в 19 г.с. и течението си продължава, без цвят и мирис, на моменти е малко по-обилно, на моменти намалява.Понеже съм на преглед чак в края на месеца и се притеснявам, искам да питам има ли някоя от вас такъв проблем?

Общи условия

Активация на акаунт