Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 6

• 55 394
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Привет момичета, да се включа с един малко глупав въпрос, от началото на бремеността съм с бяло течение, правиха ми изслездвания в началото, няма гъбички и инфекции. В момента съм в 19 г.с. и течението си продължава, без цвят и мирис, на моменти е малко по-обилно, на моменти намалява.Понеже съм на преглед чак в края на месеца и се притеснявам, искам да питам има ли някоя от вас такъв проблем?

Щом нямаш гъбички и бактерии, всичко е наред. По принцип по време на бременността се засилва секрецията и съответно теченията,  не е нещо притеснително. Peace

# 91
ми аз също съм така,в началото пуснах изследвания,и няма нищо,но течението се засили.И спървата бременност бях така,и тогавашния ми гинеколог не предприемаше никакви мерки щом няма намерени бактерии.Но сегашния,при който ходя на частно ме е предупредил на месец,месец и половина да си пускам урина и влагал.секрет,за да се следят нещата и да се хващат навреме.Иначе на женската консултация ако нямаш оплаквания,няма да ти пуснат такива изследвания,само кръв.Така че или ще си ги плащам,или ще се оплача един два пъти.Неприятно е течението,но какво да се прави.

# 92
Аз също съм с течение което на моменти е с доста неприятен мирис, но и на мен микробиологичното не показа наличие на бактерии. Много е неприятно, по 2-3 пъти на ден си сменям бельото. Но доки ми каза че това е от бременноста, така че трябва да се примирим. Момичета вие как сте със запека / с извинение/ имате ли, аз съм доста зле. Имам и хемороиди и направо е ужас  Sad По принцип преди да забременея си ги имах тия проблеми, ама сега вече е неописуемо.

# 93
Здравейте майчета,моля ви за съвет.Може би  на някоя от вас й се е случило по същия начин.От две седмици съм с така наречените подготвителни предродови контракции.Бях 34г.с. и ми изписаха но-шпа 3 по 2т.После отидох при друг док. от АГ където ще раждам и той ми каза че трябва поне още 10 дни да удържа.Изписа ми само Диаспорал-2 прахчета на ден и каза да не пия но-шпа защото предизвиквало разкритие.Докото го почна да го пия преживях неуписуеми контракции - имах чувството че ще родя съвсем скоро.Страното е че сутрин съм добре и като лежа също но стане ли следобяд контракциите пак започват.Явно магнезия ми действа но донякъде.Усещам как таза ми се разширява и бебо си проправя пътя и така всяка вечер.Незнам дали да чакам да ми падне тапата или да ми изтекат водите за да тръгна към болницата.Вече съм 37г.с. а и ми казаха че бебето е по-голямо с една седмица.Сега е 3 300 и не ми се иска да задържам положението.Първата я родих 3200 и две седмици по рано от термина

# 94
А за какво искаш да ходищ е болницата не разбрах? За да предизвикат раждане ли, защото сега е 3300 и те е страх? Чакай естествения ход на нещата ако питаш мен. 3300 е ориентир, може и 4 кг да е, а може и 2500. Ехографа няма как категорично да определи тегло. Така че мисля страха ти от голям плод не е основание за предизвикване на раждане. Леко раждане ти желая. Hug

# 95
daniela2222  пиша ти тук защото, имаш многог съобщения и не мога да ти изпращам.Изтрии нещо и ми пиши за да ти пиша и аз.

# 96
В 37 г.с. нямя да ми предизвикат раждане,напротив ще ме сложат най-вероятно на системи
.Аз също искам да изчакам естествения ход на раждането,но защо ме карат тогава да пия  магнезий за да задържам положението?А защо след като го пия не виждам ефикт-продължавам да имам контракции.
А за какво искаш да ходищ е болницата не разбрах? За да предизвикат раждане ли, защото сега е 3300 и те е страх? Чакай естествения ход на нещата ако питаш мен. 3300 е ориентир, може и 4 кг да е, а може и 2500. Ехографа няма как категорично да определи тегло. Така че мисля страха ти от голям плод не е основание за предизвикване на раждане. Леко раждане ти желая. Hug

# 97
Ясно. Но те нали са подготвителни? Няма защо да ти  слагат системи. Аз съм чувала, че при втора и следваща бременност контракциите (подготвителните) са доста по-силни. Аз лично бях с контракции (постоянни) от началото на бременността, включително и болезнени. Много ме беше страх, но отидох да ражам в последния ден на 38-а г.с. с 2 см разкритие...уж. Т.е. контракциите ми не бяха довели до нищо тревожно, маар да имах постоянното чувство, че всеки момент ще настъпи момента. Така и не разбрах кое са истински контракции, но подготвителните бяха меко казано изтощителни и неприятни.

# 98
viksinka, добре казано.... Peace Повечето съвети си ги знаем, виж за Талцид - дано наистина да помага, ще го пробвам...Относно "пълзенето по мозайката" -беше в моя пост....Ами така си се изказа човека,както съм го написала, а е добър гинеколог за региона...При него мислех да раждам, но с това изказване негово-направо се замислих....

# 99
Здравейте момичета искам и аз да задам моя въпрос.Малко ми е трудно да обясня но надявам се да ме разберете.Такааа.........Аз съм от Карлово.Тук съм се записала в женска консултация а ходя също и в Ст.Загора на прегледи.Смятам да раждам в Ст.Загора.Докторката която съм си избрала там изражда със здравна каса но кабинета в който прави гинекологичните прегледи е частен.Та въпроса ми е от тук в Карлово трябва ли да ми дадат някакви документи за раждането направление и т.н.Аз не съм казвала че няма да раждам тук на докторката си и се притеснявам че няма да ми даде нещо необходимо.Ако можете да ми кажете какви са документите които трябва да получа ще съм ви много благодарна че ако не ми ги дадат да си ги поискам.Благодаря ви предварително Hug

# 100
Ще ти издадат направление за раждане. То важи за цялата страна. Няма от какво да се притесняваш.

# 101
здравейте момичета  някой може ли да ми помогне с адреса на д- р тракова  от пловдив  , къде точно и се намира кабинета?

# 102
Здравейте момичета,отново се включвам и аз.
Да кажа отново на кратко последната ми менструация беше на 24.12.2009 ,имаше бебеправене след 16.01.2010 сигурна съм че е станало тогава или към 20.01.2010.След положителни два теста и един кръвен със стойности 721.6 отидох в Шейново на 12.02.2010 и ми потвърди доки бременността на снимката на ехографа се видя плодния сак и пише 4г.с. 10.3мм.Каза ми да започна да приемам фолиева киселина по 5 таблетки,сториха ми се множко но го правя..
В събота на 12.02.2010 прокървих леко и веднага отидохме до Шейново пак,доки каза че матката ми е затворена добре,но се притеснява защото според неговите изчисления трябва да съм в по-голяма седмица а сака не отговаря на това,т.е. той смята откакто ми е била последната менструация седмиците , незнам недоумявам.Аз мисля че съм в ранна седмица както и да е ако някой може да ми каже нешичко ще се радвам много и ще се поуспокоя-кога при вас се видя ембрион,сърчице,как си изчислявате седмиците и т.н..
Предписа ми Утрогестан и Папаверин да приемам.След седмица пак съм при него да ме види расте ли и какво се случва.
Моля ви момичета,ако някой е имал подобен проблем да ми помогне.
Благодаря ви! Hug Hug

# 103
  • София
здравейте момичета  някой може ли да ми помогне с адреса на д- р тракова  от пловдив  , къде точно и се намира кабинета?
Използвайте търсачката. Аз открих това Бял списък за гр. Пловдив

# 104
daniela2222 гестационните седмици се броят от датата на последната ти менструация.Според гестационния календар който използват всички гинеколози http://www.ivf.no-meat.org/pregnancy/gest_weeks/ е трябвало да си в осма седмица.Аз също имах прокървяване в 5 г.с. и ми предписаха папаверин и утрогестан,след което всичко продължи нормално.Но това изоставане на г.с. е нещо което ме притеснява,макар че може и по късно от предполагаемото да си заченала.Миличка аз мисля че трябва да се консултираш с друг лекар.Стискам ти палци всичко да е наред но все пак за теб ще е едно успокоение ако чуеш и второ мнение  Praynig Praynig Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт