ПОМОГНЕТЕ! ТЕЗИ СТРИИ НЕ СПИРАТ ДА СЕ УМНОЖАВАТ!

• 58 042
  • 539
  •   1
Отговори
# 120
соледа8686,кое е тва крем4е за вече съществуващи стрии??аз си поръчах пюр скин тоник и освен лицето си мажа и стриите,лицето заппочна да се бели вече..Simple Smile)

# 121
соледа8686,кое е тва крем4е за вече съществуващи стрии??аз си поръчах пюр скин тоник и освен лицето си мажа и стриите,лицето заппочна да се бели вече..Simple Smile)
на мен от този тоник освен че само леко ме пощипва нищо друго не се появи.нито белене нито нищо.явно наистина всичко си е до кожа.а днес ще ходя да питам какво е станало с витамина и после ще пиша.

# 122
аз се мажа с тоника сутрин и вечер и на 5 ден по4на "нежно" изющване...падна ми кожата с всички остатъци от минали пъпки,много мис е избистри тена,сега спрях да си мажа лицето защото още леко се побелва...мажа само стриите,но там кожата е по дебела и е нужно повече мазане,4естно казано аз направо ги оливам с тоника и оставям да засахне,тогава се обличам..виждам 4е и там започва да се напуква кожата  и вече всяко следващо мазане щипе повече което е знак за действие(че ве4е се изгаря кожата и скоро ще се обели и тя),мн съм доволна от тоя тоник,засега поне за лицето,ама иска мазане без да се пропуска,защото пропуснеш ли..все 1 кожата си почива и заздравява,а не да изгори и да се обели,което е търсения ефект

# 123
аз се мажа с тоника сутрин и вечер и на 5 ден по4на "нежно" изющване...падна ми кожата с всички остатъци от минали пъпки,много мис е избистри тена,сега спрях да си мажа лицето защото още леко се побелва...мажа само стриите,но там кожата е по дебела и е нужно повече мазане,4естно казано аз направо ги оливам с тоника и оставям да засахне,тогава се обличам..виждам 4е и там започва да се напуква кожата  и вече всяко следващо мазане щипе повече което е знак за действие(че ве4е се изгаря кожата и скоро ще се обели и тя),мн съм доволна от тоя тоник,засега поне за лицето,ама иска мазане без да се пропуска,защото пропуснеш ли..все 1 кожата си почива и заздравява,а не да изгори и да се обели,което е търсения ефект
да може би си права.аз специално за стриите не се мажех много редовно.но пък лицето -да.може да е имало обелване-но щом е нежно може въобще да не съм забелязала честно казано.

# 124
а какво ще кажете за маслото от карите?някой опитвал ли го е?или за био-ойла?и за двете чувам че много помагали.сега след душ задължително на мокра кожа си слагам маслото от карите пък да видим.ако не друго кожта става невероятна....

# 125
аз ползвах масло ший + натурален зехтин на водна баня ги смесих и се мажех редовно,но ми свърши сместа и прекратих,не съм забелязала някакъв ефект върху стриите освен че кожата ставаше мека и евентуално служи като превенция за поява на нови стрии,но за стари стрии-ТЦ....Чела съм за третиноин(ретин-А) 4е много помагал,но всъщност този препарат изсушавал мястото,не го овлажнява както с олиата...та това ме навЕжда на мисълта,че по добър ефект върху стрии има избелването,ексфолирането на кожата там,химичния пилинг,като се премахне горния слой кожа всъщност намялават вдлъбнатините и евентуално стават по малко видими...както аз правя сега с тоника,мястото ми се изсушава и кожата се пука...очаквам скоро да се пообели

# 126
В четвърак ходих на ендокринолог и сега понеделник съм на изследване.Честно казано тя не ми каза нищо което незнаех само дето си дадох парите ... а като попитах за стриите каза че това не е нейна работа #Cussing out

soledad8686a ,имаш ли новини за витамина  newsm78

# 127
Вбесяват ме понякога тези лекари.  #Cussing out
Не е нейна работа да лекува стрии, но определено е НЕЙНА РАБОТА да пусне изследвания, за да провери дали появата им не се обуславя от хормонални проблеми.

Ето какво пише в уикипедия (превод от английската уики):

Цитат
(...)
Причини (за появяването на стриите)

Глюкокортикоидните хормони, отговорни за появата на стриите, на влияят на епидермиса като пречат на фибробластите да образуват колагенови и еластинови влакна, необходими за поддържането на бързото растящата кожата опъната. Това създава липсата на крепежен материал, докато кожата се разтяга и води до дермални и епидермални разкъсвания. Ако епидермиса и дермата са били увредени, лазерът няма да премахне стриите. [5]

Кожа подложена на повече разтягане, отколкото може да поеме, се разскъсва. Хормоналните промени и гените влияят на способността на кожата да устои на разтягане, също както начина на хранене и [вероятно] физическите упражнения. [6]

Доколкото прочетох по други сайтове и статии такива "хормонални" стрии са най-често розово-лилави, а моите никога не са били такива. Confused  Момичета, вашите като се появиха бяха ли розово-лилави?

Между другото мисля днес-утре да поръчвам БиоОйл-а като разуча откъде ще излезе най-евтино.

# 128
никога стриите ми не са се появявали розови,червени или лилави..когато ги забелязах...беше просто като си свих крака и имаше едни ивички вдлъбнати,почти с цвета на кожата,малко по бледи нещо такова...пускам снимка моя  на която случайно забелязах гадните стрии запечатани
http://kama1234.snimka.bg/other/gadnoto-neshto.484609
парола 1234

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 01:05 от бойка*

# 129
Аз на тази снимка виждам 1 стрия само. Laughing А някои цялото ни дупе е на такива линии..  Cry

# 130
Попринцип всички стрии трябва да са червени отначало,но при някой не са.И майками каза ,че нейните стрии никога не са били червени,а моите са .. това си е до човек.
А поначало са червеникави защото още има кръв и така като се мажат кремчета и се масажира се подобрява циркулацията на кръвта и има по-голям шанс да се заличат.

# 131
никога стриите ми не са се появявали розови,червени или лилави..когато ги забелязах...беше просто като си свих крака и имаше едни ивички вдлъбнати,почти с цвета на кожата,малко по бледи нещо такова...пускам снимка моя  на която случайно забелязах гадните стрии запечатани
http://kama1234.snimka.bg/other/gadnoto-neshto.484609
парола 1234
моите стрии никога не са били червени лилави или нещо такова.само бели.аз в крайна сметка ще си поръчам ретин-а защото установявам че само това май може да помогне.всичко останало май са глупости-освен ексфолирането разбира се.
а за витамина в понеделник ще дав отзиви защото тогава ще ида до аптеката-утре.

# 132
на снимката се вижда една стрия,но това е само от снимката иначе са ми поче4е,пък и я пуснах за да видите какво имам предвид,4е като видя стрии това виждам,не  червени или лилави ивици които да третирам и евентуално да има шанс да се заличат...за жалост  Cry
Когато не са толкова вдлъбнати може да се опънат с много спорт..аз се опитвам..ама още съм до кривата круша

# 133
на снимката се вижда една стрия,но това е само от снимката иначе са ми поче4е,пък и я пуснах за да видите какво имам предвид,4е като видя стрии това виждам,не  червени или лилави ивици които да третирам и евентуално да има шанс да се заличат...за жалост  Cry

Абе недей така. Има шанс! Но от това което чета, това няма да стане с кремчета за съжаление, а с по-агресивните методи, които споменахме по-напред в темата.
Аз още събирам смелост за химическия пилинг. В крайна сметка други жени си го правят на лицата, където всяка една грешка ще е напостоянен показ. Защо пък ние да не си го направим на зад.. аа извинете на дупето.  Blush

# 134
Аз продължавам с мазане и пилинг лимон+захар и други,имам няколко ексфолиатора вече,ако не друго прави кожата невероятна...редуктора на галеник помага ли?Вече се замислям дали да го взема..

Общи условия

Активация на акаунт