ПОМОГНЕТЕ! ТЕЗИ СТРИИ НЕ СПИРАТ ДА СЕ УМНОЖАВАТ!

• 58 060
  • 539
  •   1
Отговори
# 135
Наистина правят кожата хубава, но тези продукти свалят само най-горния мъртъв слой на кожата. А той е доста тънък. По-долните слоеве с живи клетки не се дават така да се каже. Може би ако се прави тази ексфолация много упорито по много време всеки ден, може и да накара кожата да се пообнови.. но според мен не трябва да очакваш чудеса.

# 136
Аз продължавам с мазане и пилинг лимон+захар и други,имам няколко ексфолиатора вече,ако не друго прави кожата невероятна...редуктора на галеник помага ли?Вече се замислям дали да го взема..
ако питаш мен не си давай парите за редуктора.при мен няма ефект нищо че се мазах 2 месеца.а за какви ексфолиращи средства говорите вие? newsm78

# 137
И аз съм на 22 и имам същият проблем. Стриите, които ме тормозят се появиха последното лято. Преди това имах малко на бедрата и малко на кръста, но бяха бели и не ме дразнеха толкова. Сега обаче положението е плачевно Cry
Имах и колебание в теглото, което не помогна, а на право май си беше една от причините. В крайна сметка трябваше да отида на ендокринолог, поради хормонален дисбаланс. Тя в началото ми говореше как не трябва да се ядат шоколади и вафли и т.н. и щеше да ме отпрати, но след като настоях ме прегледа (погледна) и веднага каза, че такива стрии се получават от свръхпроизводство на кортизол. Изследва ми 8 хормона, които заплатих сама, защото й свършил лимита.
Вчера видях резултатите и наистина кортизола ми не е в границите 262 nmol/l, а границите в часовия интервал 16:00-20:00ч пише, че са 49.68 - 179.4. На 30. 03. съм пак на преглед, за да види и ендокриноложката резултатите и ще видя какво ще ми предпише.

# 138
evablack и аз получих стриите заради колебания в теглото най вече след раждането на детенце.прекалено много свалих за малко време.в момента си търся нещо наистина добро ексфолиращо средство обаче все ми се виждат недостатъчно добри.взех си ексфолиращия сапун на дав-горе долу става но тук си трябва нещо по-сериозно-това е мое лично мнение.нещо което да предизвиква белене на кожата.дайте съвети към какво да се ориентирам ако имате някакви наблюдения? newsm78искам нещо с частици и ще си втзема пяната на неострата с киселни.дано това да свърши работа.защото както съм казвала и преди ме е страх от химическия пилинг въпреки че намерих много евтин-но ако  си направя 5 процедури ще излезе 200лв а в момента това не мога да си го позволя.

# 139
Във вторник ще стане 1 месец както се мажа с редуктора и до сега не вийдам никакъв ефект(откъм изсветляване и свиване) Cry ...ако искаш си го купи,много хора казват че помага може би си е до кожата-на някоя действа на някоя не

# 140
И аз съм на 22 и имам същият проблем. Стриите, които ме тормозят се появиха последното лято. Преди това имах малко на бедрата и малко на кръста, но бяха бели и не ме дразнеха толкова. Сега обаче положението е плачевно Cry
Имах и колебание в теглото, което не помогна, а на право май си беше една от причините. В крайна сметка трябваше да отида на ендокринолог, поради хормонален дисбаланс. Тя в началото ми говореше как не трябва да се ядат шоколади и вафли и т.н. и щеше да ме отпрати, но след като настоях ме прегледа (погледна) и веднага каза, че такива стрии се получават от свръхпроизводство на кортизол. Изследва ми 8 хормона, които заплатих сама, защото й свършил лимита.
Вчера видях резултатите и наистина кортизола ми не е в границите 262 nmol/l, а границите в часовия интервал 16:00-20:00ч пише, че са 49.68 - 179.4. На 30. 03. съм пак на преглед, за да види и ендокриноложката резултатите и ще видя какво ще ми предпише.

evablack, и ти си в нашия клуб Sad А какви са ти стриите, розово-лилави ли? А можеш ли да ни напишеш имената на тези хормони, които са ти изследвали?

# 141
evablack и аз получих стриите заради колебания в теглото най вече след раждането на детенце.прекалено много свалих за малко време.в момента си търся нещо наистина добро ексфолиращо средство обаче все ми се виждат недостатъчно добри.взех си ексфолиращия сапун на дав-горе долу става но тук си трябва нещо по-сериозно-това е мое лично мнение.нещо което да предизвиква белене на кожата.дайте съвети към какво да се ориентирам ако имате някакви наблюдения? newsm78искам нещо с частици и ще си втзема пяната на неострата с киселни.дано това да свърши работа.защото както съм казвала и преди ме е страх от химическия пилинг въпреки че намерих много евтин-но ако  си направя 5 процедури ще излезе 200лв а в момента това не мога да си го позволя.

Соледад, зарежи ги сапуните и душ геловете с ексфолиращи частици - много много слабо ексфолират. И от двете съм ползвзала. Или нещо тип химичски пилинг но с по-слаба киселина си вземи или една гъба бях постнала по-назад в темата май - тя също много здраво лющи. Но както вече казах, с механично лющене (гъби, ексфоланти) можем да свалим само най-горния мъртъв слой клетки и по този начин да стимулираме обновяването на кожата.
А този химическия пилинг 5 процедури за 200 лв - ако е при някоя козметичка, по-добре недей. Такива неща може да ти причини, ако е направен некомпетентно..

# 142
Сега се връщам от изследване(първото) ,незнам какво е това неземното изследване ама е много скъпо Shocked .

Сетрата каза че пообед мога в интернет да си видя резултатите,а на това което ще правя следобед може би утре.Хормона който ми споменаха е кортизол,на другите не им знам имената

# 143
затова  не се насочвам към такъв химически пилинг-козметичка е и ме е страх.значи най добре да си взема пяната на неострата крема им също и такава гъба или луфа така ли?още днес отивам по аптеките да търсй защото точно като твоята гъба не мога да намеря но луфата я намирам.
Соледад, зарежи ги сапуните и душ геловете с ексфолиращи частици - много много слабо ексфолират. И от двете съм ползвзала. Или нещо тип химичски пилинг но с по-слаба киселина си вземи или една гъба бях постнала по-назад в темата май - тя също много здраво лющи. Но както вече казах, с механично лющене (гъби, ексфоланти) можем да свалим само най-горния мъртъв слой клетки и по този начин да стимулираме обновяването на кожата.
А този химическия пилинг 5 процедури за 200 лв - ако е при някоя козметичка, по-добре недей. Такива неща може да ти причини, ако е направен некомпетентно..

# 144
Сега се връщам от изследване(първото) ,незнам какво е това неземното изследване ама е много скъпо Shocked .

Сетрата каза че пообед мога в интернет да си видя резултатите,а на това което ще правя следобед може би утре.Хормона който ми споменаха е кортизол,на другите не им знам имената
дано резултатите са наред.аз днес отивам при познататата аптекарка за да видя има ли резултат от онзи витамин и по обед ще пиша

# 145
Дано Praynig  ... но и ще се ядосам щото за едното нищо ще съм дала 120лв.  #Cussing out

# 146
момичета говорих с жената каза че от тоя витамин няма никкава полза.аз пък днес си взех акнеомега на ексфолиак-той също е с киселини и тъй като едно момиче от форума го ползав за лице и казва че предизвиква белене го взех.след няколко дни ще кажа дали има ефект.

# 147
Излесваха ми ТСХ, МАТ, ПРОЛАКТИН (виновници за напълняването, но не винаги ако си напълнял, означава, че хормоните са причина), КОРТИЗОЛ, ТЕСТОСТЕРОН, LH+FSH+Prolactin+Estradiol (женските хормони). Това, което виждам с "немедицинско" око е, че кортизолът не е в ред и се надявам да го стабилизирам с това, което ще ми предпишат и ще спра да се цепя. После ще се боря и със щетите Cry
Иначе сутрин се мажа със зехтин+вит. А и Е, а вечер се четкам интензивно с четка и се мажа с мас+невен. Четкането е за подобряване на кръвообръщението, а мазилата за подобряване на еластичността.
Впрочем стриите ми са понякога розово-червени, понякога лилави. Надеждата ми е, че сестра ми роди преди година и имаше стрии, а сега се виждат само 1-2 по корема, и то не натрапчиво и гадно. Тя казва, че имала и по дупето, а сега въобще не ги видях. Нейната приятелка също се била нацепила при бременност от колената нагоре на бедрата, но се били свили и сега нямала. Дано и моите се свият така Simple Smile. Сестра ми не се е мазала с нищо против стрии Shocked

# 148
моите се появиха след раждането.винаги са били бели.просто и аз искам да попряавя щетите въпреки че чак толкова с просто око не се виждат но аз си ги знам и ме дразнят.ако трябва в крайна сметка ще прибегна и до химически пилинг но първо ще опитам сама.

# 149
Видях си част от резултатите и всичко ми е в норма освен пролактина,с една единица е отгоре и искам да ви попитам това много ли е  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт