Плевен-дестинация за 14.02-хотел и какво да се види

• 2 786
  • 26
  •   1
Отговори
  • Шумен
Здравейте момичета,за 14 февруари плануваме да отидем до Плевен. /Миналата година бяхме във В.Търново/.
Бихте ли ми препоръчали хотел на народна цена и къде,какво да обиколим през тези два дена. Има ли кино да отидем или мол ?

# 1
  • София
Да ви имам и дестинацията ooooh! Категорично НЕ! Ако има време, неподходящо за посещение на Плевен, то това е зимата. Студ, сняг, един мижав търговски център с измислени цени, едно кино, в което въртят май по два филма седмично Laughing
Ако има нещо, заслужаващо да се види, то е каскадата, а тя зимата не работи, и Панорамата - която пък е меко казано неподходяща за празника на влюбените с баталните си сцени Laughing Парк Кайлъка също...Идете пролетта Peace

# 2
  • Шумен
оффф, ами къде?Ние сме от Шумен и гледаме с влак да отидем някъде. Къде ??? ooooh!

# 3
  • с/у ОколоМръсТното
Белинда е 100% права, но това на практика се отнася за навсякъде.
За 14.02 (егаси смешния празник) освен някое СПА х-лче с релаксиращи процедури друго не виждам какво можете да правите. С влак...? Малко е трудно.
Русе? Габрово...?
Но и за тях е добре да е поне 10-15 градуса.

А защо не се запишете за някоя 2-дневна екскурзия с автобус?  Thinking

# 4
  • София
Белинда е 100% права, но това на практика се отнася за навсякъде.
Оу, повярвай ми, студът в Плевен не е баш като навсякъде Laughing

# 5
  • Шумен
Ясно,Плевен отпада.Май май ще си останем ние в Шумен.  Crazy

# 6
Определено не ходете по студено време в Плевен-живея  в Троян и знам как щях да умра просто,когато отидох миналата седмица в най-големите студове в Плевен по работа-не се дишаше от студ. А в моят град се живееше...Въобще не е студ като другаде-права е Белинда-някой да не се лъже. Вървете в Габрово-Етъра, Дома на хумора,градът е хубав...моят роден град  Grinning

# 7
  • софия
Велико Търново също не Ви е далеч!

# 8
Iniici, тe са били в Търново миналата година за 14.02.
Че е студено в Плевен през зимата, студено е! Но иначе от миналата година има 2 мола, които по нищо не се различават от софийските, освен че навалицата е по-малко. Освен това в Плевен има повече кафенца на квадратен метър отколкото, който и да е друг град, доста атрактивни като обстановка, при това. Винаги са препълнени, та се чудя плевенчани не ходят ли на работа  Grinning За смяна на обстановката и обикаляне по магазини и заведения за 2 дни  града е подходящ, според мен  Peace

# 9
  • София
Освен това в Плевен има повече кафенца на квадратен метър отколкото, който и да е друг град, доста атрактивни като обстановка,
Така ли, къде Rolling Eyes Аз като се прибера всеки път обикалям целия град в търсене на поне едно заведение, в което да не е подходящо за лов на лисици и досега съм намерила само Костата в т.нар. мол, и то не щото вентилацията им е кой знае какво, а просто е преклаено голяма сградата, та не може да се окади порядъчно Confused

# 10
Че е студено в Плевен през зимата, студено е! Но иначе от миналата година има 2 мола, които по нищо не се различават от софийските, освен че навалицата е по-малко. Освен това в Плевен има повече кафенца на квадратен метър отколкото, който и да е друг град, доста атрактивни като обстановка, при това. Винаги са препълнени, та се чудя плевенчани не ходят ли на работа  Grinning За смяна на обстановката и обикаляне по магазини и заведения за 2 дни  града е подходящ, според мен  Peace

Не че защото съм от Плевен, но и аз много харесвам като архитектура мола Wink А по принцип съм от заклетите антифенове на подобни търговски центрове Mr. Green, просто плевенският мол ми е много симпатичен и чисто архитектурно, за магазините вътре - не мисля, че са нещо особено.

По въпроса с кафенетата, наистина е доста задимено почти навсякъде, иначе ги има бол и действително са доста разнообразни като интериор, на мен най-много ми допада новото A la creme вляво от банка ДСК и едно закътано зад същата банка - Кадифе. Първото е по-скоро кафе-сладкарница, новичко е и има страхотни сладоледи, горещи шоколади, торти Heart Eyes Кафенета да търсиш в Плевен Wink Хубавото е, че почнаха да се появяват не просто нови такива, а по-изпипани като обстановка Wink

Иначе зимата Плевен наистина е мнооого неудачен избор, според мен най-хубавото време за посещение е лятото, когато тревните площи в центъра са все още зелени и свежи, каскадата ромоли, децата тичат безгрижно в градската градина, а родителите попийват биричка пак там и градът носи едно такова упиващо провинциално спокойствие (без ирония) Wink Но края на лятото, да подчертая, в разгара му жегата е непоносима.

# 11
Аз си избирам заведенията по обстановката, а в Плевен винаги има по нещо ново за пробване. Освен това е много приятно за шопинг, защото има избор, в същото време магазините са доста концентрирани.
Шехина много добре е описала атмосферата на града.
Авторката на темата иска и да е удобно за пътуване с влак, а Шумен-Плевен е ОК. ЖП гарата на града е в централната част и ще им е удобно.
За разнообразие за 2 дни, аз съм "ЗА".

# 12
  • с/у ОколоМръсТното

къде е тази каскада? И какво предствалява? ... да не би да я знам, но да не й знам името...

# 13

къде е тази каскада? И какво предствалява? ... да не би да я знам, но да не й знам името...

За водната каскада, т.е. фонтаните в центъра иде реч  Grinning

# 14
  • София
новото A la creme вляво от банка ДСК и едно закътано зад същата банка - Кадифе.
Оу, супер, ще ги пробвам. Това  А ла крем явно е съвсем ново, защото когато аз последно се прибирах, вляво от банката беше някакво кафене, с барчета и т.н., но категорично не беше сладкарница.

А, като сме тръгнали да си споделяме за Плевен, да ви светна, че в града най-най-сетне има хубав пиано бар Hug По празниците ходихме, надолу по стълбичките на Будапеща е - страхотно място, без тарапана, чудесно обслужване, едно момче свиреше тогава, счупих се от танци Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт