Есента в Габрово застла пъстроцветен килим от листа.

• 49 417
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Годината, която се задава с шепи радост да раздава, да бъде мирна, плодовита и на вас да е честита!

# 631
Честита Нова 2011Година! С пожелание за много здраве,щастие и късмет!

# 632
  • София
Честита нова година и от мен! Нека тя ви донесе много здраве, щастие, късмет и любов!

# 633
  • Габрово
Честита Нова година! Много здраве и късмет на всички. Да питам сега - на есен ще си имам първоласник и все още не съм избрала училище и най-ече учител. Някакви положителни отзиви за някъде и по-конкретно някой?

# 634
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
3te...ki, все пак зависи в кой район живеете, за да ви е близо училището.

Аз препоръчвам у-ще "Васил Левски", но то е до 4-ти клас, ако това има значение за вас.

Също и "Ран Босилек". Учителите които бих посочила, обаче през тази учебна година няма да вземат първи класове / през  2010г / 2011 г. взеха първокласници /.

# 635
Аз също препоръчвам училище "Васил Левски". Наистина е неудобно това, че е до 4-ти клас, но днешните деца са много "по-мобилни" и по-комуникативни от нас и премествания и запознанства с нов клас и нови деца от 5-ти не ги притесняват.

А и най-важното си остава нивото на обучението, което ще получат през първите 4 години. За мен това е най-важното - да не се плашат от ученето и да бъдат "отворени" за нови знания.

# 636
   За избора на училище е от значение къде живеете, какво търсите и какви са намеренията ви ( казвам го като майка на четвъртокласник).  Аз лично не виждам смисъл дете в 1-4 клас  да пътува през половината град, само защото на определено школо му се носи славата на елитно. Начално училище е подходящо ако е в близост до дома ви или ако разполагате с бърз и удобен транспорт и се целите в ПМГ след 4 клас ( в противен случай ще ви се наложи да смените три училища за около три години, ако предположим кандидатстване след 7 клас).
  За мен в началната степен по-важен е изборът на учител, отколкото този на конкретно училище. Може да потърсите мнения от родители на настоящи четвъртокласници, въпреки че всеки е склонен да си хвали училището  Grinning и като имате предвид, че предимствата за едни родители са недостатъци за други ( например някой би предпочел учителят да не е особено строг и взискателен, а друг - точно обратното).
Каквото и да решите, успех!

# 637
Здравейте, момичета!
     Първо искам да ви честитя Новата 2011 година! Нека я изживеем в Любов и изпратим с Успех!
  За храните в детските градини -  под всякаква критика е положението. Калина редовно си я прибирам гладна. Веднъж опитах баницата, която ядат - кори и много олио (бяха жълти на цвят, което ме навява на мисълта, че има и яйца), сиренце не видях. Една от следобедните закуски представляваше дебела филия хлаб обилно намазана с дебел слой маргарин и парче сурова наденица пляснато насред филията. Гадост! Поне да беше масло - Калина щеше да махне наденицата и се пробва да закуси с филията. Освен това веднъж пишеше в менюто,че ще има краставица, а Калинчето каза,че такова нещо не е имало... Склонна съм да и вярвам.
   Аз имам друго терзание...Ходихме няколко пъти на УНГ и доктор Минев препоръчва вадене на третата сливица. Ангини не е правила, но и пречи да диша с нос, има леко изразени кръгове под очите, а и два пъти я боляха уши за по кратко, съпроводено с намаляване на слуха. Има ли от форума дечица с извадена трета сливица - как е протекло и какво е положението на децата след интервенцията? Четох в здравния подфорум - не ми го препоръчвайте, моля! Държа на вашето мнение!

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 18:14 от mima kalina

# 638
  • Габрово
Миме, с Мишо минахме по този път - с трета сливица. През май 2008 г. д-р Минев му я маха. Мишо също не беше правил никога ангини /и до сега не е/, не е боледувал често, но също имаше физиономия на дете с трета сливица, трудно дишаше през нос и ако го лепнеше хрема я влачеше с месеци /без други усложнения/, похъркваше също, апетита му беше намалял. Д-р Минев препоръча вадене, като не е настоявал и не ни е пришпорвал, ние си решихме кога да стане /като не сме отлагали много/. Подготовката за операцията включваше кръвни изследвания - пълна кръвна картина, утайка, после консултация с педиатър. Операцията беше в Първа поликлиника - има си операционен блок /операционна и две стаи за след това/, условията са добри. В деня на операцията идва анестезиолог от болницата, педиатър и опериращият лекар. Дават на детето да изпие някакво успокоително,  после го вземат. При Мишо операцията трая около 20-30 мин. /от вземането до връщането в стаята/. С пълна упойка, абоката стои докато стане време за изписване. Мен лично най-ме беше страх как ще излезе от упойка, но нямаше поблеми. Малко мрънка, повече се въртя и мята, ама той и в будно състояние си е такъв  Mr. Green. После поспа някой друг час и като се събуди си беше ОК. Не го е боляло, нямаше кръв. По клинична пътека се полага пренощуване в болницата, но практиката е ако няма проблеми "третите сливици" да ги изписват същия ден. Нас ни изписаха към 14 ч. Мишо си вървеше сам, не е бил отпаднал или замаян. В къщи даже се нахвърли да яде. Мисля че, след около 5 дни беше, ходихме на контролен преглед и всичко беше наред.
Цялата процедура и контролния преглед минават по Касата. Не сме дали и стотинка.
При Мишо имаше ефект от махането на сливицата. Живна, по-спокойно спи, няма ги тези хреми, диша си идеално и така до сега, вече 2 год и половина след операцията.
Доволна съм и от д-р Минев, внимателен е, има подход към децата, обяснява каквото те интересува и  най-важното свърши си много добре работата.
Гледах да съм изчерпателна, но ако още нещо те интересува, питай.

# 639
Цитат на: mima kalina link=topic=469406.msg17408179#msg17408179  [b
 Аз имам друго терзание...[/b]Ходихме няколко пъти на УНГ и доктор Минев препоръчва вадене на третата сливица. Ангини не е правила, но и пречи да диша с нос, има леко изразени кръгове под очите, а и два пъти я боляха уши за по кратко, съпроводено с намаляване на слуха. Има ли от форума дечица с извадена трета сливица - как е протекло и какво е положението на децата след интервенцията?
Привет, на Михаела също и махнахме третата сливица-беше почти на 4 години при д-р Минев.Както е писала ivap- много е внимателен, обяснява.Най- подходящо е пролетно или есенно време. Правят се изследвания, консултации. Само да добавя, че преди да и махна сливицата почти всеки месец беше с гнойна ангина и вдигаше температура над 39 градуса, имаше проблеми със слуха. Да чукна на дърво оттогава няма такова нещо. Ние също не сме плащали нищо. Ами в общи линии - това е. Дано съм била полезна.

# 640
Сърдечно благодаря за изчерпателните отговори! След като разбрах за починалото детенце направо се отказах. Бях планувала да направим тази интервенция във вторник, но сега решихме да изчакаме. Калинчето не страда от сериозни хреми напоследък - няма въобще такива всъщност. Даже последните 2 дена яде като за последно и е в отлично състояние. Сестрата на др Минев преувеличава със становищата си и драматизира излишно - това нейно типично поведение при всеки преглед откровено ме дразни Държа да отбележа. Колкото до въпросния др Минев - имам също много добри впечатления - внимателен и с подход към децата, без да притиска родителите.  Това противоречие между двамата сериозно ме объркаше и създаваше неясни индикации у мен. За това много държах именно в габровския подфорум да прочета мненията и на други майки по моя проблем. ivap , благодаря ти, че подробно ми обясни как протича процедурата - тази част изобщо не ми беше ясна и сега съм по-спокойна.   bouquet

# 641
А не е ли възможно да се избегне процедурата по махане на 3-та сливица? Няма ли начин да се излекува, нали уж се израства и изчезва с времето?
След последните новини за починалото дете не бих се съгласила на нищо.

# 642
  • Габрово
Миме, радвам се, че съм ти била полезна. Щом Калина е добре, наистина поизчакайте. Аз не съм попадала на въпросната мед. сестра. Комуникирала съм само с д-р Минев. Забравих да пиша, че той първо ни прати на рентгенова снимка на сливицата, за да се види какво е реалното положение, защото нас личната ни насочи към УНГ за евентуално махане. Минев каза, че има проблем, но предвид общото здравословно състояние на детето, което не беше тежко, операцията не беше спешна и можеше да се отложи във времето докато ние се решим и естествено, докато детето не започнеше много да боледува.  

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 15:19 от ivap

# 643
Само искам да отбележа, че близо година, преди да махнем третата сливица, давах някакви капки- хомеопатични, които уж да свият третата сливица и да спрат растежа и. При нас нямаха ефект, но при други деца може да помогнат.

# 644
Здравейте мами предстои ми раждане със секцио заради проблем с очите,от Габрово съм и ще раждам при
доктор Митев.Има направление от офталмолог но ме интересува колко пари взима Митев за това че съм го избрала за раждането

Общи условия

Активация на акаунт