115 САЩ Сред Св. Валентински милувки ще връзваме панделки и джувки. Давай Вики!

• 38 878
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Много ви благодаря, момичета! Не знаех, че може и това да направя. Значи просто в БГ документите ще си стоя със старата фамилия докато се прибера някой ден и така ще си спестя доста главоболия на този етап  Grinning Дано само имиграционните не ми направят проблем, че съм със старата в паспорта, а не с хамериканската.  Praynig

Аз не съм сигурна, че няма да имаш проблеми в случай, че си смениш името, а паспорта ти е на старото. Доколкото разбирам всички до тук те съветваме на този етап да не си сменяш името, за да нямаш грижи с документите.

# 166
Марина, майка ми беше дошла преди 2 год. с такава застраховка от Бг ($150/покрива до 15 хиляди) и като се наложи да я ползва имахме проблеми, защото никой докторски офис не познаваше застраховката и накрая казвахме, че си плащаме сами, за да се съгласят да ни дадат час. С плащанията също има много ограничения, не покрива хронични заболявания и общо взето е само за спешни случаи.
Аз бих потърсила нещо местно.

# 167
Хуничка опитвам се да ти пратя ЛС, но ти е пълна кутията  Wink .

# 168
готово, пращай Simple Smile

# 169
Знаете ли откъде мога да си купя ръчно изработени мартеници в нета? Знам, че една форумка тука имаше еци шоп, някой знае ли с какво име се подвизава тя там?

# 170
Хиър, на Къдрокоска беше профила там и се съмнявам, че го поддържа в момента. За жалост не съм си я букмаркнала.

# 171
Hear, разгледай това, може да ти свърши работа.

# 172
Знаете ли откъде мога да си купя ръчно изработени мартеници в нета? Знам, че една форумка тука имаше еци шоп, някой знае ли с какво име се подвизава тя там?

В мартенската тема се споменаха няколко сайта, както и съмнения за сигурността им. Ето ги:

www.katerollins.com
www.teomat.com
www.balkanfolk.com

Някой каза, че и в eBay имало.

# 173
Hear Again, може да разгледаш и този сайт http://www.katerollins.com/martenitsi2.html

# 174
Hear, разгледай това, може да ти свърши работа.

Това е на Къдри сайта.  Peace Ще й пиша да питам дали тази година ще се навие да го прави пак от България.
Мерси, Хуничке.   bouquet

# 175
Марина, майка ми беше дошла преди 2 год. с такава застраховка от Бг ($150/покрива до 15 хиляди) и като се наложи да я ползва имахме проблеми, защото никой докторски офис не познаваше застраховката и накрая казвахме, че си плащаме сами, за да се съгласят да ни дадат час. С плащанията също има много ограничения, не покрива хронични заболявания и общо взето е само за спешни случаи.
Аз бих потърсила нещо местно.

Така де ,застраховките са за по спешност .Не може да ходиш по лекарски кабинети за прегледи и някой да плаща от тази застраховка. С тези застраховки се ходи в  спешното по спешност и тогава се покрива...предполагам за това не са разпознали застраховката в лекарският кабинет.  Peace
Такава застраховка съм ползвала за баща ми по спешност за зъби и си платиха хората.

# 176
Много ви благодаря, момичета! Не знаех, че може и това да направя. Значи просто в БГ документите ще си стоя със старата фамилия докато се прибера някой ден и така ще си спестя доста главоболия на този етап  Grinning Дано само имиграционните не ми направят проблем, че съм със старата в паспорта, а не с хамериканската.  Praynig

Аз не съм сигурна, че няма да имаш проблеми в случай, че си смениш името, а паспорта ти е на старото. Доколкото разбирам всички до тук те съветваме на този етап да не си сменяш името, за да нямаш грижи с документите.

Мммм... струва ми се, че ако не си смени фамилията в американското свидетелство за брак, няма как да го направи в българското - то нали е просто превод от американското?  newsm78

По-скоро според мен идеята е в американското свидетелство да е с фамилията на мъжа си, за да може след това на тази основа да извади зелена карта, ССН и прочие с тази фамилия. Не би трябвало да има проблем с имиграционните - навсякъде в бланките има къде да се попълни информация за "други имена", тоест ще ги подаде с фамилия по мъж, с допълнително име - моминската фамилия, на която са част от документите й. Логично не би трябвало да е проблем - ако не й беше необходимо да си сменя паспорта сега, пак щеше да е с различни имена в зелената карта и в паспорта си. Аз (като пълна параноичка по имиграционни въпроси) бих направила бърза консултация с имиграционен адвокат, за всеки случай, но наистина ми се струва, че проблем пред американците няма.

Проблемът е после, пред българските власти. Ако в преведеното брачно свидетелство не е сменила фамилия, мисля, че в България ще се наложи смяна със съдебно решение.  Thinking

# 177
 Виждам Вики още е тук Party     Майка ми беше застрахована с  Армеец, но е само за спешни случаи, не е да си ходиш по доктори просто.
И покриваше до 50 хил. $. Никоя застраховка за пътуване не покрива друго освен спешност. Ако ще правиш застраховка в щатите, внимавай, защото много застраховки са валидни чак след третия месец на плащането, също обърни внимание на договора със застрахователя и ако има някакви и при някой заболявания изобщо отказват да ти дадат застраховка. Та, отваряй те си очите.

п.п не бях влизала 2 дни и с трепет отворих темата да видя има ли новини от Вики.

# 178
ianajar, на илинойските сертификати за женитба не пише дали си сменяш името или не. Пише само име на съпруг и съпруга и от там нататък ти ако искаш да си сменяш името директно ти вадят документи с фамилията на съпруга. Не знам в другите щати как е, май са различни навсякъде. Но по тази логика в България трябваше да ми направят проблем, че никъде на сертификата не пише смененото ми име, което дефакто е така.

# 179
момичета, търся съвет: какво правите за хремата, която отива назад и дразни гърлото на детето? дара не спира да кашля от вчера, имаше хрема, сега сополи няма, но всичко отива назад и кашля нон стоп. няма температура или друго, само това.

Общи условия

Активация на акаунт