Отговори
# 345
В правилника на яслите има изискване децата от групите, които са над яслена възраст, да са научени да се хранят сами и да ползват гърне.
Ние не говорим ли за ясленче?
И не, не съм съгласна правилата на яслата да са против кърменето.

# 346
  • Sofia
В правилника на яслите има изискване децата от групите, които са над яслена възраст, да са научени да се хранят сами и да ползват гърне.
Ние не говорим ли за ясленче?
И не, не съм съгласна правилата на яслата да са против кърменето.

Просто дадох пример, че всяко заведение има правила за определена готовност на децата да посещават това заведение.
Иначе няма как 4 жени на смени да се справят с 30 деца.

Това дете явно има проблем с адаптацията. Ако просто си заспиваше без проблем никой нямаше дори да разбере, че кърми. Т.е проблема не е дали някой осъжда или не кърменето, а това, че детето има проблем с адаптацията.

# 347
Ми то почти няма дете с проблем с адаптацията. Само за твоя Дени се сещам, че беше безпроблемен Wink Но ако беше едва ли щеше да го спреш.

# 348
  • София
Племенникът ми скоро ще навърши две годинки, храни се самостоятелно отдавна, ползва си гърне.  И аз мисля, че е нормално да има проблем с адаптацията в началото. Ако не знаеха, че го кърми си мисля, че щеше да е друго отношението. Едва ли е първото дете, което плаче в яслата! Но да приключваме с темата, че вече сигурно става досадна.
Утре ще се включа с новини за новото бебче;)

# 349
Катче, стискам палци всичко да е на 6!
Днес снимах една приятелка: http://farm5.static.flickr.com/4006/4367847780_4bde16cb12_b.jpg  preggo

# 350
Ола Simple Smile

Дуци, много красива снимка Simple Smile

На Пепи рамката от "Леки" дойде.

# 351
Честит рожден ден на Ине   bouquet
Аелия,честита годишнина и вас  Hug И ние като вас много ни е скучно без децата   Laughing

Надявам се да се организираме за осми март, мъж ми е обещал да гледа Вики. Целувки на всички майки и бебета Heart Eyes
Още за другата събота ще се организираме,а за първи март с децата да си разменят мартенички  Heart Eyes Ще пиша допълнително  Wink

Катче,чакаме новините  Hug

Бременлийките да пуснат по една снимка да видим коремчета  Heart Eyes

# 352
Що, и моето дете се адаптира много лесно към яслата Peace.Тогава все още кърмех, ама никой и не разбра, проблем нямаше никакъв. И досега й се радват и я дават за пример. Правила трябва да има! Без тях ще е анархия, а това беше представата за демокрацията в "зората" й.
Дуци, бебето в коремчето момиче ли е?
Катче, чакаме хубави новини.
Аелия, късно прочетох, че имате годишнина. Много обич и щастие с годините.

# 353
Благодаря за идеите за справяне с топчетата  Simple Smile Баба й е пробвала да ги сложи в пликче, ама не е минал номера. Може и да й омръзнат, ще видим. Засега си ги търси и брои, като квачка  Laughing Много им се радва, иначе се изкушавам да ги "изгубя", че е много трудно да пазиш равновесие и да вършиш каквото и да било, като са ти заети ръцете  Simple Smile

И сега добрата новина  Grinning : Тази вечер Катето свърши всичко на тоалетната, като "каката" на снимката на опаковката.

# 354
  • Sofia
Но ако беше едва ли щеше да го спреш.

Напротив, щях да го спра. Най-важно ми е спокойствието на детето и слава богу мога да си позволя детегледачка ако се наложи.

# 355
Ами повечето хора не могат да си позволят детегледачка. Принудени са да ходят на работа(за да имат какво да ядат и да същестуват изобщо), да си дават децата по държавни заведения, независимо, че често боледуват, да се правят компромиси с това, което се яде в градината(солети на конвейр примерно) и т.н, и т.н. Да не разтягаме локуми, запозната си добре с нещата и недоумявам защо се правиш, че не разбираш.

Джоли, благодаря!

Ра, бебето е момченце.
Елена нямаше ли проблеми с неспане/неядене в началото?

# 356
  • Sofia
Ами повечето хора не могат да си позволят детегледачка. Принудени са да ходят на работа(за да имат какво да ядат и да същестуват изобщо), да си дават децата по държавни заведения, независимо, че често боледуват, да се правят компромиси с това, което се яде в градината(солети на конвейр примерно) и т.н, и т.н. Да не разтягаме локуми, запозната си добре с нещата и недоумявам защо се правиш, че не разбираш.

Кое по-точно съм се направила, че не разбирам? newsm78 Ти си написала някаква констатация относно мен и моето дете, а не за "повечето хора" и аз обяснявам как бих постъпила.

Естествено, че повечето хора не могат да си позволят детегледачка, вероятно и жената не може. Само че се учудвам над вторачването върху нещо, което всъшност за мен НЕ Е проблемът. Някой си бил направил констатация за кърменето. А че тази констатация е предизвикана от факта, че детето явно не може да се адаптира, травмира се и му е трудно да заспи в яслата явно няма значние. Важното е да скачаме на тема "кърмене".
А не е ли по-важно да се направи всичко възможно, след като детето трябва да ходи на ясла и майката няма избор, да му се помогне? И не просто да разчитаме лелките да му помогнат. Защо не може майката да пренебрегне собствените си желания и нагласи и да се помъчи да отучи детето да заспива с кърмене? Не е нужно да отбива, нали? Нали така точно за него ще създаде удобство и улеснение. Просто не виждам логиката, честно. Напук на лелките нека страда детето.

# 357
  • София
Ауууу ,голям студ в тая тема  Mr. Green На кой ще му идва да си признае веднага  Mr. Green
Да ви кажа лелките в градината просто се оправдават , а ако детето не беше кърмено, щяха да кажат  " Еми , така е като сте го разглезили толкова"  Crazy  Просто им е добре дошло като оправдание  и го използват, вие много филосовски го разширихте обаче  Grinning
Факт е, че когато едно дете се разреве в яслата и още поне 5-6 ревват с него, ей така от солидарност  Peace И така се справи в яслата. Взимаш си детето като плаче, за да не разревава вече почти адаптиралите се  Peace
Вас ако ви извикат от работа да си вземете детето, защото се е разплакало заради друго дете, а то много реве и лилките ви кажат " Защото е свикнало да заспива с кърмене " В яростта си, няма ли да кажетте " Еми да си го взимат, да си го кърмят"  Wink Я си признайте  Whistling
Това е спонтанна реакциа, да си намериш най-изгосното оправдание  Peace

И е факт, че

# 358
  • Sofia
Е Кети, ти пък веднага какви заключения вадиш Hug
Коментираме си просто, няма нищо лошо в принципните спорове. Не може само да се целуваме и обясняваме в любов в тая тема;-)

Фактите май си ги проспала hahaha

# 359

Общи условия

Активация на акаунт