Отговори
# 675
Като ви чета с тия менюта и ми настръхва косата.Ние също сме на ясла, но няма такива храни, примерно днес менюто беше- кус-кус за закуска,обяд-таратор,пиле с грах,круша, следобедна закуска кремче.Всеки ден чета менюто, кренвирши не съм срещала  Rolling Eyes
Няколко пъти ми се случва да взимам Елица по рано и взимам и храната , вкусничка е  Peace
Джиджибиджи , честита годишнина !!!Много здраве и любов   bouquet

# 676
Много благодаря за пожеланията!
Сега ще тичам да гушна милото luvbedУтре по сериозно ще чета за менютата из градините.

# 677
  • Sofia
Честита годишнина на Джиджибиджи на патерици, пожелавам ви много любов и разбирателство!

Да ви кажа за менютата в детските градини, понеже в сдружението работим доста по въпроса. За момента под натиска на неправителствените организации нали знаете, че приеха наредба за училищата и храненето там. За съжаление има сериозна съпротива от родители, които държат детето им да има кока-кола и вафли на разположение ooooh! Дано институциите удържат на натиска.

Та за детските градини - там борбата е много здрава. Рецептурниците, по които се изготвят менютата са много стари. В момента се изготвя нов, но още не е завършен и одобрен. Надяваме се скоро да влезе в сила. За момента се разчита на директорките и предписанията на ХЕИ. Нашата директорка например май се справя по-добре в момента, преглеждам редовно менюто и рядко има издънки. Главно са следобяд, което ми оставя възможността да си взема детето на обяд или веднага след сън. Сутрин имат филия с извара и чай например, което ми е ОК. Маргарин все по-рядко виждам в менюто, вафли следобяд има 1-2 пъти месечно, кремвирши май не съм виждала newsm78

И да споделя в тази връзка, че в сдружението от следващия месец стартираме голяма инициатива за здравословното хранене в детските градини. Подготвяме интерактивни игри, в които децата заедно с родителите си и персонала на заведенията, под формата на представление и игри ще научават принципите на здравословното хранене. За щастие на инициативата ни се отзоваха сериозни спонсори, така че за момента ще обхванем доста детски градини в София, а след това представлението се надяваме да можем да реализираме и в други градове.

# 678
Директорката на нашата ясла също се възмущава, че парите не стигат децата да имат по-често в менюто си риба.
Криси, разсмя ме с твоя съпруг. След 10 г. брак моят отдавна заспива преди мен Mr. Green

Честит 3-ти март на всички, които все още намират сили да се гордеят, че са българи!

# 679
Добро утро!
Честит празник и от мен на всички , които празнуват!

# 680
Честит 3-ти март на всички!

# 681
  • София
Честит 3-ти март на всички българи !

Днес моята майка има и рожден ден ! Да ни е жива и здрава !   bouquet

# 682
Честит празник!
Ние сме най-старата съществуваща държава в Европата, не е ли повод за гордост?! Дори и шовинистите французи ни дишат праха по тая точка. Laughing

# 683
Здравейте момичета, Честит Празник!

Аз чакам с нетърпение второто ми бебче. Единственото, което ме притеснява, е това че то все още е седалищно, а аз съм влезнала в 39 г. седмица. Нещо не ми се вярва да се обърне тези дни, но само се моля всичко да е наред. Колкото и да не ми се иска, може и да ми направят секции, но важното е крайния резултат да е едно здраво и хубаво бебе.

Исках още тези дни да ви покажа и моята малка Мартеничка - Карина и с малко закъснение да пожелая на всички много здраве, а на бременните майки успешна бременност.

Благодаря и на Бухтичка за красивото туту.

http://www.facebook.com/photo.php?pid=3326576&l=e85be7f363&id=841519406

Хубав и слънчев ден!

# 684
  • София
Румито, много сладка мартеничка, ама само толкоз ли Simple Smile

Успешно раждане на теб  Hug То нищо не останало Simple Smile Чакаме съвсем скоро добрите новини.

# 685
Честит празник на всички!
Румито - леко раждане, не останало то, скоро ще гушкаш бебоче  Heart Eyes Hug много сладка мартеничка  Heart Eyes
ние ходихме днес до Исторически музей, на малкия най-много му хареса естакадата отпред  hahaha нагоре надолу по 100 пъти  Crazy

# 686
Руми, мале, колко бързо минава времето! Дано все пак се обърне, ако не-здраве, да се роди живо и здраво бебче и мама да е добре! Леко раждане!

Нинче, да е жива и здрава майка ти!

Ра, за миналото е ясно, на мен за днес ми е думата!

# 687
Румито, разкошна е мялката мартеничка. Да сте здрави и леко раждане.

# 688
Честит празник!

Нинче, да  е жива и здрава майка ти и мнооооооооооооого да помага  Mr. Green

Румито, леле колко бързо минава от страни  Crazy Леко раждане и дано мъника се завърти  Praynig Очаквай не очакваното с други думи  Wink

Днес в парка беше пълна лудница. Бобо се вози на количките 4 пъти и пак си тръгнахме с рев. Раздаваха знаменца и близалки  Confused

НБМ, така както описваш ситуацията с детските градини, като че ли в тунела мъждука светлинка  Simple Smile За година и половина висене по паркове и градинки съм се нагледала на родители, които ми идва да .... онзи ден ходихме до нашите и излязох с детето в кварталната градинка. В 12.00 преди да обядват, деца колкото моето и две годишни пиеха кока-кола, сок на БББ, вафли, чипс, пасти и солети  Sad  Сигурно повторих 10 пъти на майките, че Бобо скоро ще обядва и не бива да яде /обикновенно това ми е първия коз, за да изляза чиста от ситуацията и за да не обидя някой  Rolling Eyes/, но имаше една много напориста да му даде, за да не му стане нещо и когато налетя да му бута в ръката чипс, просто и казах , че той боклуци не яде  Twisted Evil Ами от 10 майки, само аз мислех така  Crossing Arms

# 689
Честит празник на всички!

Румито, кога стана време  Grinning Хайде леко раждане и дано се обърне все пак бебчето, пък ако не - здраве да е  Hug А мартеничката ви е много сладичка  Heart Eyes

Нинче, честит рожден ден на майка ти!

НБМ, успех с тази инициатива, дано успеете да се преборите и да започнат да предлагат по-здравословна храна на децата  Praynig

Шада, много е неприятно това. На мен ми е много странно и не мога да разбера как може хората да дават такива боклуци на толкова малки деца  Rolling Eyes (не искам да обидя никой с това, просто така мисля аз). И защо са толкова малко майките, които се стремят да дават здравословна храна на децата си, или поне да избягват да дават най-вредните неща  Thinking

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 16:45 от kupa

Общи условия

Активация на акаунт