Пролет топла наближава, августинчето на воля шава!

• 27 449
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Юлия, това ми е една от любимите теми още с предната бременност я препрочитах, страхотна е.
За заглавията аз съм за момченце или момиченце..., но всички са много хубави, така че което решите.

# 661

Аз също съм безкрайно озадачена от факта, че лекарите вече се наемат с предположения за пола на бебетата още от 13-14 г. с. Но това, че усещате движенията на плода в себе си още от този период вече направо ме тушира  #Shocked Започвам наистина да се замислям дали с мен и бебето ми нещо не е наред. Все едно никога не съм била бременна и не съм родила първото си дете. Може би пък прекалено много ви чета и взимам присърце вашите емоции и тревоги. Не знам ...

и аз така се чувствам #Crazy #Crazy #Crazy Сина си го усетих да мърда към края на 5-я мес чак Shocked,в момента по-скоро си усещам единствено червата как къркорят Joy Joy Joy За пола също никой не се ангажира да спомене до 5-я месец,а е МЪЖ Wink

След малко тръгвам за ФМ при доц.БАЛЕВ,дано всичко да е наред baby_neutral,знам ли ....може и пол да каже.... Thinking Чудя се трябва ли нещо конкретно да питам..... newsm78

# 662
мами, ето ви една интересна статия Wink

http://zdrave.bg/?c=n&id=844

# 663
Моли 84, статията е доста интересна.
Относно фолиевата киселина аз до вчера я пих, а от днес съм на Матерна / Центрумгруп/ и в нея също има фолиева киселина, докторката , каза да ги пия. А и още нещо фолиевата киселина не е еднаква за всички има си значение по колко да приемаи и точно от кой вид.
За новата тема ще ми хареса тази с момчета и момичета , май доста ще ни приляга.
 Исках да попитам албумчето още ли го има и ако го има може ли някой да ми пусне паролата.

# 664
Bubinuni,
пратих ти паролата,ама никой не качва снимки,защо така ...? Simple Smile качили сме няколко мами, и това е Simple Smile

# 665
А защо не трябва да се яде риба тон Thinking

# 666
А може ли паролката и на мен?
Относно фолиевата киселина- на мен моята лекарка ми каза да я пия до 16 седмица.

# 667
здравейте мами, преди си имахме ресторант HAPPY,но вече няма,та аз много обичам едни техни " ароматни късчета/с катрофено пюре/ и още 1-2 вида пилешли късчета с разни неща,или пиле беарнез от тяхното
някой има ли идея как се приготвят,умирам за тях............ eat eat eat

# 668
здравейте мами, преди си имахме ресторант HAPPY,но вече няма,та аз много обичам едни техни " ароматни късчета/с катрофено пюре/ и още 1-2 вида пилешли късчета с разни неща,или пиле беарнез от тяхното
някой има ли идея как се приготвят,умирам за тях............ eat eat eat

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.msg2295628#msg2295628 Това е за пиле Беарнез  Peace
Разгледай темичката има мнооого кръчмарско/ресторантски рецепти  Crazy

# 669
Лелееееее, както не съм яла цял ден................

# 670
Момичета здравейте   bouquet

Отдавна не съм писала, но то нямаше много новини покрай мене. Освен, че от вчера имам нови притеснения. Бях на преглед и док ми измери шийката на матката - 28мм. Каза, че е нормално и няма притеснения, обаче аз бях чела че под 30мм е опасно. Някой може ли да сподели мнения, колко е нормалната дължина и кога да се притеснявам. Ох, от вчера сън не ме лови  Rolling Eyes Дали аз си втълпявам или всичко е ок...

# 671
  • Miami
И на мен ми каза док ,че шийката е скъсена малко, но не ми каза размери. Каза ми, че е твърда и е като на нераждала жена(щото имало разлика някаква) и за сега поне не е за серклаж. Забрани ми полови контакти или поне да ги ограничим доста.

# 672
След малко тръгвам за ФМ при доц.БАЛЕВ,дано всичко да е наред baby_neutral,знам ли ....може и пол да каже.... Thinking Чудя се трябва ли нещо конкретно да питам..... newsm78

Доц.Балев беше мил,отзивчив и приказлив Mr. Green,което не е типично за него Laughing
Върнахме се  Hugвсичко ни е наред и в норма!!! Мъжо, милия много се развълнува като си го видя човечето,на него му беше първа визуална среща.Огледаха бебчето от всякъде,мереха му какво ли не ,събудиха го явно и то като взе да рита,да се преобръща,бунтарче ще си имаме  newsm68.Не се ангажираха да  ми кажат пол,след 10-на дни чак-в момента половите органи били с еднакви размери Mr. Greenказа ,че стърчи нещо.....ама не се знаело какво е newsm78 Joy newsm78

възраст-13.1 г.с.
нухална транслуценция-1.2 мм
нормален скелет,череп и съдържимо
плацента -по задната стена
сърдечна честота-158 уд/мин

# 673
Ей ме на и мене!  Wink
Обсъждате новата темичка! Само да спомена, че на лични имам няколко мами, които искаха да ги включим и тях, също така направих общ акаунт - август2010 за да може всяка мама която иска да се изявява по направата на темичката да може да го направи, така че мамата която прави новата тема да ми драсне на лични за да и кажа паролата на общия акаунт и данните на мамите от личните ми съобщения за да ги добави и тях...............

За спането какво да ви кажа - спинкам си сладко сладко, само дето от няколко дни съм си въобразила, че ако спя по корем притискам бебчо и в мига в които се озова в любимата ми поза и подсъзнанието ме буди и се обръщам веднага. Ще си пробия дупка в матрака за да мога да си разполагам корема в него  hahaha   По гръб обаче ще стане малко тегаво.......  Joy

За усещането на бебето  - мога да кажа, че нищо не усещам все още, колкото и да се напъвам и да си въобразявам  - реалността е една!  Tired

# 674
  • София
Относно дължината на маточната шийка вижте какво пише на сайта на МЦ Марков

"ехографското измерване на дължината на маточната шийка представлява ефективно средство за оценка на риска от преждевременно раждане. Колкото по-дълга е маточната шийка, толкова рискът за преждевременно раждане е по-малък. Обратното, при скъсена маточна шийка  - рискът нараства. Ултразвуковото изследване за измерване дължината на маточната шийка може да се извърши чрез трансабдоминален (през корема) и трансвагинален (през влагалището) достъп. При втория подход оценката е по-точна.

Ултразвуковото измерване на маточната шийка се осъществява в хода на ехографския преглед на феталната морфология около 20 г.с. Възможно е измерването да се извърши и в по-късните гестационни срокове. По-рано от 16-18 г.с. изследването няма практическа стойност.

При дължина на маточната шийка под 2,5 см се приема, че рискът за преждевременно раждане е значително повишен, което налага допълнително диагностично уточняване. На фигурите са представени случаи с нормална по дължина маточна шийка и със скъсена маточна шийка."

http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 86&Itemid=151

Общи условия

Активация на акаунт