Пролет топла наближава, августинчето на воля шава!

• 27 633
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Някой знае ли защо публикациите ми са замръзнали на 20 и все 20 си стоят

В отчетни не се отчитат публикации затова Simple Smile

# 331
Темата за пушенето и пушачите е необятна и този спор едва ли някога ще се разреши.
За съжаление, на този етап, непушачите сме в по-неизгодна позиция, а пушачите са изключително нетолерантни  Crossing Arms
И аз чакам 1ви юни с нетърпение  Crossing Arms
Иначе не мога да критикувам никого за това че пуши по време на бременност или пред детето си, всеки сам да си преценява рисковете.

# 332
  • София
red shoe, радвам се че всичко при теб е минало добре с БХС-то. Аз мисля другата седмица да ходя, знаеш ли да ли трябва да се записвам предварително или направо да отида? Съжалявам ако вече сте писали за това, но ме мързеше да се поровя в старата тема.
Иначе за магазина, аз си купих само едни дънки, но имаше готини неща, но продавачката каза, че скоро ще получат пролетната колекция, така че мисля да поизчакам малко и пак да отида Simple Smile

Относно миенето на плодовете и зеленчуците със сапун ми се вижда малко прекалено. Аз съм на мнение, че всичко трябва да си има граници, в противен случай орнаизма ни няма да се научи сам да се бори с бацилите. Това е и една от причините американците да са водещата нация в света по алергии - поради прекалената си вманиаченост към това всичко да е стерилно, организма на човека става алергичен към всяка една дори малка бактерия. Замислете се едно време колко по-здрави сме били а някой път дори не сме си миели плодовете, най много да ни излезе някоя афта в устата и нищо повече. Съгласна съм че в днешно време плодовете и зеленчуците се пръскат с какво ли не, затова предпочитам да си купувам от бабаите на пазара(и то плодове и зеленчуци от сезона, а не ягоди през декември) отколкото на щанда за зеленчуци в супермаркета. Това си е мое лично мнение, не искам да убеждавам никого, но смятам че прекалената загриженост, граничеща с вманиаченост не е от полза нито за нас нито за бебето. 

# 333
red shoe, радвам се че всичко при теб е минало добре с БХС-то. Аз мисля другата седмица да ходя, знаеш ли да ли трябва да се записвам предварително или направо да отида? Съжалявам ако вече сте писали за това, но ме мързеше да се поровя в старата тема.
Иначе за магазина, аз си купих само едни дънки, но имаше готини неща, но продавачката каза, че скоро ще получат пролетната колекция, така че мисля да поизчакам малко и пак да отида Simple Smile

Не, не е нужно да се записваш предварително  Peace
Минава се през регистратурата на 1вия етаж, за да ти вземат данните, ако нямаш ехографска снимка трябва да минеш през 214 кабинет, за да ти направят и след това се качваш на 14 етаж за кръв.Peace

Преди или след снимката трябва да минеш и през касата, за да платиш, там доста се чака за съжаление.
Препоръчвам ти да отидеш по-рано, към 9 без нещо, че днес към 10 пред касата беше като митинг  ooooh!

# 334
  • София
red shоe много ти благодаря за инфото, още в понеделник ще отида

# 335
  • София
Аз нещо не мога да се ориентирам за месеците. На табличката от първа страница пише ,че четвърти е от 14 седмица,но на няколко места прочетох, че е от 13 седмица. Да питам за консултация newsm78.

Относно пушенето,бивш пушач съм,за мен големия проблем е спирането,някой хора просто нямат воля за това. Пушех по кутия и повече на ден,и успях да ги спра.Аз не усетих,чак стрес за организма,повече ми беше странно да не държа цигара.Навика ми беше голям проблем.
Всяка майка си преценява за себе си,но това да се уповаваш на еди коя си нищо не и стана,е много лоша пързалка.никой от нищо не е застрахован и за това,че при едни не се е случило,не е никаква гаранция.

# 336
и аз пуших преди да забременея,като видях първата най-бледа черта неможеш да повярвам и изпуших цяла кутия почти,незнам от щастие или от изненада,след 2 дни чертата вече се виждаше ярко и ги спрях от раз,дори не ми липсват,никакъв стрес за организма,даже се чувствам по-добре,като отида на кафе,се дразня супер много на хората които пушат и как може да е толкова задимено,а да не ви казвам като си помириша косата след това,направо се ужасявам.,
относно кога влизаме в 4-тия месец..и аз не съм сигурна,ама вече казвам че съм в 4-ти.. Simple Smile

свалила съм си няколко софтуера на ийфона и всеки показва различно,според единия съм в трети месец и 1/2 което ми е много странно,според втория в 13 г.с. и 3 ден влизам във втори триместър, а според третия съм вече във втори триместър,абе всеки си има различни теории,ама е яко защото единия всеки ден ми напомня кога ми е следващата среща с лекаря и бебето на колко дни е..

# 337
  • София
Ето тук има много полезно инфо за развирието на бремеността. Най-много ми харесва че е по седмици и месеци. Като има разлика между лунарни месеци и месеците когато се считат за 9.
http://www.doctormalchev.com/subpages.php?id_sub=10
и
http://www.bazarbg.com/migera/months.htm

# 338
  • София
Тотално се обърках Rolling Eyes

# 339
И пушех, и пиех преди да забременея,но малко след това съвсем естествено и постепенно отказах тези пороци-организма ми ги отказа,без всякакви усилия.Така бях и докато бях бременна със сина си.В момента ми се повдига само от лека миризма на цигари,карам мъжо постоянно да си мие зъбите и да дъвче дъвки Laughing,а алкохол мога да близна само червено вино и то за "На здраве".Явно съм късметлийка,з-то не полагам никакви усилия Peace

Не мисля,че жени,които не са пушили могат да си позволят остри изказвания и обвинения с/у тези,които се "борят" с цигарите и въпреки всичко си позволяват по 1-2 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
ВСЕКИ САМ СИ РЕШАВА !!!
Никой не е съдник на другия Naughty

# 340
  • София
Общо взето информацията е една и съща във всички сайтове...в бг мама влез в Начало, от там в статии, от там в ляво в менюто Бременност и съответно разнитие на бременността...там разгледай статиите има за развитието на бебето през всичко месеци...уффффф май много объркано ще опитам да копирам линка...

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=14

Ето го линка за който говорех...

# 341
Привет!
Миналата седмица се бях шашнала, но от понеделник съм по-спокойна. Бях в Майчин дом, без снимка и ми направиха утразвук. Там всичко е ОК. Взеха ми и кръв и след два дни си видях резултатите в интернет. red shoe е обяснила горе-долу процедурата, през която се минава. Сумата, която платих за ехограф и кръвна проба беше 20+42=62 лв.
За болничните с първото дете ми бяха от гинеколожката още от 6-ия месец естествено за първите 7 дни, а после с ЛКК, но не съм лежала и една секунда в болница за да ми ги издаде.
Не съм слагала цигара в устата си до ден днешен след като колабирах от цигарения дим в кафенето където прекарвах с колежките си свободните часове. Бях втори месец бременна с Калоянчо.
И на мен ми се струва прекалено миенето на плодовете и зеленчуците със сапун преди консумация. Имам вече едно дете и съм се старала да поддържам добра хигиена, изварявала съм му шишенцето за вода и бибата до 6-7 месец, но като му правех сокче фреш от ябълка и морков не съм ги прала със сапун. adelina_bg е абсолютно права за това, че организъма ни трябва да се справя с някои бактерии сам като създава антитела.

# 342
Не мисля,че жени,които не са пушили могат да си позволят остри изказвания и обвинения с/у тези,които се "борят" с цигарите и въпреки всичко си позволяват по 1-2 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
ВСЕКИ САМ СИ РЕШАВА !!!
Никой не е съдник на другия Naughty

Предполагам нямаш предвид мен, защото не намирам моето изказване за остро, но да си кажа.
Аз СЪМ пушила, пушех по кутия, понякога и повече, но това до преди 6 години.
Хората нека си пушат, стига да не ми пречат, но хайде да не ги изкарваме жертви, горките, видиш ли борели се   Wink
Аз която съм минала през отказването на цигарите бих си позволила да кажа, че не е болка за умиране, всичко се преживява стига човек да има воля и желание  Peace
Да, тежко е в началото, но не е невъзможно  Peace

# 343
Аз нещо не мога да се ориентирам за месеците. На табличката от първа страница пише ,че четвърти е от 14 седмица,но на няколко места прочетох, че е от 13 седмица. Да питам за консултация newsm78.

Аз си броя месеца спрямо термина. Ето как - термина ми е на 12.08. Всеки месец на 12-то число влизам в следващия месец. Звучи малко елементарно, но за околните е по-ясно отколкото да им кажа, че съм в 14 седмица примерно.

# 344
В един сайт намерих ето това за месеците:

Your First Trimester:
1st Month = Weeks 1,2,3,4 
2nd Month = Weeks 5,6,7,8 
3rd Month = Weeks 9,10,11,12,13   
Your Second Trimester:
4th Month = Wks 14,15,16,17
5th Month = Wks 18,19,20,21
6th Month = Wks 22,23,24,25,26   
Your Third Trimester:
7th Month = Wks 27,28,29,30