Повръща след хранене

• 2 128
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте.От 1 седмица детето ми повръща след хранене.Кърмя го-повръща(немога да позная кога се е нахранил и чакам 20 мин. по часовник),изцеждам се и му давам кърмата в шише-пак.Давам му 90 гр. и се чудя дали не са много и това което му е в повече го повръща.Не връща много по няколко капки до 1 лъжичка,но мен ме притеснява.Случвало ли ви се е подобно нещо?

# 1
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Моето бебе така повръщаше след хранене- като фонтанче и по много. Но мисля, че е нормално да повръща което му е в повече. Пък и щом казваш, че е малко и бебето изглежда добре, смятам че няма място за притеснение. Само го пази да не се задави   bouquet

# 2
Педиатъра трябва да ти каже какво количество трябва да изяжда бебето на тази възраст. Иначе не се притеснявай това е нормално, просто връща това което му идва в повече. Кърмата се регулира  постепенно - от  бебето и то спира да връща от храната- поне при мен беше така.

# 3
Нормално е да повръща.Ние сме имали случаи да повърне цялото количество кърма, което е изпила(на мен поне така ми изглеждаше).Ако е изяло повече, от колкото муе нужно, излишното го повръщат Peace

# 4
90 грама на един път е доста за бебче на 24 дни. Може да повърне, но това, което описваш, се нарича връщане.

Притеснително е, само ако повръща всичко, на фонтан (т.е. на разстояние дори 2 метра от детето, със сила) и е отпуснато - спи повече от нормалното, ръчичките му са отпуснати надолу по време на сън, раздразнително е и виждаш, че му е дискомфортно. Ако няма такива признаци, спокойно! просто питай, точно колко трябва да яде.

# 5
  • Mediterraneo
Аз първо бих преустановила с практиката да доизцеждам и да давам кърма от шише. Преди това бебето е сукало, после му даваш още 90 г... Ами вероятно затова повръща.

# 6
Давам му да суче или се изцеждам и му давам 90 гр.Не двете заедно.

# 7
  • Mediterraneo
Давам му да суче или се изцеждам и му давам 90 гр.Не двете заедно.

А, не съм разбрала  Peace

# 8
Нормално е да повръща.Ние сме имали случаи да повърне цялото количество кърма, което е изпила(на мен поне така ми изглеждаше).Ако е изяло повече, от колкото муе нужно, излишното го повръщат Peace

И според мен няма основание за притеснение. Моят син повръща още от самото начало, не е спрял. В родилното като попитах защо е така, ми казаха, че не е страшно, щом детето си наддава, жизнено е, пълни памперсите редовно, най- вероятно е лаком и яде повече, отколкото му е нужно. И досега си караме така, постоянно връща след ядене, и то доста повече от една лъжичка...А аз го кърмя само, и наистина не знам колко изсуква, пробвах да контролирам нещата с кантарче- пак не става, та така си я караме... Постоянно е с лигавник и мирише на повръщано  Sick

# 9
Защо се изцеждаш, ако е, за да видиш колко изяжда, по-добре недей, давай си му да суче. Толкова малко върнато мляко просто е нищо, няма място за притеснение. Ако това ще те успокои, много бебета връщат мляко, не мога да кажа всички, но много. На Яни например още  му се случва да върне мляко, и не само мляко, а каквото е ял. Ако детето е добре и си наддава, просто се примири, че ще переш повече  Laughing

# 10
Каката повръщаше на фонтани от раждането си до 5 месечна възраст-бях полудяла от притеснение .В началото 1 месец беше на кърма,после сменяхме АМ но същата работа.Педиатърката ни каза че има такива бебета и щяло да мине от само себе си -така и стана Peace
С второто нямах такива проблеми.

# 11
  • Varna
 Ние също имахме такъв проблем.Повръщаше много, на фонтан, понякога и непосредствено преди хранене.Бяхме се видели в чудо. Педиатъра каза да изчакаме до 3-тия мес .Изчакахме но нямаше промяна .После ходиме на детски гастроентеролог и пи лекарства по схема 2 мес. .Оправи се . Оказа се незрялост на храносмилателната система .Но при някои деца е по- сериозно и може да се стигне до оперативна намеса.
 Дано и при вас се размине,но е добре ако след 3ти мес. няма промяна да потарсите специалист.

# 12
Aко детето повръща ,но наддава всичко е наред.Но ,ако повръща на фонтан и не наддава тогава е опасно.Моите и двамата  повръщаха и наддаваха по много малко.Накрая се оказа ,че имат проблем с пилора.Не знам как е на български на английки се казва пайлорстенозис.И двамата са оперирани (това стана като бяха  на 3-4 седмици).След това нямамаха никави проблеми,ядеха си нормално ,без да повръщат и си наддаваха.

# 13
Tъкмо търсех такава тема че и аз се ошашках с това връщане  #Crazy След всяко хранене се оригва и въпреки това се почва един теч от устата...струва ми се че много големи количества връща  Shocked
Виждам че при доста от вас се е случвало и товаме успокоява, щом казвате че е нормално не се притеснявам. Днес бях на консултация наддали сме достатъчно.

# 14
Малко късно се включвам, но по-добре късно, отколкото никога. И моята дъщеря връщаше много по всяко време, дори и преди хранене, но не на фонтан. След шестия месец започна да намалява и сега вече много много рядко се случва. Обикновено се дължи на несъвършенство на мускула, който затваря входа на стомахчето. Много полезно при дъщеря ми се оказа съвета на педиатъра ни да я разхождаме около 10 мин след хранене, т.е. ние ходим и я държим наръце изправена. Така, при подрусването от движението храната се намества и се разширява стомахчето.

Общи условия

Активация на акаунт