Бременни чужбински мами - 22 тема

• 26 415
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
Ментичка, разумен е, естествено. Просто тук не мисля, че се ползват или поне не съм чула newsm78
Видях, че напред сте коментирали какаовото масло - аз ползвам на Palmers и съм доволна. Няма нужда от разтапяне. Peace

# 46
Олд спорт на Палмърс мазилото не е чисто какаово масло има доста химия в него за съжаление.

Мента аз писах май по-напред в темата, но доколкото знам не е много добра идея да се прави масаж на перинеума по време на раждането (мисля, за да не се засилва кръвообращението в тази зона). Този масаж е по-скоро за подготовка, а по време на самото раждане е хубаво да се ползват топли компреси за тази зона, а при излизане на главичката с топъл компрес се поддържа перинеума, за да не се разкъса. Не искам да ти се бъркам, само споделям  Blush .

# 47
О, сигурно. То няма как иначе да е течно. Така или иначе аз го ползвам  Tired Но кожата ми е много еластична и се надявам да си остане такава  Grinning И мириша на шоколад, като си легна  Mr. Green

# 48
Мили мамчета- Маги77, Мента, Съншайн, Бюти, Хуничка, Боби40 (дано не пропускам някой), благодаря за комлиментите, че изглеждам добре на шауъра  Hug. Не ми е никак тежко с двечки, защото започнах бременността в добре форма и килограми. Слава Богу-нито киселини съм имала, нито подути  крака, и стрии все още никакви. Ами не мога да се оплача, само дето не мога да спя последните нощи, но малко остана.

Боби, аз вече ще почвам второ одеалце, вървят бавно защото имам и други задължения. Ще искам да видя твоите произведения. Боби, определихме секциото 2 седмици преди термин, тук е така за близнаци. Лекарката прецени, че е по-безопасно за бебетата, аз си исках естествено раждане, но тя също е раждала близнаци и и вярвам.

Хуничка, на мен като ми утесняха якетата, взех на мъжо горните дрехи, милия сега гол ходи ( добре че сме в Калифорния).... Mr. Green

Мента, и ние си имаме нова камерка, мъжо уж я разучава, но те сега едни електроники, чак си мисля стария ни Кодак май по-добре си беше. Докато стигнеш до определена функция в менюто, то мине цял ден  ooooh!.

Бюти, леко пътуване и да внимавате по пътищата....

Добре дошла на Олд Спорт. Желая ти лека бременност и здраво и пухкаво бебче на финала.

# 49
Здравейте момичета! Може ли и аз да се присъединя към вашата темичка? Някои от моите съ-мартенки бременелки са тук и реших и аз да се цопна при вас!

Ние живеем в Германия (повечко) и в Англия (по-малко). В момента аз си стоя в Германия, а таткото пътува между нас с бебката и Англия, защото решихме да раждам тук. Терминът ми е на 8ми март и чакаме момиченце, това ми е първа бременност.

Бюти, ние си ходихме до БГ за коледа и нова година и летяхме на обратно в 33та седмица. Не си бях взела специално разрешение от доктор в БГ. На отиване 3 седмици по-рано имах такова от докторката ми тук, но никой не ми го иска. На чек-ина в София понеже бях с палто, никой не ми обърна внимание, не ме и попитаха дали съм бременна. Не мисля, че изобщо ми забелязаха корема, а той си е голям. Така или иначе пожелавам ти спокойно пътуване и да няма никакви непредвидени ситуации в БГ!

# 50
Renata2002, лека и на теб и много щастие на квадрат!  bouquet И аз се обзаведох с една блуза и жилетка на мъжо, но якетата му ми са големи  Tired
А тук снегът ни затрупа. Някой, ако иска да му пратя, да даде знак  Mr. Green След малко трябва да излизам...дано да са поразчистили улиците  Thinking

Исках да ви попитам нещо - с оглед на това, че искам да ползвам минимално козметика и химии за бебето, се рових с какво може да се замени праха за пране. Някой ползвал ли е сапунени ядки и с какви впечатления е останал? Мисля да купя малко и да ги пробвам. Това, което прочетох, ми прозвуча интригуващо, но дали и на практика е така?

Tink, добре дошла!  bouquet

# 51
Renata2002, хм, на таткото палтото няма да побере корема ми Simple Smile. Проблемът е, че това яке, което ми отеснява, е за бременни, купих го в началото на зимата. Не ми се купува нещо, което ще нося само 1 месец... не е толкова зле положението де, предполагам още 1 месец ще ме държи якето, пък след това малко пооткопчано, дано да не е толкова студено тогава.
Old Sport, не съм използвала от тези ядки, аз най-вероятно ще пера с този.
На Палмърс маслото и аз го знам, но наистина има химия в него и не го ща, защото всичко това преминава през плацентата и гледам да минимизирам опасните неща, с които съм заобиколена или поне тези, които са в мой контрол. Peace

# 52
ultra_hunichka, мерси за линкчето  Peace Като се сдобия с ядките, ще споделя. Ето как изглеждат:

# 53
Добро утро на всички и добре дошли на новите мами!

И аз като вас си ходя с разкопчано палтенце - но то просто не е за бременни Wink камбанка с висока талия и нито на гърдите, нито под тях мога да го закопчая. Тук обаче климата е много мек (обедите вече можем да се храним на терасата), та не мисля да купувам специално. За пролетта обаче ще трябва да измисля нещо, защото мистрала като ни заблъска става страшно. Намаленията приключват утре и ще се пробвам да се разходя днес и утре ако имам настроение. Нещо започнах отново рано да се будя и да мисля неща, които не мога да измисля...

Рената, само ми остана да измисля дали джувка или плетено цвете да сложа на шапото и ще го метна в албумчето! Много се замислям за одеалце, беличко с някоя апликация или бродерийка да направя, та ще видим по-натам. Трябва да изровя и една снимка от сватбата да ви покажа бродерията на роклята (пак да се изфукаме с модела,с който стреснах братовчедка ми-тя шие булченски рокли и я беше страх от моите идеи и рисунки, но стана сполучливо).

Момичетата, които са спретнали вече списъци и покупки - един въпрос: предвидили ли сте едно нещо като наклонена поставка да го нарека, ниска, на тръбна основа, за бебето - да седяло в нея през деня? Аз не си преставям как ще го тропна по цял ден новороденото в хола в това нещо (под наклон), все си мислехме, че в коша/люлка/легло си седи в отделна стая или по-скоро си го слагам в слинга и си щъкам с него.
Питам, защото уикенд мъжа ми ходи да сестра си да види бебе Лео и занесе подаръците (и ми донесе дрешки - 3 колана, блузи, туники и рокли), та е видял най-различни неща из тях, също и люлката под наклон (защото бебето повръщало), та се чудим тези методи дали не са много "френски" за нашата интернационална беба? В магазина това чудо се казва "транзат", не намерих превод (не е люлчица с дрънкулки, в която да си лежи, по ниско нещо е). Пфу, май не можах да обясня, ако не сте ме разбрали ще изровя линк.

Много хубава и плодотворна седмица, Маги, ще се радваме ако е вярно това със заниманията, дано е музикална и артистична, да се радва на красотите, които все още пазим из музеи и галерии!

# 54
  • T"A
Олд Спорт, на мен ми препоръчаха (от опита на майка на бебе), но не съм ги ползвала. Смятам да пробвам - поне пране ще имаме в изобилие за подобни експерименти  Mr. Green

Боби, не съм предвидила такова, даже не мога да се сетя за какво става дума  Thinking През деня - легло, слинг, количка... Даже не съм мислила  да купувам люлка/трамполина/шезлонг или както му казват на това

Tink, добре си се присъединила  Wink И вие значи сте семейство-скитници  - между няколко държави живеете  Simple Smile

Клер, запомнила съм съвета ти  Hug Аз не разбрах за всички етапи на раждането ли се отнася? Мислих, че поне в първата фаза все още може (пък и за втората си мислих...)...  Thinking Ха, накрая ще се окаже, че ще хартисаме олиото за масаж на кръста примерно...   Mr. Green

В книгата не съм стигнала до главата за раждане, но покрай прочетеното за подготовка и възстановяване на тазовата област ми е актуална тема. За съжаление, имам още доста време до започването на курса, където ще мога да питам акушерка... Намерих само статии, които казват, че няма ефект за намаляване на разкъсванията (масаж по време на раждането) * ". В нета се намира доста писано за масаж по време на втората фаза на раждането, но още не съм прегледала за какво става дума... ~

А да попитам и тук - повишени левкоцити в урината наистина ли са нормални по време на бременността?  Confused

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 13:15 от Mentha

# 55
Здравейте Simple Smile

Мента, да - повишените левкоцити наистина са нормални, поне тук така ми казаха. И в кръвта също са нормални.

За храненето по време на раждане - тук ми дадоха в предродилна зала - дори ме насърчаваха да ям, за да съм захранвала матката (нали е мускул). После в родилна зала мисля, че не дават, ама там не ми се вече занимаваше, пък и мина бързо. Вливаха ми обаче някаква течност покрай упойката, та може и заради това да не съм била жадна.
За масата за масаж - тук препоръчват бадемовото масло - аз си бях взела за раждането, но не използвах, защото то беше за масаж на гърба и кръста, а аз имах само коремни контракции - там няма какво да се разтрива Simple Smile

Боби, това се нарича шезлонг в БГ. Ние си имаме, но за сега не се харесва много. Но виждам как от другата седмица, когато ще съм вече сама с малката, ще я слагам вътре и ще и се наложи да свикне Simple Smile

Тук здравната каса ти плаща за курс за възстановяване на перинеума (упражнения за подсилване на мускулите) 6 седмици след раждането. До тогава не трябва да се правят никакви физически упражнения.

# 56
  • T"A
Мента, да - повишените левкоцити наистина са нормални, поне тук така ми казаха. И в кръвта също са нормални.

Мерси много!  Hug
Бях се притеснила да не развивам някакво възпаление и лекарят да го пренебрегва...  Rolling Eyes

# 57
Да се изкажа и аз за шезлонга - на първо време едва ли ще купим, но след някой и друг месец най-вероятно ще го направим. От споделеното от други майки тук във форума останах с впечатлението, че не е излишен. Но много зависи от това колко голямо е жилището, как е организиран животът на бебето и семейството изобщо и т.н. На нас при всички положения ще ни влезе в работа, защото основното ни жилище е на няколко нива и когато бебчето стане на няколко месеца, няма да ми е удобно да е постоянно в легълцето си ( а  и тя едва ли ще иска  baby_neutral). Шезлонгът е лек и може да се разнася нагоре-надолу, бебето за занимава с висящите играчки, а и може да подремне, като реши  Peace
Мента, така е - пране ще има в изобилие, а пък 300 гр. ядки (цената беше към 11лв) ги дават да са достатъчни за 60 пранета  Twisted Evil

# 58
И аз си мисля, че би било удобно да ползвам шезлонг. Незнам бебето как би се чувствало в него, но изглежда удобен, а и аз бях чела че някой майки го препоръчват. За носене в слинг на бебето, което Боби споменава, знам че е хубаво с цел бебето да усеща майката по дълго време и така да развие по близка връзка с майката. Не случайно много култури по цял свят го практикуват. Но си мисля че е трудно да се носи бебето честичко в слинг и като се наложи да го сложа в хола примерно, докато аз правя нещо тогава шезлонг-а би бил по удобен. А и има шезлонги, които могат да се ползват и като люлки, което предполагам ще се хареса на бебето.

# 59
Мента, точно това е чудото трансат/шезлонг, ниско, но без дрънкалки, с дрънкалките е по-високо като люлка - може и да се подрусва (ако си вземеш с "друскало") и да попява (има и музикални).

Ивенце, ще имам на ум, че може да потрябва , но ще иде за сега в раздел "възможно да потрябва по-късно". Ще видим как ще се организираме, аз не обичам да е заринато с мебели и чудеса навсякъде...няма много място, но пък сме на едно ниво и всичко ми е наблизо. Твоята майка ще си отпътува ли вече, че казваш "като останем сами"?

Съншайн, на мен единствено ми е за мястото, което заема, освен това е ниско, а ние сме в най-ветровития френски регион, както и позицията на бебето. Като порасне - екстра в една люлка и играчки, но новороденото така ми изглежда леко сгънато и ме е страх, може би аз съм си кукнала, де Wink Има едно друго нещо, което е скъпичко, но втората жена на свекър ми пита всеки ден какво искаме за бебето да ни помогнат и може би като проуча още малко що за "измишльотина" е туй - може би към него ще се насоча. Казва се 'cocoonababy" и е супер ергономично (аз май съм се чалнала на тази тема...). Но няма да ми се сърдите, моля!

Общи условия

Активация на акаунт