Бременни чужбински мами - 22 тема

• 26 429
  • 735
  •   2
Отговори
# 645
Моля, защо не си ни оставите тук? Вече 22 теми на никой не е пречело Wink Оставете ни Wink

# 646
Цитат
Кое е по-специалното на майките в чужбина, че и отделен подфорум да искате да ви се отваря?

Дивиана с най-добри чувства задавам въпроса, дано бъде изтълкуван правилно, а и мисля, че е логичен- как така 22 теми просъществуваха в този подфорум без да пречат никому, а изведнъж темата трябва да бъде изместена и то когато има такава активност и толкова много бременни чужбинки? В никой друг подфорум няма да бъде намирана лесно от бременните в чужбина и малко се обезмисля, като че ли съществуването и, а както може да се види за нас е доста полезна и необходима. Затова ако е такъв проблем отброяването на мнения нека някак да се реши този проблем, но в рамките на чужбинската тематика  Peace .

Хуничка много мили снимки, снощи успях да ги разгледам  Hug

# 647
Кое е по-специалното на майките в чужбина, че и отделен подфорум да искате да ви се отваря?  Rolling Eyes

Също с добри чувства  Peace ще отговоря.
Като майки сигурно нямаме нищо по-специално, раждаме децата си по един и същи начин  Grinning. Въпросът е друг, а именно, че ако темата не беше тук аз лично нямаше никога да я открия или знам за нея, защото от самото начало, когато съм регистрирана посещавам само подфорума "Родители в чужбина" за всички интересуващи ме въпроси. Да, случи ми се след като прочетох за теми, грабнали ми вниманието, веднъж или два пъти да прескоча до другите подфоруми пляскайки се по челето, че и те съществували, но честно не ми е мястото там по ред причини.  Peace
Вие си решете, но и на мен ми е интересно защо изведнъж след 22ра тема започнахме да пречим?

# 648
Само аз ли не разбрах... Според мен никой не иска нов пдофорум да му се отваря... Просто искаме да си останеме тук, където сме си...  newsm78

# 649
Оставянето на темата  в този подфорум беше компромис от наша страна, Clairette.
Както разбирате /дано!/, съм съгласна на още един компромис - тази и новата тема на родилите , да бъдат в "По държави". Или и това ви се струва недостатъчно?  Stop
Говорим си за отварянето на още една, нова отчетна тема тук в чужбинския, на родилите чужбинки.
Отчетните! теми имат своето място в специални подфоруми, които не случайно са създадени, дами!
Ще ви дам един пример защо няма да се съгласим темите да са тук: днес бременните с тема, утре родилите /ето, вече се настоява сериозно за това/, след тях мамите на деца до 1 година ще поискат отчетна точно тук със същите обяснения, мамите на 2 годишните и те... Stop Какво става тогава? Чужбинският - отчетен? Не може и няма да се случи това!
Нееднократно е имало запитвания да се отвори тук отчетна тема на родилите, отказвали сме винаги.

П.С. Ще се изненадате колко чужбинки пишат единствено в отчетните теми и не са прочели, нито публикували дори и едно мнение тук. Та, лесно ще ви намерят темата, желание да имат... Peace

Tink, за да се разбере, трябва да се чете... Специално за Вас:
Цитат
Не може ли заради броя мнения да ни сложат в По държави или отделен подфорум в чужбинския.

Сега ще ви помоля за малко търпение, докато админът прочете това:
Цитат
Ще говоря с него /Tatti/ за компромис да се преместите в "По държави",
и реши как да процедира с темите!

# 650
Добре, добре - в "по държави", моля Wink

# 651
Дивиана не ме разбирай погрешно - в никакъв случай не настоявам за нов подфорум или по- специално отношение към " чужбинските" бременни или майки. Предложенията ми бяха , за да се даде още някоя идея и админите да изберат най- подходящото и удобно решение.

По-специални не сме , но аз лично откакто чета форума в много от отчетните не съм се почувствала на място.Много често на въпроси ,които търся отговор не могат да ми отговорят другите момичета, защото системите в Бг и другите държави са различни. Затова и инфото го търся в чужбинския. Ети ти пример: записах се в отчетната на августинки , но нито мога да им хващам коментарите , заради часовата разлика , нито мога да се съпоставям с тях, тъй като тук се следи бременната по-друг начин. ами отказах се от отчетната за съжаление.Ако не бях намерила тази тема нямаше да се запиша никъде и въпросите ми 6тиаха да си останат без отговор. Не , че не мога да чета сама в нета, но е друго да споделиш и обсъдиш с човек минал през това, което точно те вълнува на момента.
Решениeтo е ваше на модераторите - ние само имаме молби и предложения ,които евентуално биха улеснили компромисно решение. Peace

# 652
mickey_82 , не е ставало дума да пишете в общите отчетни теми /след като не желаете, пък, още повече/.
Нашето предложение беше за тема, /напр. Чужбински мами 2010/ позиционирана в Общ отчетен или Родени 2010. Ваша си тема, нямаща нищо общо с августинки, мартенки, септемврийки и т.н.
Затова и попитах с какво сте по-специални от останалите потребители и какво ви пречи да се помещавате в един подфорум /но в различни теми/?

Много разводнихме темата. Нека оставим този въпрос засега.
Бременейте леко и спокойно! Hug

# 653
Трябва и аз да си кажа мнението по въпроса с темите Simple Smile Мен това което много ме притеснява е външно вмешателство в нашата тема и по конретно ако темата е наистина в отчетните, много любопитни майки, които са в бг ще влизат и в нашата тема. Вече имахме един такъв случай. Ако това стане, ще има да ни се дава акъл и отвън кое как и какво и темата ще заприлича на другите отчетни теми, което аз не искам да става. Ако темата е в чужбинския форум, по-малко майки на които мястото не им е тука биха се намесвали. Не държа да водя спорове и в тази тема как в бг медицината е на по-високо ниво, защото виждаш ли майките имат по хиляда ехографа през бременност. Нямам нищо против другите отчетни теми, но и аз не успях да се впиша там по много причини.

А друго, не е ли прекалено стриктен контрола за отваряне на нови теми. Разбирам че модераторите имат визия по въпроса, но сайта би трябвало да обслужва интересите и предпочитанията на потребителите. Факта че и преди е имало настояване за отваряне на отчетна тема тук, а все още такава тема няма, не е много добър индикатор. Защо такава тема няма досега? Щеше да е полезна на много майки в чужбина.

Може някой модератор да ми изтрие мнението, но исках да си кажа всичко Simple Smile

Да се върна към темата, аз вчера успях да разгледам снимките на ultra_hunichka. Много са хубави и партито определено е било чудесно. И аз днес бях на baby shower. Много приятно беше - имаше пак игри даже взех награда от едната игра. Та съм пълна с положителни емоции от партито.  Heart Eyes  Hug

# 654
Ами аз предлагам като сте толкова стерилни, да не пишете никъде, че сакън, да не ви наруши спокойствието някой!
Стига, де! Дразни вече!

Стриктен или не контрол, това го решават администраторите /модераторите /и потребителите/ се съобразяваме с решенията им!
Да, сайтът обслужва интересите и предпочитанията на потебителите. Като цяло. Не на един или група потребители, които не са наясно какво искат и за какво се борят.
Добър или лош индикатор, такава е преценката на собствениците на форума. Ако ви харесва!

Цитат
Защо такава тема няма досега?
Crazy Mr. Green

Ще се върнете ли да ме прочетете или да го сдъвча още веднъж, за да ви улесня максимално?

Няма да се извиня за острия си тон!

# 655
Момичета, аз мисля да се въздържам от нашата хубава темичка за известно време, че и без това ми е нервно в очакване да минат последните броени дни до срещата с малкото човече и само се дразня допълнително от тези безмислени пререканя последните няколко странички... Много  Hug на всички бременелки!

# 656
Тъй като темата до тук си вървеше много спокойно и е най - добре да си остане така предлагм да спрем с обсъждането на това къде да сме.Модераторите/ администраторите ще решат сами - явно е, че така или иначе не зависи от нас и дискусията няма да доведе
 до никъде.

Единствено ще отговоря на Дивиaна ,за да не oстава с грe6ни впечатления. Разбрах те, че не ни кара никoй да пишем в теми, а в наша си отделна. Моето съображение беше ,че тези които четат само чужбинския няма да се сетят да отидат да видят в другите подотчетни дали има чужбинска тема. Аз проверих само по месеца, в които ми е термина.

Хуничка страхотни снимки...и модела и фотографа са се справили отлично.Много ми хареса и начина, по който се е справила домакинята. Peace

Тинк да не се покриеш сега - ето, спираме дискусията и продължаваме с ежедневните въпроси... Grinning

И сега въпрос по същество - има ли решили от вас да замразяват от вас стволови клетки.Инфо много , но не ме улеснява.един ден съм "за", друг  се отказвам. Вие как стигнахте до решение?    

# 657
mickey_82 Hug, просто хормоните и чакането адски ме изнервят... Ако ти кажа, че къщата е облизана от горе до долу, не мога никаква работа да си намеря... даже пре-подгъвах пердетата днеска, защото реших, че с 1 см по-къси ще са по-добре... Само и само да си намирам работа... И всичко ме нерви и дразни, горкия ми мъж и той си го отнесе рано сутринта, дет вика той даже преди кафето да си е изпил...

За стволовите клетки ние се отказахме. И в болницата ни поговориха по въпроса, четохме доста инфо тук и там и накрая решихме, че това е най-вече комерсиална схема в момента. Като се има предвид, че повечето от заболяванията, които евентуално може би биха могли да се лекуват със стволови клетки са автоимунни и при тях не могат да се ползват лични стволови клетки... а бе де да знам. Много се надявам един ден да не се окаже, че ни трябват, а не сме замразили.  fingerscrossed

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 23:50 от Tink

# 658
mickey_82, и аз премислям още този въпрос за стволовите клетки. Четох доста инфо, питах и в болницата за съвет, за сега май клоним към да. Проблема е, че стволовите клетки може в много случаи да не са най-добрия избор ако наистина има здравословен проблем. Дори да се ползват тези клетки след време същия проблем може да се появи отново, понеже детето е донор на самия себе си. Т.е генетичните проблеми ги има заложени и в стволовите клетки. Това е нещо, което донякъде ме кара да клоня към не. Другото е високите цени. Все пак медицината се развива постоянно и не се знае след още 10 години за какво могат да помогнат тези клетки. Търся да намеря и по-евтини варианти за съхранение, че засега клони към $2000 първоначални и после към $150 на година. Ако намеря нещо интересно, ще ти кажа. Май не ти отговарям на въпроса, но реших да споделя докъде съм с разсъжденията. Може да помогне.

# 659
Леле Тинк представям си какво ти е ... лошото е, че и времето не позволява разходки и по дълго веме навън та да се развличаш- иначе ако не си се сетила може да изгладиш чаршафите....това е нещо , което никога не съм правила и за мен е загуба на време, а на теб точно това ти трябва сега. Нямаш ли си животинка в къщи? Аз имам котка и ако се налага да я къпя отнема половин ден- голямо гонене пада в банята, че и после като се опитвам да я cушa в стаята(страх я е от сешоара)...

Иначе за стволовите клетки май и аз ще видя какво ще кажат докторите, при които ходя , а и в болнcиата като отидем по нататък. Но определено до сега не мога да се спра на решение.Знам, че е рано , но от финансова гледна точка е по-добре по-рано , за да има време да отделим парите...

sunshine всяко мнение ми е полезно. Ето от теб научавам, че някои генетични заболявания могат да се появят отново, тъй като са заложени и в тези клетки.Не бях сe сетила.

Общи условия

Активация на акаунт