Боя за коса - blond 11 (Клуб на блондинките)

• 68 920
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Еми много хубав цвят се е получило.

# 211
само корените ли боядиса или цялата коса?

А някой има ли представа как по-бързо се отмива балсам на ПРЕСТИЖ?

# 212
# 213
Взех си и един тон по - светлото и ще ги смесвам с другата, че все пак ме е малко страх да не стане много тъмно.

http://www.prikachi.com/files/1352241F.jpg

# 214
# 215
и на мен ми хареса..

# 216
Поразрових се в старите теми и намерих това:

Въпроси и отговори на Roshavka

Кои окислители стават за смесване с масовите бои?
 Peace  Пробвайте с Алфапарф или Бес, аз съм доволна от тях, стават за смесване с друга боя.
Най- добрият вариант е да си вземете 3 и 12 % така ще можете да ги регулирате. Ако ви трябва като оксидант нещо от сорта на 6 или 9, може да се смеси в пропорции 3 и 12, за да се получи. Но не използвайте повече от 6 % оксидант за дължините на вече изрусена коса, това е много изтощаващо!

Рошавка, искаш да кажеш, че на косите, които имат жълт пигмент, ако слагаш по-силен оксидант от 6% им се проявява по-силно жълтото, така ли? тогава възниква въпроса дали само с 6% може да ме хване цветът?
 Peace Понякога силният оксидант наистина засилва ефекта на ' жълтеенето' при изрусяване на тъмна коса в корените. Фиксирам проблема по 3 начина. Ако ми изглежда, че косата е подходяща да се изруси с по- нисък процент оксидант, то го правя така, за да избегна евентуални лоши резултати. Ако пък косата е много тъмна и може да се изруси достатъчно единствено със силен оксидант, то слагам към боята и коректор, за да се застраховам. Ако пък все пак не успея да преценя добре какъв е пигмента и не съм работила с дадена коса и се появят оттенъци като жълто или рижаво, то тогава правя мат със тъмна пепелива боя, или със коректор. Много е индивидуално.

Рошавка, би ли ми казала, мога ли да смеся оксидант 9 с оксидант 12? И винаги ли русите бои са разреждат 1:2 с оксиданта?
  Peace Зависи от естественият цвят на косата.Силни оксиданти 9 % и 12 % смесвам най-често за да изсветля корени или тъмно русо,в случай, че няма силен червен или меден пигмент става много светло русо.
3 % и 6 % използвам за освежаване на рус цвят най-често.
Препоръчва се при силно изрусена коса да се боядисва само с най-слабият оксидант за да се пощади.

Косата ми е кестенява . Боядисах се с по-тъмно кестеняво преди два месеца. Искам да стана руса.
 Peace Трябва да започнеш с обезцветяване или с кичури .

roshavka ако си взема от "Златна рибка" боя ,мислиш ли,че без обезцветяване ще ми покрие остатъка от по-тъмните кичури?
 PeaceПрофесионалните бои са предназначени за употреба само в салони, но могат да бъдат намерени и в магазините или онлайн да се продават. По принцип не е препоръчително да се използват в домашни условия, защото са много специфични и по- силни, особенно при изсветляване, обезцветяване, генерална промяна на цвета и тн. Защото дори и професионални и по- скъпи, боите са качествени само когато се използват разумно и от разбиращ човек.
Изрусяващите бои едновременно обецветяват и боядисват косъма. Тъмните кичури не можеш само да ги покриеш с русите тонове, защото има пигмент, който трябва да бъде премахнат преди това. Точно заради това ти предложиш да пренамажеш само по- тъмните останали и да ги завиеш в станиол докато седиш, за да се изсветлят. Цвета ти е много светъл, и боята която използваш като ниво на цвят 10, не може да покрива тъмно.

Натурално русите цветове трябва ли да се поддържат с матиране?
 Peace Зависи каква е базата, ако няма жълто няма да жълтее. Но ако се наложи матиране, не се прави със пепелени цветове, защото разваля цвета. Или с малко коректор, или с малко по- тъмен натурален цвят се прави обливка. Знаеш, че златисти и жълти оттенъци се матират именно със сиво, ако искаш такъв цвят или чакаш сивото да падна или се прави едно изпиране с римувър за да падне оттенъка. След това се нанася даденият цвят. Разликата е, че цвета за който говорим спада към групата на натуралните цветове.

Разбрах , че някой път с по-малък % може да се изветлят повече корените.Вярно ли е?
  PeaceКогато е по- тъмна косата, се изсветлява най- много със силните оксиданти, за да не се използва блондор, но ако има меден или жълт пигмент в косата, тогава той реагира и русото става много светло но със оттенъци.
По- слабият оксидант, е по- добър вариант за косата, но пък не изсветлява достатъчно.
Трябва да има някакъва умереност. Ако искам да изсветля много, слагам силен оксидант, и добавям коректор към боята за да мога максимално да се застраховам от оттенъци. Ако все пак се появят, матирам и давам на клиента шампоан за матиране, за да се запази този мат, но същевременно да е много светла косата.

Рошавка да те попитам,тук умуваме с мацките какво ще стане ако сложим на Гарниер 113 номер (много,много светло бежаво русо) 12% окислител(а по принцип е 9%),дали ще изсветлеят корените добре или по-скоро ефекта ще е патешко или рижаво?
 Peace Отговорът на този въпрос е в пигмента, ако пигмента няма медни или жълти нюанси, то резултатът от боята + 12 % ще бъде много светло и хубаво рижаво. Но ако има наличен меден пигмент, то тогава ще се появи патешко жълтото. Като цяло на 80 % мисля, че резултатът ще бъде жълто при използването на висок процент оксидант, защото много малко хора имат податлив на изрусяване пигмент, който да не дава нежелани оттенъци.

Много от написаното вече го знам от личен опит,като да речем ,че косата ми се изсветлява по-добре със слаб окислител.
И другото,което се сетих и да ви подсетя и вас е,че ако искаме натурален нюанс трябва да изчакаме напълно да падне пепелния,защото така натуралния се неутрализира  Peace

# 217
Била съм с тъмно русо на Арома и беше супер цвета - много естествен стои (тъмничък, но пък наистина много натурален).
Дано се получи хубаво при теб Venisss  Hug Hug Hug

# 218

Сузи,здравей и добре дошла в клуба ни! Hug

Благодаря ви,момичета,за отговорите относно снимките и цветът на тях.  bouquet

stefinka цветът ти е станал страхотен! Crazy Поздравления!

Venisss,мила,нямам търпение да боядисаш цялата коса и да видя крайния резултат.Така на кичура ми се струва много добър нюанс. Wink

# 219
Момичата, боядисах се. Много хубав цвят се получи. Обаче като че ли не ми стигнаха двете бои /трябваше да я намокря малко/ и дължината стана по - светла.

# 220
Момичата, боядисах се. Много хубав цвят се получи. Обаче като че ли не ми стигнаха двете бои /трябваше да я намокря малко/ и дължината стана по - светла.
Veniss, дай да видим какво се е получило Hug

# 221
Давай  снимка   Hug  само така с обяснение няма да минеш   Mr. Green

# 222
# 223
Снимах със светкавица.

http://www.prikachi.com/files/1353359f.jpg
http://www.prikachi.com/files/1353360x.jpg

Утре ще снимам и на дневна светлина, защото сигурно ще има разлика.
Но определено ми харесва.

# 224
Снимах със светкавица.

http://www.prikachi.com/files/1353359f.jpg
http://www.prikachi.com/files/1353360x.jpg

Утре ще снимам и на дневна светлина, защото сигурно ще има разлика.
Но определено ми харесва.

На мен също ми харесва!  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт