Отминава ли кризата при вас или тъкмо напротив?

• 64 405
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
я кажете, коя е тази тема на раздора, че ми се събуди любопитството!

# 1 051
значи около мен само мизерници има... , че и ние вкл ....

# 1 052
  • София
Вилико, не мога да повярвам, че ми се наложи да изчета 30 страници глупости, в които, по неизвестни и лишени от здрав смисъл подбуди, ти циклиш над тезата, че съм обявила ХОРАТА, получаващи по-малко от 3000лв за МИЗЕРНИЦИ, при положение, че няколко пъти повторих, та дори ти да разбереш, че никога и по никакъв повод не съм наричала човешко същество МИЗЕРНИК въз основа на ДОХОДИТЕ му. С тази дума бих си послужила твърде рядко, квалифицирайки човек на база морално-етични параметри.

Нарекох нещо МИЗЕРИЯ. И никого - мизерник!
Има мизерно мислене. И това съвсем ясно се доказа.

Айде, за пръв път във форумския си живот, ще се самоцитирам, пък ти, ако искаш, запей Интернационала!!!

Че аз не квалифицирам хората, казвам, че такъв доход е мизерия, защото е обидно не да имаш нисък доход, а да си въобразяваш, че щом оцеляваш и с по-малко, значи 3000 е благоденствие.

Не стига, че отвсякъде ни цакат, че само увеличения ни спрятат, ами все ще се намери някой, който да каже, че супер се оправя с 1000лв и ще заклейми другите, дето не могат да я направят тая врътка в снобизъм, липса на самочувствие и селско дребнобуржоазно мислене.

В този форум, неизвестно защо, ако човек си признае, че е некадърен да изхрани, облече и подсигури развлеченията, обучението и културните потребности на семейството си с бюджет от около 1500лв, най-добре е да си трае, щото иначе трябва да се явява на другарски съд.

Ама темичката бая живнала Mr. Green

# 1 053
  • тук-там
значи около мен само мизерници има... , че и ние вкл ....

Ето, пак - спрете се, бе хора, такъв си какъвто се възприемаш!

# 1 054
По темата....
Точно всичко потръгна и бам някви си от Америката криза.И сега всичко отначало.Нещата уж се позакрепиха,обаче вдигнаха кредитите,тока,газта и някои консумативи с 50% и пак почваш от там, където си тръгнал.До кога и аз не знам...Уж нещата се позакрепят и някой е%е мамата на пейзажа!!! #Cussing out

# 1 055
  • тук-там
По темата....
Точно всичко потръгна и бам някви си от Америката криза.И сега всичко отначало.Нещата уж се позакрепиха,обаче вдигнаха кредитите,тока,газта и някои консумативи с 50% и пак почваш от там, където си тръгнал.До кога и аз не знам...Уж нещата се позакрепят и някой е%е мамата на пейзажа!!! #Cussing out

Верно си е кофти да си вързан с хАмериката. Mr. Green

# 1 056
  • София
както се видя, всичко е обвързано с Америката, особено банките! Кой на кого дава, кой откъде вземал, пък деривати, пък фалити, наливане на държавни пари, пък чудесии! И то заради едната алчност!

# 1 057
  • тук-там
както се видя, всичко е обвързано с Америката, особено банките! Кой на кого дава, кой откъде вземал, пък деривати, пък фалити, наливане на държавни пари, пък чудесии! И то заради едната алчност!

Тук ще замълча!  Joy
Доларът доста се вдигна по едно време, някой акции също, та... не ще да е виновна Америката.   Peace

# 1 058
  • София
Е, колко години минаха, докато вдигне доларът? Кризата е от поне три години, а се говореше за нея още преди четири, чче нещо се клатят нещата с и ипотечната криза там! Като земетресение е - в епицентъра е най-силно, но след това се разпростират сеизмични вълни навън, в случая към икономиките на целя свят. Ако не бяха го закъсали банките в Европа заради преливането на сделките с деривати, нямаше да има светтовна криза, а само локална. Ние сме в периферията - последни ни засегна, последни и ще излезем, ама първо ще трябва да се оправят съвсем американците, а европейците да издрапат почти изцяло.
Имаше един период преди пет-шест години, когато на Дау Джоунс му казваха Даун Джоунс.

# 1 059
[

Тук ще замълча!  Joy
Доларът доста се вдигна по едно време, някой акции също, та... не ще да е виновна Америката.   Peace

Америка има най-голяма вина !  Това е най-консуматорското население на планетата.  Naughty
И криза не криза, там се взимат и в момента най-големите средни заплати в целия свят-по-големи от Англия, Германия и т.н.

# 1 060
Ееех, Клонка, не зная на теб лично колко още ти трябва, за да схванеш, че като пишеш - доход по-малък от 3000 е мизерен - това определя хората, които го взимат - като мизерници и целия им живот като мизерен...Но това е проста игра на думи. И...защо към мен се обръщаш? Аз отдавна спрях да пиша...други продължават обаче...А за мизреното мислене - именно - и 20 000 да взимат някои - пак ще се чувстват прецакани и мизерни - доказа се, права си  Peace

# 1 061
  • тук-там
[

Тук ще замълча!  Joy

Америка има най-голяма вина !  Това е най-консуматорското население на планетата.  Naughty
И криза не криза, там се взимат и в момента най-големите средни заплати в целия свят-по-големи от Англия, Германия и т.н.

Та към кого казваш Америката е виновна. Американците добре ли са според теб- добре са! /не че е така, ама това е друга тема /

# 1 062
Ако не бяха вдигнали кредитите и истерията около кризата в Америка много хора щяха да се измъкнат от мизерията.До преди 2 години работих на място,където знаех всеки каква заплата взима,всяка фирма какво плаща и т.н.За нашия малък град все повече се натъквах на хора,които взимаха над 1000 лв.,което си е направо супер-можеш да си живееш сравнително добре(тук).Сега всички са затънали в кредити,едва ги плащат,уволнени от работа и нещата пак зациклиха.Бяха се "отпушили" нещата и нъцки-пак в изходно положение.Вярно,че се отпускаха кредити на поразия,но и хората се отпускаха да харчат.Много мои познати си купиха жилище с кредит,който сега едва ли ще им дадат,друго на ръка,че лихвите ужасно се вдигнаха... Close
А за госпожицата,която мисли,че под 3000 лв.водиш мизерен начин на живот греши.Дохода на семейството ми е долу-горе на половина и макар,че не мога да отделя пари за екскурзия в чужбина тази година сме ходили семейно за по седмица на ски и седмица на море,отделно други екскурзии за по 1,2 дена,като вляза в магазин си пълня количката без притеснение,не ходя гола и боса,детето ми е прилично облечено и си поемаме разходите нормално...Изказванията ти са смешни и снобарски,хубаво е човек да знае 2 и 200,че един ден може и 300 лв. да нямаш...

# 1 063
  • София
Към тебе пиша, Вилико, защото не се срещаме за пръв път и би следвало да си наясно, че хич не съм от тези, дето лепят на хората квалификации. Вярно е, че понякога съм остра, ама човек да нарека мизерник, щото малко пари имал, ето такова от мен няма да чуе никой.

Идеята ми е съвсем ясна, но ти умишлено зацикли в друга посока.

Няма какво да си играем с думите, при положение, че съвсем ясно съм си го казала.
В България 3000лв са мизерен доход.
Нисък доход.
Търси синоними колкото щеш.
НЯма да си променя мнението.
Когато цените се променят - на всичко - от храна, дрехи, консумативи, режийни, здравеопазване, обучение, до глезотийки като някакви развлечения, тогава ще кажа - о, да - 3000 са достатъчен доход или дори висок такъв.
Но на този етап 3000 са си мизерни пари за скапано високия стандарт в скапаната ни държава. Сори.
А това, че има хора, които живеят и с 300 изобщо няма да го коментирам. То не променя факта, че 3000лв са малко пари.

И пак казвам, ако утре на улицата спонтанно някой впиянчен идиот ти избие зъбите, ще ти трябват поне 6000лв за да си ги смениш с нискокачествена металокерамика. Тогава ще видим как с доход от 1500 ще спестиш, за да си сложиш зъби. И тогава искам пак да дойдеш и с весела усмивка да обясниш как това е доход, който ти подсигурява нормален живот.
Защото, ако си учил достатъчно и упражняваш нормална професия, е ужасяващо да не можеш да си позволиш да си оправиш зъбите, например. А да ходиш беззъб си е мизерия, ако питаш мен.Викаш, ставата, дето я цитирах, не изчерпвала живота. Така си е. Ама една става е 4-5000. Двете отиват към 10000. И за такива операции не е нужно да си на 60 години, налагат се и при хора на 30-40. Ако ги нямаш, оставаш инвалид. А не е мизерия да си инвалид, така ли? А как се спестяват 10000 с доход дори 3000лв, при положение, че този доход при сегашната обстановка в тая страна ти стига колкото да живееш от заплата до заплата? И да отидеш един път в годината на някаква почивка, да речем?

Не мога да повярвам, че наистина е възможно някой да не вдява за какво говоря.
Какви са тези фасони?

Че аз в тази тема прочетох потресаващото твърдение, че 1000лв месечно за 4-членно семейство били ДОСТАТЪЧНО и хората били много хепи!!!
Това са 500евро!!! В страна с европейски стандарт, бе хора! Това са 125евро на човек. На месец!!!4 евро на ден. Та това не стига САМО за храна.
Това не е мизерия, това изобщо не зная как да го определя.
Аз ли съм идиот наистина???
Почвам да си мисля, че съм тотално аут ъф спейс.

# 1 064
 Mr. Green Аз нямам проблеми със зъбите (имам една единсвена пломба)  Mr. Green. И не намесвай Европата,щот няма нищо европейско все още в България  Laughing
Ако живееш в София или Варна 1000 лева ще са ти малко със сигурност,но за град като в Ямбол повярвай ми супер е  Whistling Laughing(ние живеем с още 1000 отгоре)...

Общи условия

Активация на акаунт