Отминава ли кризата при вас или тъкмо напротив?

• 64 342
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
Не знам, ама аз кризата си я усещам сериозно. Като отида в магазина да купувам ежедневните неща за ядене, и виждам как всеки път сметката  е нагоре, а са все същите неща! И като знам, че сега, наесен имаме да стягаме двама ученици, дето всичко им е окъсяло и омаляло, плюс купуването на учебните тетрадки и помагала (защотто от пети клас нагоре само учебниците са безплатни, но задължителните тетрадки и атласи към тях си ги купуваме!), а всяко от тях е между четири и десет лева, направо свят ми се завива! Плюс очаквам да вдигнат цените на всички извънкласни занимания и щем не щем ще плащаме, защото би означавало да зачеркнем 5-годишен труд на децата. Очаквам включване и нещо в училище да им предложат евентуално като кръжок и там да се записват и парите си вървят. И всичко тоова го смятам само за децата - ядене, учене и извънкласни!. И преди някой да е рипнал, че става въпрос за тенис или голф, не, съвсем обикновени, обичайни извънкласни занимания са!

Като я чета тази тема, и аз започвам да си мисля, че криза няма, а хората си живеят щастливо и доволно с това, което имат. Бравос! Ей това се казва благоденствие! Сещам се за индийците, дето били най-бедни, ама се окачествявали като най-щастливи. Явно кастовата система добре работти - като си знае човек кочинката и че няма как да излезе от нея, защоото няма да гопуснат в друга, започва да му е много хубаво.

# 1 081
  • Бургас
Егати сбърканото мислене....
Мисля, че кризата няма да напусне тази държава - тя е в главите на повечето тук, които смятат, че някой друг им е виновен за дребното мислене и за това, че са изучили до там, че да работят за 300 лева

Ger4o, недей така, обиждаш много хора, понеже доста висшисти работят за под 500 лв, и доста с по-ниско образование получават много повече. Не е само до учене, понеже квалифицираният труд не винаги се заплаща добре.
Аз пък се чудя как е възможно човек, от чиито постове лъха неграмотност и  липса на стил на изказа, да си позволява коментари за връзката между образованието и заплащането на труда. Точно тази госпожа е пример, че очевидно не съществува правопропорционална зависимост между двете ooooh! От друга страна, обаче, Герчо в почти всяка тема парадира с образованието си и високата си длъжност. Явно е завършила висше образование, което говори, че образователната ни система е сбъркана и наличието на диплома за висше образование не доказва кой колко се е изучил Tired

# 1 082
Във връзка с кризата имам един такъв въпрос.

Вярно, че много народ закъса и не може да плаща вече това и онова. Но как вие приемате факта да дадеш някому назаем пари почти колкото една заплата, преди почти година, този някой да ти обещае да ти ги върне в рамките на 2-3 месеца, това да не се случи, да се отложи, после пак, далият парите да проявява все той разбиране, и накрая имащият да дава дори да си смени телефона и да не еб...а да информира даващия???

# 1 083
  • София
ами, на даващия ще му е обеца на ухото, ще пие една студена вода и повече няма да дава пари назаем! Има една приказка в смисъл, че за да дадеш пари назаем, трябва предварително да си ги прежалил.

# 1 084
Джиз, човекът не е лош, напротив. Но от някакво криворазбрано чувство за...вина ли , знам ли, даже не еб..ва да ме осведоми кое как се случва.

ето как стават коравосърдечните хора.

# 1 085
Ученето не свършва с поучаване на диплома за висше, средно или каквото и да е образование. Ученето е непрекъснат процес, продължаващ цял живот. Да, много хора с висше образование получават под 500 лева и ако продължат да учат все някога ще получат повече. Ако разчитат, че за толкова учене се полага толкова, то просто ще получават толкова.

Неразбирам откъде е тази злоба у хората.
Аз пък се чудя как е възможно човек, от чиито постове лъха неграмотност и  липса на стил на изказа, да си позволява коментари за връзката между образованието и заплащането на труда. Точно тази госпожа е пример, че очевидно не съществува правопропорционална зависимост между двете ooooh! От друга страна, обаче, Герчо в почти всяка тема парадира с образованието си и високата си длъжност. Явно е завършила висше образование, което говори, че образователната ни система е сбъркана и наличието на диплома за висше образование не доказва кой колко се е изучил Tired
Моята неграмотност и липсата на стил ли са вече тема на разговора  newsm78. Незнам къде съм казала в тази тема какво ми е образованието или каква ми е длъжността. Напротив, дори и на конкретно зададен въпрос от дама с подобен на твоя изказ не отговорих... Иначе аз мисля, че фактът, че продължавам да уча всеки ден (вече 32 години) ми позволяват стандарт, на който толкова жестоко се злобее...  Просто приемете, че има хора, които не се вълнуват от едното плюскане и осигуряването на въпросното плюскане не ги прави богати в техните очи. Аз не видях тук човек, който да взема повече от 3 000 лева (мерилото за успех явно тук), който да определя себе си като богат - напротив, хората са разбрали, че тази сума е едва началото човек да води стойностен живот, лишен от ежедневни битовизми за да има времето и нервите да се развива, усъвършенства и да върви напред. А от друга страна всички под този стандарт скачат да викат и обиждат, как 1000 лева те прави богат и всички, получаващи доходи над тези пари, са еснафи, разглезени богаташчета, парадиращи с факта, че имат застраховки и ходят на театър  Joy Joy Joy. Ох, мъко, мъкооооо...

# 1 086
...

Ами да, така стават. Като изяде човек една-две такива греди от познати, и то все хубави хора, закоравява. Пари давам само на близки роднини (които при мен се броят на пръсти) или за лечение. Толкова. Пък нека ме смятат за стисната или коравосърдечна.

# 1 087
Джиз, човекът не е лош, напротив. Но от някакво криворазбрано чувство за...вина ли , знам ли, даже не еб..ва да ме осведоми кое как се случва.

ма то и ние не сме лоши мисля...виж ся, лично аз-просто съм забравила.Дадох-не ми върнаха-криво или право разбрано чувство за вина-все тая...Така и така не ми връщат-забравям.Ако е сума, от която не зависите.Както си прецениш.

# 1 088
Не е въпросът в зависенето. Слава Богу, не завися от такава сума. Но ето, в момента пръскам пари за зъболечение и явно се отива към вадене. Добре би било да ги имам И тези пари, но майната му...

Извинете, че ви обремених, адски съм кисела в момента, комплексно е...

# 1 089
  • София
не знаеш ли къде работи или живее тази длъжник? отиваш му на гости и поставяш срок да се издължи. Това за пращането на събирачи не е лошо като идея. Не е нужно да прибягваш до тях, достатъчно е да кажеш на длъжника, че ако не ти върне парите до определена дата, ще се обърнеш към услугите на събирачите. Това ще го отрезви. Но е важно ти да не се поддаваш на разни сърцераздирателни истории.

# 1 090
Събирачи ли  Shocked

# 1 091
Знам, естествено, къде работи, и друго знам. Човекът не ми е непознат, затова ми е още по-криво. От отношението, разбирате ли??

Един колега каза - аз ако бях, шях да заделям по 20 лева на месец и щях да ти ги върна....Е, да

Както и да е. Благодаря ви за мненията, обицата вече почва яко да си тежи на ухото. Tired

# 1 092
  • София
Има такива, при това съвсем законни. На един комшия му пратиха такива, той се кри упорито, обаче и те упорити и той накрая разбра, че няма накъде да мърда и само и само да се оттърве от тях, се разплати.

Жози, всеки длъжник първо си мисли, дори ще те убеждава, че по двайсет лева на месец ще ти дава, но ще се издължи. И после започва да забравя или просто точно този месец точно тези двайсет лева са му критични...

# 1 093
Бе никого няма да пращам,само това ми оставаше... Tired

Въпросът е, че ми се случва за втори път, първият път бях излъгана за причината и се поддадох на емоцията и буквално подарих едни пари.

Майната му...Никой не ми е крив. Но защо хората си мислят, че когато си женена, имаш гръб, ти самата печелиш свястно, си длъжен да раздаваш, а да не си искаш?

Имайте предвид случките ми, реални са, с реални хора. Доверие май вече никому. Tired

# 1 094
Май Всички ги имаме тези случки. Tired
ПП. Малко в духа на темата е обаче И това-защо Всички си мислят, че като имам Мъж-Трябва Той да е:купил апартамента, колата, да дава за щяло и нещяло и като сме коментирали например именно таксите-във връзка с кризата, и увеличените разходи-Винаги на там ми избиват-е-тези деца баща нямат ли си.Ми имат си, направил им е детска стая, не се е скатал, гледа си ги..Ма нали следва, че аз и без него/пада му самолета и умира/ трябва да мога да самоиздържам децата си? ThinkingИли-щом имам мъж-мога и да не вкарвам пари в бюджета.Или ако е малък-ми толкова-имаш мъж за останалото.Хахаха... Tired

Общи условия

Активация на акаунт