Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 60-та тема

• 115 582
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • Талант на 2012,2013 г.
Лабрекс, страхотен човек и кулинар си. Не за първи път ти го казвам.  Hug Искрено ти благодаря и за идеиките и за рецептите, а и за подкрепата!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 511
От мен за тази вечер една Солена корона на Котка, като за плънка сложих лютеница, кис.краставички, луканка, маслини и пушено филе. На вид малко не стана, но на вкус беше мн.добре.

# 512
Може ли рецепта за " Солена корона на Котка"     chef Ще ми се утре да я направя,защото изглежда вкусна.

# 513
Може ли рецепта за " Солена корона на Котка"     chef Ще ми се утре да я направя,защото изглежда вкусна.

Йоана Стефи, заповядай рецептата
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277088.45

# 514

Солена корона
(източник: http://fidji.canalblog.com/archives/2005/04/02/745491.html)

за тестото (за малка корона) – аз направих двойна доза, съответно всичко х 2
10 гр. мая (прясна, аз сложих суха - цяла опаковка)
150 мл. прясно мляко
250 гр. брашно
20 гр. пудра захар (аз сложих 1 ч.л.)
5 гр. сол (сложих 2 ч.л.)
40 гр. меко масло

за плънката - въпреки двойната доза тесто, сложих горе-долу същото количество плънка
200 гр. сирене за намазване (аз сложих крема сирене)
100 гр. шунка, нарязана на кубчета (при мен се получи „изчисти хладилник” – сложих малко шунка, малко кремвирш и малко дебърцини)
50 гр. орехи (не сложих)

за отгоре
едно яйце (аз сложих само жълтък)
маково семе

В случая рецептата е за машина за хляб, но аз такава нямам и затова си я омесих по стандартния начин. Първо леко затоплих млякото със захарта и сложих маята в него да шупне (около 15 минути), след това добавих брашното и солта, поомесих. Накрая сложих размекнатото масло и месих, докато се получи гладко и еластично тесто.
Оставих да втасва до удвояване на размерите (около 1 час при мен, кухнята ми е топла).
След това разточих на правоъгълник, намазах със сиренето, поръсих с колбасите (и орехите) и оформих короната. В линка се вижда добре как става, но пак да напиша – правоъгълникът се завива на руло и се разрязва през средата. Двете половини се обръщат с плънката нагоре и се усукват една около друга. Краищата се съединяват, за да се получи корона.
Така оформената корона сложих направо във формата да втасва (използвах кексова форма с дупка с диаметър 26 см., но може и в обикновена тава, както е в оригинала). След втасването (пак около час) намазах с разбит жълтък и поръсих с маково семе.
В оригинала пише да се пече на 200º за 20-25 минути, аз пекох 45 минути на 180º.

joana-stefi, направо ти я копирах, от там където аз я взех. Както вече казах малко видоизмених плънката. Както ви харесва. Освен това тестото го правих в машина за хляб, така че не съм чакала да втасва.

опс, tracy_t, ме е изпреварила. Simple Smile

# 515
tan благодаря за рецептата.Само едно нещо не мога да разбера.Аз искам двойна доза,но там дето си писала "аз сложих...."това значи че си увеличила по 2,така ли?А там дето нищо не пише от страни трябва сама да си кача дозата по 2.Правилно ли разбирам?Ако не ме поправи моля те или ако ти е удобно можеш ли да ми запишеш рецептата за двойна доза,точно от кое колко (само за тестото).Благодаря много   bouquet

# 516
joana-stefi , всъщност авторката го е писала.
Но двойна доза за тестото е:
2 опаковки мая от сухата или 20гр.
300мл. прясно мляко
500гр. брашно
2ч.л. пудра захар
4ч.л. сол
80гр. меко масло

# 517
Браво на всички.Аз нямах време днес и за това успях на бързо да си приготвя едни руладини.

Лека вечер.  bouquet

# 518
от мен днес един козунак с орехи, стафиди  парченца локум

и стъпка по стъпка как се прави
http://azals.snimka.bg/cooking/kozunak.473300.17391476

# 519
еееееееее,тука големи красоти  bouquet

трейси,стига с тез салати мацко Crossing Armsтука краставиците и доматите са такива,че и пластмасовите играчки на децата са по-меки hahaha hahaha

леля Ог,както винаги разби всички Hug

петя,страхотна питка bouquetна мен кога ще ми дойдеш на гости Laughing Laughingтовазеленото боядисано тесто ли е newsm78

от мене скоромно:свинско с топено сирене и бяло вино и кекс с ябълки и орехи Peace Peace Peace

а,и да се похвалям с новата си красота,не е кой знае какво,ама много и се радвам Party Party

# 520
  • DE
Днес у нас
Гулаш

и една камара соленки

Спокойна съботна вечер !

# 521
  • София
Вечерята у нас телешко, няма рецепта и име си няма , но стана вкусно  Mr. Green

Трейси, благодаря ще я приготвя  bouquet

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 21:10 от vangobi

# 522
тази седмица хапнахме

тортата на Селма Heart Eyes
nahodkata новата ти предобивка е страхотна Peace, аз съм доволна от рендето Flutter
vangobi какво му слагаш на телешкото освен моркови newsm78, лук има ли  newsm78
azals  може ли рецептата ти за козунак Praynig
Neli4ka какво слагаш на руладините освен месо и кашкавал ?

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 21:21 от mimi P27

# 523
Момичета невероятни сте, как успявате всеки ден да готвите по толкова много неща?!

Ето от мен едни скромни Мъфини с шоколадов чипс

и Патладжанени пакетчета

# 524
mimi P27 ,я не се измъквай така Naughtyкавай бързо каква е тортата-с боровинки лие,със сини сливи ли newsm78потекоха ми лигите Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт