Великденски пости 2010 !

• 59 040
  • 630
  •   1
Отговори
# 270
А у нас по време на поста редовно има хайвер Embarassed Аз знам, че се води постна храна...Даже днес смятах да забъркам  една доза

# 271
Хайде  и аз да се отчета за уикенда.
Лапад с ориз, следван от баница със спанак и сладкиша на Лабрекс, който да отбележа и аз, че е страхотен!  Hug
Довечера мисля да забъркам нещо с червена леща, я супа, я пюрето, което е предложила бразилка.
А за утре съм дала заявка за постни катми  Laughing

# 272

Хайвера не може наистина Peace
Разрешава се само в дните в който се блажи с риба, а за март това са:

25 четвъртък † Благовещение (Утреня и Злат. лит) (Всичко от минея) (Разрешава се риба) (Вечерня и отдание на празника)

28 неделя † Шеста Неделя на Великия пост - Вход Господен в Йерусалим - Цветница - Връбница (Всичко на празника) (Злат. лит) (Разрешава се риба) (Вечерта - Последование на Жениха)

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 11:21 от Mary Malone

# 273
  • под дъгата
Аз съм на гости,НО ми сготвиха много вкусни нещица-салата от леща,крем супа с праз лук(от поста на brazilka)-Мммммм,страхотни!brazilkabouquet А снощи паниран зелен боб-голяма вкусотия!gergan75-сподели рецептата,моля  Simple Smile
Усмихната и успешна седмица! Hug

# 274
Ох, досега писах в паралелната тема. Тъкмо споделих, че ми липсва brazilka, а тя била тук. Добре, че ви открих.

# 275
Благодаря на всички за поздравленията и пожеланията!  Grinning

Аз днес съм на любимите ми пълнени чушки с ориз, булгур и гъби; плънката ми стана много и напълних и няколко домата и тиквички със същата смес.

# 276
  • Варна
Благодаря на всички за поздравленията и пожеланията!  Grinning

Аз днес съм на любимите ми пълнени чушки с ориз, булгур и гъби; плънката ми стана много и напълних и няколко домата и тиквички със същата смес.
Може ли рецептата?Имам два пакета сушени чушки и половин тарелка гъби в хладилника.

# 277
Чушки с ориз и гъби
Запържва се праз или лук, настърган морков, нарязаните на ситно гъби. Когато се задушат, се прибавя 1 к.ч. ориз; когато се запържи, се поръсва с червен пипер и малко доматено пюре, сипват се 2 ч.ч. гореща вода, джоджен, чубрица, черен пипер, сол. Може да се наложи да се досипе още гореща вода. Когато оризът е готов, се пълнят чушките. Ако са сушени, предварително се накисват за 30 мин. в гореща вода; ако са замразени – заливат се с топла вода само леко да се отпуснат, но не се размразяват напълно. Нареждат се в  намазана с олио тава, заливат се с вода до средата, заливат се с още малко олио и се пекат около 40 минути на 180 градуса.

# 278
  • в резерват
и аз съм днес на чушки, само че в друг вариант (от блога на  brazilka)......
голяма вкуснотия излезе  Peace

# 279
  • Все на втория етаж
Честит празник на патерица на Фукла и на всички именници също.

Явно всичко ще ядем пълнени чушки и аз днес това готвих  Grinning

# 280
Ще има ли някой време да обясни какъв е проблемът с хайвера? Никога не съм чувала да не е постен, тъкмо напротив. В Гърция например си го хапват почти през цялото време. Вярно, продукт на гръбначна твар е, но все пак още не е риба.

# 281
Ще има ли някой време да обясни какъв е проблемът с хайвера? Никога не съм чувала да не е постен, тъкмо напротив. В Гърция например си го хапват почти през цялото време. Вярно, продукт на гръбначна твар е, но все пак още не е риба.
И яйцето не е пиле   Simple Smile

# 282

По-добро обяснение от това на Амели не бих се сетила   Grinning  Hug

Момичета, аз по принцип не харесвам заместителите на храни по време на пост...
В крайна сметка целта на поста е в това да си ограничиш душата  и тялото от любими за теб неща, да се лишиш от тях...По този начин показваш на Бог своята благодарност, че можеш да направиш жертва със себе си и през тия 40 дни да се лишиш от любимите си неща, защото през всичкото останало време те са ти достъпни.
Но всеки има право да си го прави и обрича, както вътрешно чувства нещата най-добре, това си е само мое мнение и мое усещане.   bouquet

# 283

Ами да, определено яйцето не е пиле , също както и хайверът не е риба  #Crazy Преди Неделя Месопустна може да се яде пиле, следващата седмица - яйца. После нищо от двете. Просто, ясно и логично  Simple Smile Hug
Отивам да метна едни зеленчуци в плик на фурна.

# 284
Момичета, сетих се днес, като правих моя crazy cake, който е с прясно мляко, за варианта на Янита - бързо, лесно и евтинко - chocolate crazy cake, мисля, че става за постещи без глазурата с мляко. Ако вече някой го е пускал, ще ме извинявате! Grinning   bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт