ЮНЧЕТО подскача и палува, щом маминият глас дочува - 14

• 25 346
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
smilianova, радвам се за вас Hug
ужасно е да знаеш, че оставяш детето ти да страда... Confused
моят голям син, когато го взимах от градина ми се сърдеше ако отида по-рано Laughing

# 241
Привет и от мен Simple Smile

Май не мога да се появя в една тема повече от два-три пъти Laughing Но ви чета доколкото ми остава време.

Ходихме при Балев вчера. Та да си поискам едно синьо щъркелче, моля Simple Smile Човекът и в тринадесета седмица ми каза, но все пак реших да почакам да потвърди, заради десетте процента несигурност, които остави тогава Laughing

Виждам, че сте споменали детските ясли и градини за по големите ни дечица.
Смилянова, браво за напредъка на малката в яслата! Аз сега не знам да съжалявам ли, че не съм я пратила моята на ясла и дали няма да ни е още по трудно тепърва с градината.Ще пускаме документи сега през март. На мен обаче ми е притеснено как ще станат нещата. Да я пратя непосредствено след раждането на бебето на градина ми се струва рисковано - и от гледна точка на това, че може да и се обостри ревността и да се почувства изоставена, а също и от гледна точка на по честото боледуване. Вече две познати срещам, които са лежали с малките по на един месец в болница заради донесени от каките и батовците болести. Направо ми настръхва косата. Не, че като си е вкъщи е някаква гаранция, пак ще ходи навън по площадките..Та не знам. Споделете си идеите, мами, с по големи дечица. Дали месец - два ще са достатъчни за адаптацията на по големите ни деца към новата ситуация вкъщи дотолкова, че да са готови да отидат да играят с децата в градината?

За стволовите клетки миналият път мислих мислих, накрая се отказах. Този път и финансово сме притиснати, та...пак така май...

# 242
...Количката на Софи е много яка, наистина. Имам един въпрос - удобни ли са триколките? Защото аз съм им фен, пък една приятелка меразубеждаваше днес, че била чула само отрицателни отзиви за тях - например, повечето били малки и бързо отеснявали. newsm78
моята е уникално удобна за бутане (не за да си правя реклама Wink ) не знам как са другите триколки, но колкото колички на приятелки съм бутала за проба, никоя не е вървяла по-леко от моята Wink
недостатък е, че е голяма и широка аз бих добавила  Laughing

Подкрепям мнението с две ръце !!!
 Hug Hug Hug

# 243
  • София
Смилянова много се радвам за вас, БРАВО  на малката сладуранка   smile3501

# 244
Джой, честито! И аз утре чакам потвърждение на пола от доцента.
Колко време беше прегледа - 15 минутки?

# 245
  • Оранжевата стая
За зъбите - от момента, в който разбрах, че съм бременна ми се появиха проблеми и до ден днешен все още продължавам да ходя всяка седмица редовно. ИЗведнъж ми се срутиха просто всички зъби. Досега са ми открити около 7-8 пулпита, съответно са ми умъртвявани, пълнени с арсен, упоявали са ме и имам и една рентгенова снимка даже. Зъболекарят е много внимателен и ме уверява, че всички процедури са съобразени със състоянието ми - упойката е специална за бременни, арсена се слага в малки количества и тн.
Така че ако имате проблем с някой зъб, по-добре веднага да се реагира, че ще стане по-лошо.
Моят хемоглобин също цъфна 98, но засега няма да взимам допълнително желязо, гледам да си правя през ден сок от цвекло и ям фурми и разни други съдържащи желязо неща, че нещо съм много скарана с месото .

# 246
Джой, честито! И аз утре чакам потвърждение на пола от доцента.
Колко време беше прегледа - 15 минутки?
Да, там някъде. И графикът изоставаше с петнайсет минути. Предния път пак беше така, да знаеш, че може да почакаш. Особено в случай, че си с някой от последните часове, както бях аз.

За пола се посмяхме, защото той ме пита Казах ли ви пола предния път?
Аз - Ами кажете ни го пак.
Той - Добре, след малко, да видим всичко наред ли е.
И след малко - Амииии, ако съм ви казал, че е...женско...ммм, сбъркал съм Laughing
Какво ви казах предния път? Joy

Успех на теб! Всичко да е 6 на прегледа и при вас!  Peace

# 247
Хехехе, значи доста разговорлив е бил вчера! Laughing
А трябва ли да си нося папката от миналия път?
Иначе за часовете - мен миналия път ме прие съвсем на време и нямаше никой чакащ преди и след мен, което ми се стори много странно, а тогава бях за 16ч. Thinking Утре съм за 15:45 Praynig

# 248
Лелее, Смиляновааа, чудесно се е представило детенцето. Поздравления на малката госпожица. Ако и следващите дни е така, ще черпиш.

# 249
xlora внимавай да не падне още повече много се сьмнявам,че ще го вдигнеш без добавка желязо и само от растителна храна от която се усвоява по-малко.
Джой относно градините всички деца са различни някой боледуват по-малко други повече.Дай я и виж как ще тръгне моя дето е 5 годишен и се притеснявам да не ми носи болестите тук лятото.Иначе аз лично сьм против яслите ама сигурно и второто ще го запиша
там колкото да му се пази място понеже тук вьв Варна положението с градините е сложно.Иначе моето дете никога не е плакал като го оставях на яслата и определено тогава започна и да проговаря на 2г и половина но с болестите проблем имам и до ден днешен.Днес една приятелка ми каза,че дьщеря и боледувала до 6 клас а друга до седми егати и адаптацията кога ли ще се адаптираме и ние незнам.

# 250
Ето ме и мен пак.
Аз след вчерашното велико обикаляне за изследвания днес ходих да си ги взема и да мина през АГ. Резултат -  лоши Cry. Хемоглобина ми е паднал на 98, еротроцитите и тях ги няма и там другия показател и той лош, само дето не му запомних името. Абе развивам яката анемия като стой та гледай

Айде айде за един месец ще го вдигнеш наблегни на чистото месо червено по вьзможност и предполагам и нещо са ти изписали желязо да пиеш.Нормално е бебето дьрпа сега много и все повече ще дьрпа Peace
Нати, ми то точно там е проблема, че уж го лекуваме, пия хапове, ям храни, богати на желязо и въпреки всичко той стремително пада. Всъщност проблема е че това е лекуван хемоглобин така да кажа, не е като да не взимам лекарства и да не съм на диета заради него. Това, което ме притеснява е, че миналия път пак бях така и имах доста проблеми при раждането, почти стигнах до преливане на кръв, но няма да изпадам в подробности заради първескините тук, и в момента се притесняваме да не стигна пак до там Sad

Смилянова, много се радвам за вас. Трябва да се чувстваш доста горда със Софи Hug

# 251
Ето ме и мен пак.
Аз след вчерашното велико обикаляне за изследвания днес ходих да си ги взема и да мина през АГ. Резултат -  лоши Cry. Хемоглобина ми е паднал на 98, еротроцитите и тях ги няма и там другия показател и той лош, само дето не му запомних името. Абе развивам яката анемия като стой та гледай

Айде айде за един месец ще го вдигнеш наблегни на чистото месо червено по вьзможност и предполагам и нещо са ти изписали желязо да пиеш.Нормално е бебето дьрпа сега много и все повече ще дьрпа Peace

Незнаех това явно има причина да не го усвояваш понеже моя се беше вдигнал за един месец с хапове и месо разбира се.Дано да нямаш проблеми този пьт.
Нати, ми то точно там е проблема, че уж го лекуваме, пия хапове, ям храни, богати на желязо и въпреки всичко той стремително пада. Всъщност проблема е че това е лекуван хемоглобин така да кажа, не е като да не взимам лекарства и да не съм на диета заради него. Това, което ме притеснява е, че миналия път пак бях така и имах доста проблеми при раждането, почти стигнах до преливане на кръв, но няма да изпадам в подробности заради първескините тук, и в момента се притесняваме да не стигна пак до там Sad

Смилянова, много се радвам за вас. Трябва да се чувстваш доста горда със Софи Hug

# 252
Нати, и аз се надявам, сега уж увеличихме лекарствата. Ще видим накрая на месеца как ще е

# 253
Морска а вие какво правите с малкия в тоя студ?Ходите ли по барчета с детски зали?Мен напоследьк много ме стяга шапката тука затворени:(

седим си в къщи,цял ден си играе в стаята,аз на компа и така,голчма тъпотия,търси другарчета,звъня на приятелки с деца на една възраст,но всички си имат ангажименти,те повечето ходят на ясла,а моя си седи в къщи Grinning

# 254
  • Пловдив
Привет, момичета, и от мен!
Докато се усетя и вие вече толкова сте изписали...
Първо имам една молба - може ли някой да ме впише на първа страничка / или да ми кажете как става/ като горда бъдеща мама на второ детенце с термин 13.06.2010 г. За пола надявам се да докладвам на 15.02.2010, когато съм на преглед на 4D.
На всички болни и настинали - скорошно оздравяване, а на малката щерка на Смилянова специални поздрави.
Нека споделя и аз своя опит с яслата и моята вече пораснала кака в трета група в градината. Когато беше на 1 годинка и 10 месеца я пуснах на ясла и много се притеснявах, защото до тогава само аз си я гледах и не се беше отделяла от мен нито за ден. Но нямаше начин, трябваше да се върна на работа в училище и това беше единстения изход . За моя голяма почуда, нашето момиченце свикна много бързо с яслата и още на третия ден спа и следобед там. Може би голямо влияние за това имаха и госпожите. След това с градинката не сме имали проблем, макар че я изписаха от ясла на 01.06, а на градина тръгнаха чак в края на септември поради ремонт и тя ходеше с менна работа в офиса, защото аз след това си бях сменила вече работното място. Та мисълта ми беше, че от яслата до градината тя изкара отново едни 3 месеца непрекъснато с мен, но след това нямаше проблеми с градината. Всичките ми притеснения относно адаптацията са били преувеличени от моя страна, но явно си е до дете. Имаше и дечица, които много плакаха, но накрая пак свикнаха, индивидуалност просто. А що се отнася до болестите - без тях не може, минахме през всичко, и грипове, и ангини, и шарки...
С една дума- аз съм ЗА яслите и градините, децата стават по-самостоятелни и отговорни там- лично мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт