"Докато свят светува"

• 7 388
  • 16
  •   1
Отговори
Има ли тук някакви фенове на този страхотен сериал? В България, до скоро го излъчваха по Diema 2, а през 90-те са го давали и по Ефир 2.
Ето малко информация за него, за тези, които се интересуват:

"Докато свят светува" е вторият най-дълъг сапунен сериал в света. Неговото начало е поставено по американската телевизия CBS на 2 април 1956 г, когато телевизията все още е черно-бяла. С времето, сериалът преминава през много етапи в развитието на киното, и така постепенно навлиза и в съвременната епоха. Днес, той вече може да се похвали с повече от 13 700 епизода, 43 награди "Еми" в различните категории, и повече от 20 години на върха на рейтингите за най-гледана американска сапунена опера (за периода от 1958 до 1978).
От самото си начало, и през всичките си 54 години на живот, "Докато свят светува" неизменно проследява съдбите на много герои в измисления град Оукдейл. Първото семейство, което той представя на зрителите още през 1956, и което участва в него и до днес, е семейство Хюс. В последствие, в сагата биват въведени и много други семейства като Грималди, Снайдер, Райън и др.
Любопитен факт е, че Нанси, знаменитата глава на първото семейство, Хюс, е единственият герой в сериала, който участва в него още от първия епизод, и който продължава да участва в него и в днешни дни. Актрисата, изпълняваща ролята на Нанси, се казва Хелън Уогнър, и влиза в сериала, когато е на 37 години. В днешни дни, Хелън Уогнър вече е на 91, но това не я възпира да участва епизодично в някои от сериите. Тя държи рекорда на Гинес за най-дълго представяния телевизионен герой, игран от един актьор.
В сериала има и други ветерани, взели за първи път участие в него след 1960 г.- това са актьорите Дон Хастингс, Айлийн Фултън, Колийн Зинк Пинтър, Катрин Хейс и др. Всички те, наред с много други отминали и настоящи лица, през годините са изграждали облика на "Докато свят светува" като на един интересен и новаторски сапунен сериал. През 2006, новаторството му надминава всички граници, представяйки първата гей двойка в сапунен сериал. През ноември 2009 пък, в сериала се появява и духът на един от героите.
За съжаление, въпреки новаторството си, наградите си и дългите си години слава, "Докато свят светува" вече наближава към своя край. Повлияни от ниските рейтинги, а и от икономическата криза, на 8 декември 2009, представители на CBS обявиха, че прекратяват излъчването на "Докато свят светува". Последният му епизод е заплануван за 17 септември 2010. Говори се, че има вероятност сериала да бъде продължен от някоя друга телевизия, но засега това са само слухове.
За желаещите да гледат най-новите епизоди на "Докато свят светува", предоставям следния торент сайт, в който редовно качват новите епизоди: www.bittorrent.am В Youtube също качват много от епизодите, като там има качени и някои от най-старите епизоди, още когато сериала е бил черно-бял.

# 1
  • Варна
Ех, как ми се гледа някоя серийка...от този сериал видях и харесах Мег Райан- каква сладка Бетси беше, омъжена за измамника Крейг Joy

# 2
гледах го през 90-те по ефир 2 и му бях голяма фенка Laughing

# 3
Помня го, разбира се, най-вече заради Мег Райън  Wink

# 4
Ех, как ми се гледа някоя серийка...от този сериал видях и харесах Мег Райан- каква сладка Бетси беше, омъжена за измамника Крейг Joy

В Youtube има качени доста от сериите (не всичките, разбира се Laughing).
Ето някои произволни от тях:
http://www.youtube.com/watch?v=QOoIZTdjVqY - Черно-бял епизод от 1960-та година. От този откъс много добре се вижда причината този тип сериали да бъдат наречени 'сапунки'.
http://www.youtube.com/watch?v=5AZJYhc7mHs - Откъс от сватбата на Бетси и Стив. Епизодът е от 80-те.
http://www.youtube.com/watch?v=bPx9vq1ZnCU - Барбара разговаря с Мик Данте, който всъщност май е нейният някогашен любовник Джеймс Стейнбек, който е баща и на сина й. Епизодът е един от най-актуалните, излъчен е на 05.02.2010.

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 12:13 от SuperGeorgi

# 5
  • с/у ОколоМръсТното
Помня го, разбира се, най-вече заради Мег Райън  Wink

аз също.
Но си останах пО-верен фен на ДиК.

Чат-пат гледах и "Пътеводна светлина".

# 6
Почина Хелън Уогнър

Актрисата Хелън Уогнър, известна с ролята си в американския телевизионен сериал "Докато свят светува", почина на 91-годишна възраст, съобщи Асошиейтед прес.

В продължение на повече от половин век Уогнър играеше Нанси Хюз от известната сапунена опера. Актрисата постави световен рекорд за най-дълго изпълнение на една и съща роля по телевизията.

Телевизия Си Би Ес, която излъчва сериала повече от 50 години, съобщи, че Уогнър е починала в събота, но не уточни къде, нито каква е била причината за смъртта й.

Да почива в мир!  cry cry cry

# 7
В Ню Йорк е умряла мир на праха й  Cry тя от 2005 до 2010 имаше само гост появявания в сериала,нямаше постоянна роля.Просто си личеше вече не може и речта й беше забавена. А иначе сериала го гледам от време на време отпреди ми беше любимка Моли,ролята се играе от Лески Кей сега тя играе ролята на Фелиша Форестър в Дързост и красота

# 8
Изключително тъп сериал Crazy

# 9
  • В.Търново
Не знаех,че сериалът се дава и сега в България,не следим Диемите.Като малка го гледах ,когато играеше Мег Раян.Ще ми е интересно да погледам някоя от днескашните серии.... Simple Smile

# 10
  • Варна
и аз много го гледах-Мег Раян май там изгря

# 11
Извинявам се момичета, че навлизам в нечия територия и то с такива думи. Отдавна, беше, много отдавна, когато съм гледала няколко епизода от този сериал! Но от момента, когато, едно раждане - не помня коя героиня беше - се проточи цели три серии  / даже и сега в момента се сетих дали не беше и "Пътеводна светлина" и да бъркам сериалите/ от тогава, не съм изгледала и секунда от тези сериали. Наистина, не си спомням за Мег Райън, а тя ми е една от любимките от американските актриси! Бих се върнала, макар и за кратко, в миналото си! Там винаги намирам изненади, които ме топлят! Hug Hug Hug Hug

# 12
Почина Хелън Уогнър

Актрисата Хелън Уогнър, известна с ролята си в американския телевизионен сериал "Докато свят светува", почина на 91-годишна възраст, съобщи Асошиейтед прес.

В продължение на повече от половин век Уогнър играеше Нанси Хюз от известната сапунена опера. Актрисата постави световен рекорд за най-дълго изпълнение на една и съща роля по телевизията.

Телевизия Си Би Ес, която излъчва сериала повече от 50 години, съобщи, че Уогнър е починала в събота, но не уточни къде, нито каква е била причината за смъртта й.

Да почива в мир!  cry cry cry

Мир на праха й ! Бог да пази душата й ! Въпреки, че не ми е много позната, но към всеки смъртник трябва да имаме, някакво уважение!

# 13
Всъщност, Хелън Уогнър е отворила самия сериал през 1956, когато още е била едва на 37 години. Първите думи в него са били нейните: "Добро утро, скъпи!". Жалко е, че почина броени месеци преди края му през септември. Щеше да е чудесно и последните думи да са нейни.
Нека почива в мир.

# 14
Последните сцени на Хелън Хоугнър в "Докато свят светува" след над 54 години в него: http://www.youtube.com/watch?v=ojW3THwOdJY

Общи условия

Активация на акаунт