Майчинството счетоводно - 27

• 44 784
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
smilianova ,може да не ползваш 45 дневния.Трябва да представиш бележка на лекаря,че през това време си работила.Тези дни няма да ти се компенсират и ги губиш.Кога ти е термина?

# 601
21-ви юни ми е термина, но понеже се налага секцио се предполага че ще родя в периода 9-11 юни:) Иначе 7.05 се пада датата от която би трябвало да изляза в 45-дневния болничен преди раждане.

# 602
  • Пловдив
21-ви юни ми е термина, но понеже се налага секцио се предполага че ще родя в периода 9-11 юниSimple Smile Иначе 7.05 се пада датата от която би трябвало да изляза в 45-дневния болничен преди раждане.

не е важно кога ще родиш

вземи си остатъка от 45 дневния на 1 юни,защото дори да не вземеш целия 45 дневен,юни месец пак няма да ти влезе в базата.ако вземеш болничен от 1 юни,базата ще ти е юни09-май10

# 603
да но нали ще съм в платена отпуска от старата работа- т.е. нали ми се полагат 2 месеца за периода на майчинството. ако си пусна отпуската от 10 април тя би трябвало да тече до 10 юни?

# 604
  • Пловдив
да но нали ще съм в платена отпуска от старата работа- т.е. нали ми се полагат 2 месеца за периода на майчинството. ако си пусна отпуската от 10 април тя би трябвало да тече до 10 юни?

да,значи си взимаш болничния след като ти изтече отпуската
или си пусни отпуск до 1 юни,защото юни няма да ти влезе в базата

# 605
Здравейте и от мен пак, имам проблем с работодателя си, отказва да ме води на 8ч работен ден, по принцип при започването на работа в тази фирма, уговорката ни беше че ще ни водят на 4ч раб. ден  само за 1 до 2 месеца, след това започнаха все да отлагат - следващият месец, после пак, следващият до преди 1 седмица, когато казаха че който иска ще мине н 8ч работен ден.Когато отидох да разговарям с прекия си ръководител, той ми заяви че не мен ще ми бъде отказано, защото съм бременна и ще излизам в майчинство и нямало смисъл за 2 месеца, а за 8те часа трябваше още преди НГ да изпълнят това което са казали. После  казаха че е трябвало да ги уведомя по - рано, за бремненоста знаят от Януари месец, а за 8те часа, още при постъпването ми на работа, защото и така ни беше уговорката. Дайте ми съвет, кажете ми имат ли право на такова основание да ми отказват или просто го правят, защото така е по - добре за тях. От 2 дни не се събирам в кожата си,  #Cussing out незнам как не ги е срам да ми го кажат в очите. Или да се опитам да се свържа с някой от отдел  ЧР или някой от управителите в Сф, защото тук съм изумена от държанието на ръководителя си/ който казва че е разговарял с тях/

# 606
Някой може ли да ми покаже какво представлява тази служебна бележка , че съм била на работа..?  newsm78

# 607
Ми на мен не ми е трябвала такава служебна бележка, нашата счетоводителка беше ходила в НОИ и там й бяха обяснили, че в самия болничен отдолу при забележката трябва да пише, че си била на работа в съответния период.

# 608
Dame мерси за бързия отговор! Аз  мислех, че трябва да я представя на доктора, който ще ми издава болничния.. newsm78

# 609
  • Пловдив
в закона пише,че трябва да представиш на АГ такава бележка и въз основа на нея той записва това в болничния.не мога да помогна със самата бележка-не съм виждала

# 610
Elfita мерси! Предполагам, че счетоводителя ще е наясно , ама все пак да питам.. Simple Smile

# 611
  • Майничка
Няма бланка, сяда някой и пише, независимо дали на фирмена бланка или не: "С настоящето удостоверяваме, че лицето ..., служител на ..., на тази и тази дата е бил на работа". Подпис от упълномощено лице, печат за авторитет и това е.

# 612
gargamela благодаря ти ! Simple Smile

# 613
Здравейте! Да питам нещо- лице което е съкратено по (чл 328 ал 1 т 3 ) с изплатено обезщетение дали може да се регистрира в Бюрото по труда веднага! Благодаря предварително!

# 614
 Hug
аз отново с моите въпроси..  newsm78
Сега като ме съкратиха на 1 март -срочен договор ( а на 10  март ми изтича 410 ден) мога ли вместо да се записвам на 10 март фиктивно на работа,за да мога на 11 март да изляза в маичинство ,да се запиша на борсата и оттам да получавам обещетение??Как се изчислява това обещетение ?  След тези 9 месеца от борсата ако направя това с фиктивното записване на работа после мога ли да изляза последните 3 месеца в майчинство,да получавам 240 лв  докато детето фактически стане на 2 години???

И още нещо...тези пари от 1 до 10 март кога ще ми бъдат преведени..след 10 март или в нач на др месец ??
благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт