Радослав, Мария и Константин - днес празнуват първият рожден ден!!!!

• 36 130
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте и от нас. Моят малък дебеланко ще да се окаже наистина анемичен, направо съм в потрес. Резултатите му от изследванията на годинка хич не са добре...

Тихичко стискам палци на Маруся и дано всичко е наред  Praynig

# 556
Момичета, случайно разбрах  bouquet, че марусия, която пишеше в темата, докато бяхме бременни и загуби бебето е бременна, терминът й е през октомври. Желая й успех!

Ейййй, много се радвам за нея!!!  preggo Дано този път всичко да е наред и да си гушка здраво бебче през следващата зима  newsm30
Стаси, ха, и ти ли с това се занимаваш  Grinning Аз качих някои от клинчетата, като връзки във ФБ. Може да ги видиш. Има едно клипче, на което показват грим на Анджелина Джоли. Много ми харесва и мисля да се изтипосам с него на РД  Flutter Дано само поне се доближа до показаното, де  Laughing Аз сега си купих едни четки колкото да не е без хич. Но другия месец може и да се обзаведа с нещо по-нормално. Една мацка във форума ме посъветва, като начало да си купя четри на Гош - били добро качество на приемливи цени. Едната четка е към 12-13лв. Иначе, като гледам най-готини се водят МАС. Но там цените са от 30Е нагоре и ще почакам за такива  Money
А за миглите определеон не искам перманентни. Искам ад гова да си ги дваля, когато поискам. А и с лещите няма ад мие много удобни да ги слагам и свалям с много дълги и гъсти мигли.

Роси, наистина много оригинални идеи сте измислили за професии  Grinning Особено това за дизайнела много ми хареса  Peace Това ме подсеща и аз да взема да наредя по-товрчески професии за прощапулката на Мира. Аз си падам по доста креативни неща, а на прощапулката на Маги бяха само стандартните технически и сложни професии наредени  Rolling Eyes Не, че тогава имаш много значеине какво ещ сложа - тя пак си хвана това, с което тогава си играеше основно - телефона и една дървена готварска лъжица  Laughing
Май и аз ще взема да спретна една прощапулка на РД-то  Thinking Днес откакто се отпусна и обиколи сама всички стаи, не е спряла да ходи  Laughing Явно е много въодушевена от новото умение. И не ми ес занимава да правя пак същата сбирка в къщи, примерно 1-2 седмици след РД. Та малко ще избързам от това, което искам попринцип. Но поне със сигурност ще може да си мине по пътечката до нещата  Wink

# 557
Честито и от нас на Маруся.   bouquet

Веси- аз мигли не съм слагала, но коса 2 пъти (1 шита, 2 с клипси) и нокти 2 пъти. Да ти кажа повече такава грешка не правя. А и чесно казано миглите ти не са толкова зле, че да ходиш с изкуствени всеки ден. Виж както е казала Стаси, за нещо по така -да. И с умело гримиране очите мож да станат доста изразителни и без длги мигли.
Аз също много обичам да гледам клипчета, даже едно време редовно гримирах приятелки за разни случай. Последно го правих на една сватба преди 2 години. След гимназията се бях замилила сериозно да ида на един такъв курс, но и сега не е късно.

# 558
Еми аз за това не искам да си слагам мигли от тези постоянните  Grinning Искам да си слагам по повод, не за всеки ден.

# 559
Стискам палци на Маруся - дано всичко е наред и през октомври да гушка малък и сладък бебок. Praynig

Зеленко, много ми е тъжно, че на Калинчо не са му добре резултатите - то и нашите кой знае какви ще излязат...ама през май. Rolling Eyes Ако имате нужда от някаква помощ за нещо - насреща сме... Hug

# 560
  • София
Вероники, в този ред на мисли все се каня да те питам как точно пишеш на компа, докато Тео спи в теб? В слинга ли го слагаш? Аз нещо не мога да го вържа по друг начин, освен стандартния, а исках да видя как става, за да се носи по-голямо дете на хълбок.То става и така още, де.
Пиша с една ръка  Laughing. Тео като заспи го слагам в леглото и той след 20-30 минути се буди и почва да плаче, а като го гушна може да спи и още час, час и нещо. В слинга не го бях слагала да спи много отдавна, но онзи ден ми се наложи, защото се събуди, а трябваше да довърша тортата преди да са дошли гостите. Не ми е особено удобно в легнало положение вече, защото е много дълъг и крачетата му висят.
 Сега го нося прав, като връзвам слинга по същия начин както и за легнало положение - кръстосано с лента отгоре, но не винаги прехвърлям лентата върху дупето му. Слагам го с лице към мен (а не напред, както е долу в подписа ми) и ми е много удобно, успявам и да чистя с прахосмукачка по този начин. Така си прибираме и баткото от градина - абе и за секунда не съжалявам, че се оборудвах със слинг  Peace
 Пробвах и на хълбок, но нещо не ми е много удобно, а и ми се натоварва само едното рамо и ми натежава - той е над 9кг. вече

Много силно стискам палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed за успешен финал на бременността и при Маруся  Praynig

rossykv, ще чакаме и от теб снимки или клипче от прощъпулника на Стела.

зеленко, нали имахте съмнения, че е наследил таласемия от теб, или това само хематолог може да го установи? Аз не съм много наясно с това заболяване, но си спомням, че ти май беше казвала, че ако е с таласемия не може да приема железни препарати за повишаване на хемоглобина.

Аз днес станах леля на малък мъж - братовчед ми стана татко за първи път. Термина на "жена му" беше същият като моя 18.03, но беше почнала да и се отлепва плацентата и днес са и направили секцио. Много бебета си имаме в родата тази година - да са ни живи и здрави

# 561
Здравейте мамчета! Stop
Като чета повечето ви е обхванало вдъхновения за разкрасяване..нови прически, мигли, гримове , ами и как иначе с толкова много празници напоследък и най-вече най-важния първия рожден ден на дечицата ни...мама трябва да бъде хубава на този паметен ден. Wink
Аз още не съм взела решение за визията си, но имам още малко време да го измисля, за Марти, обаче имам повече яснота, ще бъде спортно-елегантен. Wink
Имаме и няколко мами мераклиики кулинарки на които се възхищавам, но то си идва отвътре...аз като се постарая става нещо...но трябва да имам вдъхновение, но не мога да се сравнявам с такива таланти, които си имаме тук.
Много се радвам за Маруся, и след най-дългата и тъмна нощ изгрява слънцето! Hug
Иска ми се и аз да направя детска торта за РД, но няма как, Марти не яде кисело мляко, грис и пр. и просто незнам какви продукти да сложа та да става за него...Тези дни определено все повече взех да се сещам за рождения ни ден и само си прехвърлям разни варианти...ама явно е заразно покрай форумските рождени дни.
Честито на всички проходили бебенца, няма да изброявам, че ще пропусна някой. Кога ли и ние ще се похвалим, за сега можем с това, че все  по-уверено си лази и пристъпва, като го държа за ръчички...ама когато му дойде времето си казвам аз ще стане...и с ходенето.
Преди няколко дни бяхме на Детска консултация,  за протокола - 9 760 гр. и 79 см. сме. Peace
Да споделя, днес имахме тежък ден или по скоро следобед...на Марти му забелиха пишлето... Sad Бях писала, че при нас имаше фимоза, тоест кожичката беше залепнала и ние не можахме да се справим с упражненията по подръпване и все го отлагахме с педиатъра, но тя реши, че все пак трябва да ни изпрати на уролог а ние отидохме с надеждата само да се консултираме, но бяхме подготвени и за другото. Та уролога го погледна и попита дали да действа, много странно Марти никога не ми беше плакал при непознат човек или лекар а сега се съдра от рев, само щом влязохме в кабинета и го оставих на леглото и започнах да го събличам. Явно предусещаше какво ще се случи... Та докато се колебах какво да правим, тъй, като лекаря каза, че е хубаво да го направи, но ако искаме да изчакаме половин година, като видя страха ни...но, каза, че няма смисъл и отново ще се върнем...тъй, като от само себе си няма как да се случи и така решихме се. Само докато го слушах как пищи без нищо, си представях какво ще е после... ooooh! Аз застанах до главичката на Марти и почнах да го успокоявам като му пея песни, но не можех да го надвикам а баща му държеше памперса...не исках да гледам какво става долу...Изведнъж Марти започна по силно да пищи и някак неутешимо...разбрах, че се е случило... почуствах се безсилна срещу болката а сърцето ми се сви...Мъжа ми каза, че имало и кръв...после му сложиха марличка с риванол, кремче и така...завърши нашата сага. Честно казано мислех, че ще е по страшно, не че не беше де, но Марти бързо се успокои, надявам се и да го забрави скоро...Предупредиха ме, че няколко дни ще го боли при пишкане, да мажем с дефламол или вазелин за да овлажняваме мястото и после трябва редовно да се грижим да си правим процедурите по забелване след като мине раничката за да не срастне отново. Като се прибрахме Марти на няколко пъти мрънкаше сякаш от болка милото, сигурно е било това, после като трябваше да ме сменям памперса се притеснявах, но като го отворих нямаше кръв, не го къпах, че ме беше страх само избърсах с мокри кърпи и намазах с кремче и сложих марличка с риванол...Явно от многото вълнения днес, Марти очудващо бързо и по-раничко заспа, на мама геройчето...но като го слагах да легне да сменям пампераса започна да плаче явно се сещаше за това,което му се е случило... Sad
А на мен някак ми олекна и товар ми падна от плещите.
..че все пак го направихме и Марти го понесе сравнително добре и няма вече да го мисля...Дано сме взели правилното решение.
А като търсих дефламол се оказа, че няма внос и от дума на дума споделих за какво ми трябва  и аптекарката като почна да възклицава - как вие още ли не сте го забелили, как така не сте успяли...ама как на 11 месеца, как няма да го боли та той вече е голям, на моя син на 2 месеца му га забелиха и прочие...много и се ядосах.
Лека и спокойна нощ момичета! Hug

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 22:43 от dobro_nastroenie

# 562
  • София
След днешната консултация резултата е, че сме достигнали заветните 8кг, а 73см са под въпрос защото много ревеше и се въртеше.
Виктория нещо не може да се задържи дълго време права, щото все врътка дупе/танцува/ и тупва на земята  hahaha За сметка на това, знае че петела вика кан гън гън или кааа кая, а жабата - ка ка ка  Joy
Торта и ние май ще вземем стандартна  Thinking
dobro_nastroenie, преди няколко години и аз много тачех спортно-елегантния стил, но откакто чух в едно модно предаване, че такъв стил не съществува, че това била българска измишльотина, му викам просто ежедневен Simple Smile
Хайде лека вечер, че ни е време за баня и лягане  Hug

# 563
kris4e спортно елегантен в смисъл, да речем че няма да е с фраг  Wink...строго официален...ама и няма да е с ежедневно облекло разбира се...може би с ризка, елече, панталон и още нещо, ама ще го оставя в тайна. Peace
Та така си го разбирам аз стила, а относно терминологията не се вълнувам...важното е как ще изглежда според моите естетически разбирания.

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 22:45 от dobro_nastroenie

# 564
Здравейте момичета Hug
Първо да честитя рождения ден на порасналия Борка, да расте здраво и много щастливо детенце newsm59
Много се радвам Маруся, стискам палци есента да гушкат здраво бебче и да са много щастливи Heart Eyes
Добро настроение като ти прочетох поста и настръхнах, направо усетих цялата ти емоция. Утре сутрин да нагушкаш малкия герой Hug За тортата ако ядете сиренце вече аз мисля нашата да я направя с извара и плодове. Мисля, че ще им хареса на бебоците  Flutter
Нинче fingerscrossed

Гледам за гримиране си говорите - аз преди много се занимавах с това. Много обичам да гримирам. Ходила съм на някакъв курс (макар че беше много отдавна). Не излизах от нас без да сложа поне спирала. На сватбата, на която кумувахме реших да се доверя на "професионална" гримьорка и след като си платих се донагримирах. Ми толкова блед грим ми беше сложила, че имах чувството, че направо се губя. Сега така се получава, че нямам много време, като излизаме все е на бързо и въобще не остава време за мен. Аз като си спомня преди колко обичах и маникюрите да си рисувам Flutter

Наш Алек също няма намерение скоро да прохожда. По-лесно му е да пълзи. За сега само за ръчички се разхождаме. Вчера след като изпих последния антибиотик вечерта отново бях с температура. Днес обаче нищо ми няма и цял ден съм добре newsm78 Тук в Плевен всички се изредихме да боледуваме  - сега свекър ми е последен. Да чукна на дърво Алек успяхме да го опазим. Дано да не се разболее и всичко да е наред за другата седмица.
За РДто ние понеже ще сме на вила няма да сме кой знае колко официални. Аз даже не смятам специален тоалет да си купувам. Само рожденика ще е изтупан Mr. Green Whistling в зелената гама. Торта съм поръчала от едно цехче от Враждебна с някаква детска рисунка ще я изберат нашите - много вкусна торта правят там, с домашни блатове, горещо я препоръчвам. И хич не са скъпи - някъде 20тина лв беше.

Малко дълго стана, ама така е като не пиша няколко дена Blush

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 22:57 от vily_st

# 565
  • София
И аз стискам палци на Маруся!  Praynig Praynig Praynig
Много гушки за Калин! И на Марти също!  Hug Hug
Стана ми любопитно за тортата на Цветка, вече 2 мами я оприличиха на стил Мързелград, явно не го гледам много често, но все си мисля, че трябваше да е с ябълки тогава  Mr. Green  Wink Whistling
Веселина, аз не можах да те позная на снимките във ФБ, много различна ми се струваш, даже реших, че е сестра ти примерно, защото хем прилича на теб, хем не съвсем.  Blush
По гримове не се падам ама хич.  Blush

# 566
Елвинг, тя е като тортата която правиха децата за рожденния ден на Г-ца Любопиткова и на Спортакус! С много близалки и бонбонки! Все пак Зиги май бе инициатор!

Днес детския рожден ден мина супер! Имаме си подарък от майчетата количката на Чико, която си бях харесала! Много се кефя! Петя беше супер примерна и утре ще ходим с едно от наборчетата на фризьор! Бретонът и влиза вече в устата а фибите маха с лекота и ги дъвче! Сега свалих снимките от днешния ден! Оказа се, че повечето снимки от деня са в друг фотоапарат, но ще свалям по-късно тях!
Ето малко снимки и на нашата рожденничка! http://zorid.snimka.bg/children/p-rvi-rojden-den-na-petya.476844.17535788

Стискам палци бремеността на Маруся да завърши с раждането на живо и здраво бебче!

Зеленко, надявам се да намерите решение на здравословния проблем на Калин!

Добро настроение, като прочетох преживяното и настръхнах! Дано повече не се налагат такива неприятни манипулации!

Лека нощ момичета!

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 02:25 от Zora*

# 567
Добро утро! Grinning
Мамчета, благодаря ви за стиснатите палци, майка няма да влиза в болница...вчера цял ден ми беше притеснено, че чак и валидол пих... ooooh! Hug
Радвам се много за Маруся!Сега ще чакаме и Фивър да се похвали в най-скоро време! Hug Praynig
Добро настроение и аз настръхнах като те четох!За съжаление, и нас това ни чака... Tired
Днес задачата ми е да поканя майките за партито, утре сме на консултация, а в четвъртък ще е голямото пазарене! Laughing
ооо, забравих да кажа че Петя е голяма сладурана!  bouquet
и Честит рожден ден на GalinaG24!Да си жива и здрава и много обичана!

# 568
Здравейте,

ЧРД на Галина!!! Да си жива и здрава, все така положително настроена, все така усмихната, много щастлива и обичана!!!

ЧРД и на Мъжлето на ТанчетоР!!! Да ви е жив и здрав и все така да се грижи за вас.

Добро настроение- браво на Марти за хубавите резултати. Често се сещам за него какъв дребничък беше, а сега какъв сладур е.

Ние вчера си направихме едно модно ревю - Елия на мама ми. И накрая решихме да е с един розов костюм. Сега трябва да купя чорапогащи и нещо за косата.

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 12:03 от ~Elg~

# 569
 Зелено човече, дано нещата с хемоглобина се оправят! Не знам какво да ти кажа или какво успокоение да ти дам, но вярвам, че всичко ще е наред!
Искам да попитам каква температура е нормално да поддържат бебетата? Четох, че имат по-висока телесна температура. Кали от 2-3 дни е все с 37, това значи ли, че има температура или е нормално?
Преди да се разболее първия път изобщо не съм се сещала да й я меря, та не съм наясно.

Честит рожден ден на Гали и Таняbouquet

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 08:54 от stasi8510

Общи условия

Активация на акаунт