Юлски бебета - Тема 25

• 26 260
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Джил, води се някакъв тутманик, но като цяло продуктите за тези неща са едни и същи - само подправките, количествата и начина на правене са различни. Някои могат да се направят с повече трици, но дозата ще е за повече дни - водят се баница Mr. Green
Цветен, само по 3, да. Или едното, или другото. А за вечеря не можеш да ядеш трици - те се ядат само до обяд Peace

# 661
...Мойто бръмбарко от сутринта киха и точи сАпол.Аз,както обикновено,съм силно притеснена. Confused Много ми се иска да се науча да не преживявам всеки сопол толкова тежко,но не знам как...
Мила ,ако успееш, сподели рецептата. Аз все още не съм успяла, всеки сопол, всяка кихавица дори за мен е трагедия. Всяко боледуване преживявам три пъти по-тежко от детето/децата.
Бързо оздравяване ви желая! :hug
:

# 662
  • София
О добре че ми каза Нелир, че само до обяд се ядат, незнаех. Хех чувставм се все едно вече съм на диета.  Laughing

# 663
Нели, това не са сиренките/изваренки на Мама Диди? Или аз не съм в час нещо.

Нещо подоБно е -само моите яйца са 2 и се разбиват отделно белтъци и жълтъци за да стане по-пухкаво и обемно.  Laughing и слагам само една лъжица мляко за да не е рядко.

Прашец - само 3л. трици на ден.  Peace
За тези,които немогат без хляб като мен едно хлебче много набързо - 2с.л. извара,1яйце,3с.л. трици, 1ч.л. бакпулвер и подправки на вкус - слагате в капак от йенска тенджера и печете точно 20мин. Дозата е за един ден и става леко обемно не подметка и доста вкусно
.

Нели, чела съм нови публикации и са доказали / това звучи нещо научно /  Mr. Green ,че няма значение кога се хапват триците.[/b]

Ето тук има статия за тях ако някой се интересува  http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=10388

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 13:34 от Мама Диди

# 664
  • варненка от София
Няма лек за майчиното притеснение мацки. Мила, ти ако го откриеш, душата, свиркай, ама щом с 4 деца не си го открила, кво да кажем ние малодетните с по две, с по едно  Rolling Eyes

Само да се разкашля Стефи нещо и аз почвам веднага, що кашляш, боли ли те, сопол имаш ли...  ooooh! УжасТ!

Гледам диетуващите застрашително нарастват в темата, явно само аз ще си остана дебела, но щастлива   261uu smile3535

# 665
Джил рецептата е супер, само че .... не можем да ядем свинско  hahaha Joy hahaha А ми потекоха лигите.

Цветен кашата си е супер, но Ния реагира на нея. По добре поизчакай малко да ви мине и тогава пробвай, но много внимателно. По 1-2 лъжички. Тя е смес с оризова каша, киноата е само 9,7 %. Може пък на вас нищо да ви няма. Дано, че е с много ценни хранителни качества. Аз и бащата на Ния сме доста алергични, така че се очакваше и Ния да е..., както се и оказва.

# 666
  • Варна
аз пък ви се чудя как заспиват толкова рано децата ви, и искрено ви завиждам  Sad моите зверове преди 22:00 изобщо не искат и да чуват за сън! от там като се почне приспиване по 1 час (щото ако не отида да ги приспя има да откарат цяла вечер) и така към 11-12 вече са заспали Tired събуждат се към 8-9...мен ако ме оставиш мога и цял ден да спя  Twisted Evil поне Каев е кротушко и каката като отиде при баба си , си се търкаля кротко до мен,докато аз цепя мрака  Sleeping
и аз съм в групата на крупните ток-оплатци - 202лв ни е последната сметка  ooooh! конвекторен радиатор,маслен радиатор,бойлер,готвим на ток Sad 2 компютъра...ТВ чат-пат  чудя се как става номера при положение че цяла зима ползваме едни и същи уреди...предната беше 112лв а по-предната 67  Tired

калоян се научи да отваря шкафовете и да дърпа покривката ooooh! ще трябва да купувам предпазители...много бързо растат тези деца , мъчно ми е Sad

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.  Rolling Eyes

# 667
  • София
Дидито, научно, не научно, триците се дават за угояване на прасетата Mr. Green. Логично звучи да се ядат сутрин, защото според мен са най-калоричното нещо от диетата и се дават за засищане най-вече, а вечер както знаем не е препоръчително да се яде толкова. Но естествено винаги има две мнения и всеки си решава за него Peace

# 668
Поздрави от нашата ваканция... има нет в един хотел и реших да влезна за малко..
Много сме добре, на децата им се отразява чудно чистия въздух, времето е страхотно, слънчево, мажа лицата да не изгорим.. времето е страхотно.. Влади спи в шейната с нас на пистите, сложила съм му чувала от количката и кожичка, много съм доволна! Само ЕБХ-то е по-трудно, но нищо.. хапва пак мъничко, но се надявам, че може да му се възбуди апетита.

Аз уж съм на системата, но не съвеем стриктно засега, но поне след 18 ч. не консумирам нищо, само 1 чаша червено вино.

Не съм ви чела, надявам се, че всички сте добре! Hug Hug

Ще се мъчим да прекараме нет и на вилата и ако успеем, ще е супер.

# 669
Вержи, и аз затова ви потиах за тока защото всеки месец едно исъщо а сметките нарастват доста

# 670
Джиджи - аз винаги слагам по-малко вода, давам кашите на Хумана. Имам чувството, че това съотношение, което е дадено е за биберон  newsm78
За тока - ние сме на "домашно" парно, електроуреди - телевизори, компютър, пералня, съдомиялна, бойлер и печка - тока ни е около 80 лв. Но мъжа ми и той е маниак на тема уреди и енергоспестяване. И добре, че е така, защото ако зависи от мен в нас ще е стрелбище и всичко ще е включено на един път. Даже се шегува, че ще сложи фотоклетки навсякъде и на всичко и инвестицията ще му се избие максимум за два месеца  Laughing

Дюканки - аз триците също ги ям сутрин. Някой път и под формата на хлебчета. Я, вещите да кажат - аз бях чела, че подправките са препоръчителни - та си подправям аз с каквото ми дойде - Пикантини, Подправки за месо, риба, Магита... Май съм в грешка  newsm78

# 671
Хихи, Тани, ние сме с датчици навсякъде, откъдето мина, светва, и след мен загасва...тъкмо си мислех, че така детето ще обикаля навсякъде без проблем, а например килера ми е пълен с какви ли не опасни за едно хлапе неща а ако е тъмно няма да влезе. И със светодиодно осветление сме, но за хола нямахме пари да сменим лампите, а там най-много свети  Crazy Еми така е обущаря ходи бос.
Мамо Диди, питах те малко като малоумните за камерата защото аз имах същия проблем, само че моята беше подарък, сега се сетих, че бърниках някъде в control panel-а и там в някакви properties ми излезе фирмата производител, та така намерих драйвери. Даже май в device manager-a бърниках, но беше преди години и не мога да кажа със сигурност.
А иначе защо се чудиш, че сметката нараства, нали отоплителните уреди работят доста повече.

# 672
Тани в грешка си  Mr. Green -ползвай си отделни  подправки - да препоръчителни са но такива ,в които няма сол. Пикантината и Магита не са ли много солени, а и всички смесени такива. Иначе оцет,копър,чесън са много препоръчителни  Peace

Сиси,браво на вас - починете си добре и нас не ни мисли  Hug

Емили , мъжа ми разбира от тези неща и снощи до 02,00 се ровичкахме - накрая намерихме същата камерка но на нея пишеше марка а на нашата нищо не пише.Въпреки това на вид беше същата и дръпнахме драйверите - е тръгна чудото но върви 5сек. и спича - какво ли не я прави мъжо не ще и не ще.Днес като се върне от работа ще ме закара до магазина,чее далечко и се надявам да я върна

# 673
Джил рецептата е супер, само че .... не можем да ядем свинско  hahaha Joy hahaha А ми потекоха лигите.

С телешко би трябвало да стане още по-вкусна, просто само това имах в хладилника. Пък и нямаше и грам мазнина по месото. Много мразя да ми се тресат някакви сланини в яденето и много рядко купувам неизчистено месо. Мисля, че и с пилешко ще върви. Hug

Нели, Мама Диди -  Hug, уф не може ли да си отслабна от самосебе си, че като ги чета тия трици направо ме хвърлят в музата. Май и аз ще съм си дебела и щастлива като Марулката още доста време, това режими, това чудеса. На мен най-трудното с диетите ми е, че се налага да си готвиш всяка вечер. А аз го правя само, когато ми дойде настроение.

Диди, ще я върнете камерката, разбира се... По закон не могат да ви откажат да ви върнат и парите, ако не искате да вземете нещо друго.

Последната серия на д-р Хаус беше много яка, на който му се гледа.

# 674
Мила у нас аз се занимавам с избора на електроуреди, че ако чакам на мъжа ми....
Намерила съм си един мъжки форум, в който има много полезни неща. А ако не открия отговор, питам. Така си избрах хладилник.
http://forum.setcom.bg/index.php#16

В контекста на това искам да питам мамите, които ползват сушилни. Доволни ли сте, какъв модел е, на какъв принцип е (май има два вида на отделяне на водата). Изобщо споделете вижданията си за този електроуред.

Предстои ни в близките месеци да обзавеждаме новия апартамент, и само за сушилнята няма идея още. Peace

До тази диета не вкусвах мюсли и всякакви подобни. Интересното, е че триците ми харесаха затоплени на микровълнова с малко прясно мляко, след което слагам течен подсладител.

А готвенето не ми тежи. Гледам да правя рецепти на фурна. Зареждам йенската тенджера за не повече от 30 мин. и то си се готви. Снощи направих пилешко филе с гъби, малко прясно мляко, водичка и за последните 10 мин. разтворени в малко водичка 2 лъжици трици за сгъстяване на соса при открит капак. Сложих и черен пипер, мащерка и малко къри и стана ммммм.  

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 14:15 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт