Серклаж в късна седмица - прави ли се?

• 10 254
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Браво на това майче - от собствен опит знам колко е трудно и натоварващо поддържане на лактация без бебе - аз както знаеш 2 месеца го правих преди да засуче Калина  Blush

За сърфактанта ще говоря с док сериозно, най-малкото ще съм по-спокойна  Peace

# 16
На мен не ми биха сърфектант, защото не даваха гаранция. А родих в 25 г.с., но преди 2 години, сега вече мислят по друг начин. И според мен Алекс можеше да има късмет да живее, но това е друга приказка.

Ти си се подготви, според мен, ако имаш притеснения с добър екип неонатолози и задължително бий инжекциите за бял дроб.

# 17
Здравейте! Сега видях темата и се чудех дали да пиша, моят опит със серклажа в късна седмица за съжаление беше горчив. По принцип и на мен ми предстои евентуален серклаж, но сега съм все още в 16та седмица. Четох, че при серклаж след 22 седмица вероятостта да бъде задържана бременноста е много малка, докато при ранния серклаж процентите отиват към 80-90%. По принцип всичко е много индивидуално, при мен аборта беше в 26та седмица и лекарите изобщо не предприеха нищо за спасяването на бебето, а то тежеше 700гр. Сега като чета, че се раждат и по дребни и живеят.... но така било писано може да е за добро.
Ако искаш виж в темата за скъсена шийка на матката има линкове за серклаж.

# 18
 jilieva1001 аз както вече писах, от опит на една приятелка знам, че ако имаш един горчив опит, серклажа после е задължителен, при нея беше около твоите седмици.
За съжаление 1 път загуби близнаци, в 21 г.с., сега си има страхотен син, да й е жив и здрав. НО направи серклаж и лежа до 7 месец на легло.

# 19
  • Пловдив
Сега се връщам от лекаря, при който живот и здраве ще раждам - определено е късно за серклаж...
Ще се надяваме да удържим положението до някоя безопасна седмица  Praynig Praynig Praynig Praynig

jilieva1001 , успешна бременност ти желая   bouquet

# 20
  • София
Змейковице, късмет и здраво лежане  Hug! Вярвам, че ще успееш и стискам палци  Peace!
Нали ти разказвах за моята сестричка. Тя устиска почти до финала въпреки двурогата матка и скъсената шийка! Терминът й е на 6-ти март, но на 20-ти този месец ще я приемат в болницата за финални изследвания и дата за секциото.
А иначе как се чувстваш, добре ли си?

# 21
  • Пловдив
Ами сравнително добре, ама като постоя права и веднага ме свива корема, та лежа...

Успех на сестра ти, само така   bouquet

# 22
Ами сравнително добре, ама като постоя права и веднага ме свива корема, та лежа...

Praynig 
Повече почивка и да пазаиш леглото  Hug 
Всичко ще е наред, ти само се пази

# 23
Змейковица стискам палци да издържиш до край и благодаря за пожеланията! Не знам дали това ще те успокои, на при мен имаше и разкритие 2см., а също така мехура беше излязъл на вън, така че сетуацията беше отчайваща. При мен също липсваха и болките когато ги има все пак е сигнал и могат да се вземат мерки. Успех!  Praynig

# 24
  • Варна
Здравейте момичета!!
След 3 дни ще ми правят серклаж,защото днес на прегледа се оказа ,че шийката ми е мека и къса,а преди 2 седмици при прегледа на ехограф се видя ,че бебо си върви с 4 дни напред..т.е аз вече съв в 18 седмица.
Лекарката спомена ,че май излизаме от срока за правенето на серклаж ,с което доста ме притесни ..Има ли някой от вас  със серклаж около тази седмица ,споделете как е минала бременноста,голяма ли е опасноста от преждевременно раждане?

# 25
  • в 1001-та нощ
при мен беше направен в 20 г.с., колкото по-късно се случи има по-голям риск, но определяща е дължината на шийката, конецът се слага на 1,5 см - трябв ада има къде да се сложи, моята беше 2 см преди серклажа

умаше и други усложнения - възпалителен процес, койти лекуваха

за сега сме екстра, после имаше и утрогестан - за набъбване на шийката и я докарахме до над 3 см

много късмет ти желая и успех Wink))

ето и една статия = > http://www.ivf.no-meat.org/infertility/crvx_insuffiency/

П.П - сега видях, че при теб и цевикалният канал е отворен, което вече е ... различно

# 26
  • Варна
Цитат
П.П - сега видях, че при теб и цевикалният канал е отворен, което вече е ... различно
Притесни ме  Confused защо различно...

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 19:27 от Velina_p

# 27
  • в 1001-та нощ
Вели,

дописването ми беше към авторката на темата, там нещо се обърках, в подписа й (линийката) се вижда голяма седмица, за какъв серклаж говорим?

А за теб, да - поне "по учебник" е уж късно, ако се броят седмиците, но не мисля, че това е най-важното - а общата физиология - да няма възпалителни процеси в момента, да има достатъчно шийка, да нямаш контракции

затова като те приемат - ще те подготвят - ще ти пуснат системи (нон-стоп през всичките 4 дни) с кормагнезин (магнезий) и още нещо...не помня - то е пътека....не си го измисля лекаря Wink)))

вероятно и антибиотици, при мен беше Стандацилин, паралелно и но-шпа мускулно, нататък ще си минеш на хапчета - ако не ги взимаш сега....

това са мои догадки разбира се

не знам къде се лекуваш

аз не съм имала изобщо контракции, но всички мерки бяха взети, наблюдаваха ме, обладяха ме, казаха ми, че не са имали случай, на изпуснат серклаж

много късмет ти желая и да докладваш после Wink)))

П.П.при мен каналът и сега е затворен Wink)))

П.П.2 - Wink забравих да добавя и утрогестан - преди серклажа орално по две, след него по 2 вагинално - от него шийката набъбва

П.П.3 при мен след серклажа, на третата седмица шийката се сви на 1 см, меко казано имаше паника, казаха ми, че положението е много зле и ми изписаха гинипрал+изоптин, 4х1; едното е против контракции, другото за сърцето, защото гинипралът действа на сърцето….

лошото беше, че след серклажа – ходих на работа, не бяха разбрала, че трябва да лежа и ….

обаче като разбрах – легнах и край…само лежане, седмица след това шийката вече беше 2 см, а по-нататък стигна до 3,17

нещо малко разпокъсано стана, ама….

после заради риска да излезе по-рано в 28 г.с. ми направиха кортико-стероидната терапия, която подготвя бебето – ако излезе по-рано и сега я продължавам през 2 седмици

ами май това е, ако нещо те интересува питай, къде ще ти правят серклажа? кой?

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 21:40 от a.l.e.n.a

# 28
  • Пловдив
Аз съм авторката на темата, но я пусках преди няколко месеца  Peace
В крайна сметка не ми направиха серклаж, но както се вижда от линийката - успях да устискам за учудване на всички лекари  Laughing

Успех и на вас, момичета   bouquet

# 29
  • Видин
Змейка, честито бебче! Ти си герой! Роди само няколко дни преди термин, браво! Нека малката принцеса да е много здрава, щастлива и много да ви радва   bouquet  bouquet  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт