Примерна схема за захранване 22

• 26 704
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
  • USA
Франческа Салиери   bouquet.

# 16
Благодаря за новата тема  bouquet

Гледам, говорите за нощните хранения - при сина ми спряха първо на 3м., а сега от няколко седмици пак се появиха, но аз си го обяснявам с това, че през деня не си набавя нужното количество мляко, защото се храни 4 пъти. Буди се в 2 с рев, затова започнах да го храня сама в 12, тогава спи спокойно до сутринта.

Франческа - много интересно за ориза и плодовете, честно признавам, че не ми е хрумвало да правя домашна следобедна закуска, но и да питам - това каша ли се води или просто ориз с плодове? Може ли по тази логика да се готви пълнозърнест ориз или други пълнозърнести ядки, или трябва да се приготвя домашна каша по рецепта?

# 17
Франчи мерси  smile3525

# 18
Франчи, благодаря за новата тема! Даваш ми добра идея за рецепта!  Hug
... Кажете, като съм давала оризова каша, нали не трябва отделно да въвеждам и пълнозърнестия ориз, или трябва  newsm78 ...
Същият въпрос си зададох и аз снощи.  Mr. Green Момичетата в отчетната ми отговориха, че не се въвежда като нов продукт.

...Момичета, как давате манго и авокадо - чисто или в комбинация (каква)?
Не съм давала още, но поради неутралния си вкус, авокадото може да се комбинира и със сладко, и със солено (ябълка, круша, респ. кисело мляко, извара, сирене). А мангото може отделно.
Като стана дума за мангото - Стелфи, де да можеше и домашно да си го имаме.  Wink

И аз се интересувам защо не се дава плодово пюре сутрин, побут на въпроса на Боре.

# 19
И от мен запис. С бебо вървим няколко стъпки след вас и сте ни много полезни   bouquet

# 20
Ваня, манго давам пасирано в комбинация с каша. Авокадото го давам и със зеленчуково пюре и с каша.
Стеф, според мен това не е каша, а ориз с плодове.
Аморе, аз въведох, ако може въобще да се нарече въвеждане, пълнозърнестия ориз за три дни.

А оризът го приговям в съотношение 3:1. За да не ми се слепва обаче, преди варене го измивам обилно със студена вода.

За недаването на плодово пюре сутрин го чувам за първи път. Чувала съм, че не се дават плодови сокове следобед, защото захарите в него възбуждали организма. Това цитирам по памет.

# 21
Боре77 аз досега давах плодовото пюре в 10ч сутринта  Peace Не го давах следобед,защото давах тогава кашата.Но всеки сам си решава.Сега давам вече попарка,но много нее на сърце

# 22
Не виждам какъв проблем има в даването на плодове сутрин  newsm78 Просто закуската трябва да е питателна Simple Smile, тъй като детето изразходва много енергия в първата половина на деня, затова се препоръчва закуската да е зърнено-млечно-плодова - примерно каша с мляко и плод (или кърмене и каша с плод), или попара със сирене и масло плюс плод за десерт... Тази комбинация дава много енергия и е добре усвоима от организма - това по спомен го казвам... Плодовете не дават необходимата енергия на детето, ще огладнее по-бързо и ще се измори по-бързо Simple Smile

Окич, това за ябълката къде го видя? Аз досега не съм давала никога варена, само настъргана (е, това след 8-ми - 9-ти месец някъде де). Аз знам, че ябълката се сварява леко заради опастността от задавяне с парченца, това за пектина май не съм го чувала  newsm78 Сега намерих малко инфо, ето. Там пише, че ябълката се дава сварена в началото или настъргана и омешана в друга храна заради опастност от задавяне. За пектинът в нея ето тук пише колко е полезен - че регулира изхожданията на бебето, като втърдява изпражненията и в същото време спомага за преминаването им през червата. Много хубав сайт между впрочем, често го ползвам.

А, сетих се и за пълнозърнестите храни - не съм давала още, тъй като в пълнозърнестите зърнени има люспички, които дразнят стомахчето и смятам да дам малко по-нататък.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 22:41 от SZA

# 23
  • София
малеее,

много бързо напредвате. Връщам се да чета.

# 24
  • София
 Здравейте, вместо запис една идея за закуска - овесени ядки, сварени заедно със сушени плодове, нещо като ошаф - слива, ябълка, круша.
 Влади си хапва попара от ръжено-пшеничени сухарчета, които аз му пека. Не винаги слагам сирене, защото взимаме от познати, домашно козе, и не успяваме да заредим винаги навреме.
 Пълнозърнестият ориз и според Косе Босе се въвежда допълнително. Аз слагам като добавка към зеленчукови пюрета, измивам добре.

# 25
  • Пловдив
Франчи, благодаря за темата.
Мангото го комбинирам с ябълка или чисто. Предлагала съм го и с каша от Елда.
Авокадото съм давала също предимно с ябълка, с кайсия, с банан, но и с зеленчуци/картоф и морков/.
За плодовото пюре-аз давам сутрин между кърменията като десерт. Кашата я давам следобед също с плодово пюре.

# 26
Момичета според вас даването на 130 гр. плодово пюре в 10 след мляко в 7 проблем ли е - не разбирам защо толква се отрича даването на плодовете в чист вид сутрин.

newsm78 Дъщеря ми и сега рядко изяжда толкова ... А иначе нищо не се отрича ... ама ако това е заместено хранене, аз на 4 месеца не бих замествала хранене. Слагай в пюрето АМ за да не е "заместено" в истинския смисъл ... ако решиш де.

# 27
Не съм въвела достатъчно продукти, за да измисля питателна закуска, а кашата я давам вечер. Затова попитах дали има проблем за плодовото пюре - и аз давам сутрин към 10ч. по малко (60-80гр) - колкото да си заслади.  Mr. Green И още по една причина - нов плод въвеждам сутрин, и след като е въведен, го добавям вечер в кашата.
При условие, че не съм заместила нито едно хранене и винаги кърмя, мисля, че не е проблем да процедирам така.
SZA, благодаря за сайта - наистина има доста полезно инфо.
За следващи каши съм си заплюла 2 на Лактана био - пълнозърнест ориз и овес.

Значи, пълнозърнестият ориз все пак се въвежда отделно, така излиза?  newsm78

# 28
Ваня1975, авокадото го давам на парченца или намазано на сухарче. Както вече са ти писали, то може да се комбинира и със сладки, и със солени продукти, но аз го предпочитам "солено", т.е. със зеленчукови пюрета или натюр. Манго също съм давала еднокомпонентно, но става чудесна комбинация с ябълка, круша или друг плод. Не съм смесвала с ориз, че синчето ми има склонност към запичане,  но ако го нямате този проблем, може и така.

# 29
Окич, сега видях питането ти за рибата - тук понеже от към пюрета няма почти никакъв избор давам на Рая риба приготвена от мен. Правя я като за нас, само дето в нейното фолио рибата е баз сол и подправки - давам филе от треска, или тук има една бяла риба подобна на мерлуза, ама не е толкоз мазна - около едно квадратче 7/7 см. ама как го обясних. ooooh! Намачквам и добавям зеленчуци, или напоследък тя тях ги отказва - просто и слагам в залче хляб от рибата и така яде - много го обича. Rolling Eyes

За ябълката - на Рая и давам пасирана домашна ябълка от 7 месец - това беше втория плод, който въведох след крушата. За пектина знам, че е много полезен и педиатър ми е казвал, че е добре както аз да ям, така и на Рая да давам, предвид моята "петниста" кожа и проблемите с жлъчката, които имах. Peace

Общи условия

Активация на акаунт