Примерна схема за захранване 22

• 27 489
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Имах предвид непрекъснат ли е процеса на даване на нови храни, от началото на захранването съм въвела 4 неща и спрях, предлагам само тях, но няма разнообразие и се замислих дали да не предлагам нови храни
А защо си спряла?

# 391
  • Силистра
Защото имах някакъв план за въвеждане само по няколко артикула на месец/4-5/, но след размисъл, провокиран от тук, май ще променя план-програмата  newsm78

# 392
Имах предвид непрекъснат ли е процеса на даване на нови храни, от началото на захранването съм въвела 4 неща и спрях, предлагам само тях, но няма разнообразие и се замислих дали да не предлагам нови храни

Имало е моменти при нас когато не съм предлагала нови храни, но е било за ден-два и тогава съм предлагала само от вече въведени храни. Аз, лично си въвеждах нова храна на всеки 5 дни, като изключим първият зеленчук, който ядохме в продължение на 7 дни. Peace

Stef, благодаря за мнението ти...май така е най-добре да постъпя. Пък и аз ям доста спанак и си мисля, че все нещо стига и до нея чрез кърмата...

# 393
И още един въпрос. Въвела съм сурова круша от неизвестен за мен сорт. Да разчитам ли, че като дам купешкото пюре с круши Уйлямс няма да има реакция? Или по друг начин зададен въпроса - с въвеждането на един сорт от плод или зеленчук считат ли се въведени и останалите сортове? Чуденката ми е дали да отделя 3 дена за купешкото пюре от круши...  newsm78
За мен няма логика всеки сорт да се въвежда за 3 дена, но пък има сортове, които толкова много се различават един от друг... Сещам се за сливите, пъпешите, доматите /не толкова/ ... Какво мислите? 

# 394
Не, не отделяй 3 дни за въвеждането- едва ли в пюретата внос от Германия има сортове и продукти, които има на майка ми в градината- никога дори не съм се замисляла да ги въвеждам отделно или пак

# 395
Ей, не го харесваме тоя пусти картоф. 4 дни се захранваме вече и все пак не е глътнал от него.
Според Вас момичета да го считам ли за захранване?

# 396
Извинявам се допуснала съм грешка в предишния пост.
Ей, не го харесваме тоя пусти картоф. 4 дни се захранваме вече и все пак  е глътнал нещо от него.

# 397
Трябвало е да редактираш поста си, ане да пускаш втори Wink
http://www.zemianazaem.com/archives/228
Ето ви още една интересна идея за захранване  Joy Леееле, вече вичко ми звучи така все едно си правим експеримент с децата Joy

# 398
Извинявам се допуснала съм грешка в предишния пост.
Ей, не го харесваме тоя пусти картоф. 4 дни се захранваме вече и все пак  е глътнал нещо от него.

Да, считай го за въведен. Обикновено чистият картоф не се приема особено охотно от бебетата.

# 399
Здравейте!

Аз четох, четох... съставих си една схема, но още имам неясни моменти...

Дъщеричката ми сега е на 4 месеца и половина. След един месец ще захраня, тоест на 5 1/2.

Реших да започна с оризова каша в продължение на 20 дни.
След това да предложа зеленчук (картоф, морков или тиква - не съм решила още). От тук нататък вече се чудя как точно да процедирам.
Да предложа кафяв ориз или да продължа със зеленчуци?
А ако вкарам кафяв ориз за 10-ина дни после мога ли да включа плод?
или трябва да продължа със зеленчуци?
Мога ли да редувам въвеждането на плодове със зеленчуци? Или е добре първо зеленчуците после плодовете?
Друго което си мисля е че мога да изчакам с кафевият ориз до въвеждане на месото. Преди месото да дам кафяв ориз с някакъв зеленчук и после като приготвям пуйка или заек да слагам от него, вместо бял. или няма смисъл от това упражнение? Имам възможност месото да е от домашни животни и няма да купувам пюрета. Аза кафевия (пълнозърнест) ориз питам, защото у дома ядем предимно такъв.

Благодаря!

# 400
... Реших да започна с оризова каша в продължение на 20 дни.
След това да предложа зеленчук (картоф, морков или тиква - не съм решила още). ..

Точно по този начин започнах и аз. Освен изброените от теб зеленчуци, въведох и пащърнак и след това 2 плода (круша и ябълка), след това елда. После още няколко зеленчука (тиквичка, броколи, карфиол, сладък картоф, зелен фасул) и т.н.  Кафяв ориз все още не съм давала. Няма проблем да си въведеш кафяв ориз и след него месо, като не е необходимо да отделяш 10 дни само за ориза.

# 401
Мале,мале много пишете  #Crazy
Дано да мога да се включа адекватно скоро

# 402

Ми хайде да ти помогна  Laughing
Кога дадохте лук на децата и какъв- праз или кромид?

# 403

Ми хайде да ти помогна  Laughing
Кога дадохте лук на децата и какъв- праз или кромид?
Ми хайде тогава да споделя Simple Smile
праз -на 10 месеца, четох че може от 8-мия
бял лук-на 10,5 месеца
червен лук и зелен лук-скоро преди 1-2 седмици(значи на 1 годинка),но не нарочно,просто така се случи

М/у другото лука го водят подправка май newsm78 и уж не се въвеждало като другите храни,но аз си го въвеждах
Дано съм помогнала Simple Smile

# 404
  • USA
Здравейте,момичета.
Вчера дадох малко жълтък,но не знам как се въвежда newsm78.Как се дава при въвеждането,както при всички храни или през ден?По колко минути се варят яйцата и мога ли да давам едно яйце два последователни дни или трябва да варя всеки ден?Изобщо какво знаете за въвеждането на жълтъка.Предварително благодаря  bouquet.
Честити Рожден Ден на КАЛИН и РАЯ!Да бъдат здрави и много послушни  Heart Eyes!

Общи условия

Активация на акаунт