На 5 месеца и половина беше наддала 700 гр и на педката й се видя много, хвана се за главата, че повече от 5 часа през нощта не издържа без да яде и каза да намалим кашичките. Тук е момента да вметна, че моята педка не е спец по кърмене и си кара по старата школа - сокчета и т.н. та сега си чукам главата, че я слушах. На 6 месеца и половина вече бяхме минали на 6 хранения (с 300 зора) и бебето беше отслабнало със 100 гр
Педката каза, че е в нормата Веднага увеличих пюретата и сега яде
- плодово пюре сутрин 100 гр,
- зеленчуково (с месо или жълтък) наобед- 130-150 гр,
- каша надвечер - към 130 гр. Да но сега изнамерих електронен кантар и пак според него си седи на същите кг и не наддава и грам, а вече е на 7 месеца и малко. Имаме 6 кърмения и нито едно заместено хранене, първо кърмя и после давам пюре, колкото изяде. От утре смятам и сутрин да давам кашичка с плода, дайте съвети какво друго да правя, ако трябва и АМ ще взема, въпреки, че смятах това да е крайна мярка.
Вечер определено преди ядене търси още, но кърмата си е едно определено количество и давам водичка след като кърмя... От което съдя, че ако имаше АМ щеше да го изпива.
Мерси момичета малко ме поуспокоихте, е ако наддаде 200-300 гр ще е ок, знам, че от 5 месец нататък се качва по-малко, но се притесних, че месец и половина си седи на минус 100 гр... За кантара - естествено не съм сигурна, че тегли като на педката.

Особено като започнат да се движат повече..
Бебето е достатъчно голямо, че да не се остави гладно