За еднократните помощи при раждане на дете

• 9 742
  • 21
  •   1
Отговори
Не, няма да питам кое как става, какви документи са ми нужни и пр. Въпросът ми към вас е Общината, в която живеете, даде ли ви такава помощ и в какъв размер е тя? Питам, защото вчера при нас Общинският съвет гласува сумата от 50 лв. на новородено и ми стана любопитно това масова практика ли е.
А, сетих се и друго да питам - какво може да се купи за едно бебе с тези 50 лв.? Синът ми е вече в първи клас и много отдавна не съм влизала в бебешки магазин. Памперси, млека - как се харчат?  newsm78

# 1
  • Бургас
В Бургас няма такива екстри. Преди 8 години и в София нямаше. Мисля, че в Созопол даваха по 2000лв. при раждане на дете, дано не бъркам Rolling Eyes Относно цените, синът ти явно е на възрастта на моя син. В сравнение с преди 8 години - Памперс са два пъти по-евтини сега, млеката са горе-долу на същите цени, като тогава.

# 2
На мен ми изплатиха 200лв някъде месец след като родих-това е за Пловдив,за второ е 150лв,а за трето-600лв

# 3
  • Бургас
На мен ми изплатиха 200лв някъде месец след като родих-това е за Пловдив,за второ е 150лв,а за трето-600лв

Това за второто дете сигурна ли си? Защото няма логика за второ дете да е по-малко от първо. На мен ми изплатиха 600 за втората ми дъщеря и доколкото знам за всяко следващо дете е като за второ. Това е за Бургас Peace

# 4
  • Бургас

Това за второто дете сигурна ли си? Защото няма логика за второ дете да е по-малко от първо. На мен ми изплатиха 600 за втората ми дъщеря и доколкото знам за всяко следващо дете е като за второ. Това е за Бургас Peace
Е, това си е държавната помощ. За трето и т.н. не е като за второ. Мисля, че за трето пак е 250лв., но не съм сигурна. Авторката питаше, според мен, дали Общината отпуска нещо при раждане на дете извън държавната помощ. Иначе, тия 600лв. и аз ги получих, но те са от държавата. Не знам Община Бургас да е давала суми при раждане на дете Thinking

# 5
За първо дете е 250лв. за второ е 600лв. а за трето, четвърти и т.н. по 200лв.

Питайте първо чичо Гугъл и после пускайте теми, ако не сте намерили отговора на въпроса си. Wink

# 6
Аз пък не знаех, че помощите се различават по общини  Thinking
В София за първо дете получих 200.. или 250, не помня вече, за второто ще получа 600.

А с 50 лева могат да се купят доста неща. Памперси - около 25 броя има и за 8 лева, има и за 15 - зависи каква марка и качество са. Боди също може да се купи и за 4, и за 20 лева. Така че, накратко, зависи  Wink

# 7
Явно само Голди ме е разбрала правилно какво всъщност питам. Въпросът ми е по общини, т. е. общинският съвет  във вашия град дали изобщо и какви пари отпуска еднократно при раждане на бебе, а не за държавните помощи. И, да, знам, че има хиляди теми за вторите.

# 8
  • Бургас
separate , точно си ти е зададен въпросът Peace Просто хората в повечето случаи отговарят по инерция, а не четат задълбочено Rolling Eyes
Момичета, не се различават по общини еднократните помощи при раждане, които са определени в Закона. Просто някои общини се опитват да стимулират раждаемостта в региона като отпускат еднократна помощ при раждане извън определената със закон. Т.е. - веднъж си получаваш еднократната помощ от държавата и освен нея получаваш пари и от общината.
Ето инфо за Созопол от миналата година:
http://www.econ.bg/news/article158993/2_hil_lv_za_novorodeno_v_sozopol
 Не знам сега как стои въпросът.

# 9
Мисля, че някои общини изобщо не дават такава.

# 10
Да четат задълбочено  Laughing брей брей.
Моят проблем всъщност не е този - проблемът ми е, че за отглеждането на децата ми разчитам на себе си, и дори не знаех, че има вариант за допълнителна помощ от общината. Хубаво е, че хората като мен не са много, а повечето се възползват от такива услуги  Peace Браво.

# 11
Моят проблем всъщност не е този - проблемът ми е, че за отглеждането на децата ми разчитам на себе си, и дори не знаех, че има вариант за допълнителна помощ от общината. Хубаво е, че хората като мен не са много, а повечето се възползват от такива услуги  Peace Браво.

Е ти ме уби, честно  Joy На това му викам под вола теле да търсиш. Ама може и да си права - сигурно си струва за 50 лв. да родиш дете  Grinning

# 12
  • София
В София извън коментираните 250 лв. за първо и 600 лв. за второ дете, не  получаваш нищо.

# 13
Моят проблем стъщност не е този - проблемът ми е, че за отглеждането на децата ми разчитам на себе си, и дори не знаех, че има вариант за допълнителна помощ от общината. Хубаво е, че хората като мен не са много, а повечето се възползват от такива услуги  Peace Браво.

Е ти ме уби, честно  Joy На това му викам под вола теле да търсиш. Ама може и да си права - сигурно си струва за 50 лв. да родиш дете  Grinning

#Crazy
Не, ти мен ме уби - къде казах, че заради някакви 50 лв. се ражда дете  Shocked
Ако си си го помислила, то едва ли ще се разберем, но все пак да опитам:
Исках да река, че независимо дали община/държава/баба ти или дядо ти ще те подпомогне с 50 лв., като цяло когато създаваш дете, трябва да си готов /включително и финансово/ да се грижиш за него  Peace
Ако има помощ - добре дошла, да, и с 50 лв. могат да се купят доста неща за едно бебе. Но трябва да можеш да се справиш И ако я няма.

В София извън коментираните 250 лв. за първо и 600 лв. за второ дете, не  получаваш нищо.

Е, значи, въпреки неинформираността ми, нищо не съм загубила  Wink

# 14
  • Бургас
Edelia, а защо всъщност си взела еднократните помощи от държавата, след като не ти е до някаква помощ newsm78
Логиката ти е желязна - дадох 4000лв. за лечение, за да забременея, за да взема 600лв. от държавата Joy, браво на мен bowuu
Община Созопол всъщност под предлог, че се грижи за прираста на населението си, според мен елегантно се опита да си направи предизборен PR - лично мнение, но техните еднократни помощи бяха доста време в устите на медиите Wink
И, добре, не разбра въпроса на авторката, ама за какво ти беше тая контраатака, че видиш ли, хората са информирани, щото искали да си раждат и гледат децата на издръжка на държавата, а не разчитали на себе си newsm78

Общи условия

Активация на акаунт