За еднократните помощи при раждане на дете

• 9 741
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
На мен ми изплатиха 200лв някъде месец след като родих-това е за Пловдив,за второ е 150лв,а за трето-600лв

Това за второто дете сигурна ли си? Защото няма логика за второ дете да е по-малко от първо. На мен ми изплатиха 600 за втората ми дъщеря и доколкото знам за всяко следващо дете е като за второ. Това е за Бургас Peace
ми една рлиятелка така ги взе Rolling Eyesиначе си права че няма логика-ама то кое нещо което прави държавата е логично Mr. Green

# 16
И, добре, не разбра въпроса на авторката, ама за какво ти беше тая контраатака, че видиш ли, хората са информирани, щото искали да си раждат и гледат децата на издръжка на държавата, а не разчитали на себе си newsm78

Каква контраатака, какви пет лева - радвам се, че хората са информирани, не ги атакувам  Peace Признах за себе си, че не съм - което не е в мой плюс, естествено, но така съм свикнала, да се оправям сама.

Просто ме дразнят изявления от рода какво може да се купи с 50 лв., дадени от държавата - ами без тях пък съвсем нищо не може да се купи, така че, все е нещо. Помня как в "Искрено и лично" една майка се оплакваше, че анцузите, дето държавата давала на децата, не били хубави - ами, първото, което ми хрумва на мен лично е, купете си по-хубави, защо чакате държавата... пък и се оплакват даже. В тази посока са ми разсъжденията - държавата не е длъжна да гледа децата ни.

# 17
Най-скъпите бебета се раждат в Приморско

Всяко новородено бебе да получава сериозна еднократна помощ от общинската хазна, стана традиция за община Приморско. По 3000 лева ще получат родените през годината бебета на територията на морската община. Сумата ще бъде изплатена на родителите на бебе, родено след 1 януари 2007 г., стига да живеят в общината, поне 3 години единият от тях да е жител на Приморско и да разполагат с добри битови условия за отглеждането на детето. За 2006 г. бяха изплатени 136 хиляди на 68 бебета.
Несебърският местен парламент също реши да стимулира раждаемостта в общината си. По предложение на председателя на общинския съвет Димитър Янков всяко родено през годината бебе ще получи финансов стимул в размер на 2000 лева. Условието, което общинарите поставят, е поне единият от родителите да живее в общината минимум 5 години. В Чепеларско и Кресна пък ще дават по хилядарка за местно бебе.

Ето малко информация за това в кои общини дават допълнителна еднократна помощ при раждане. В Приморско дават най-много и най-отдавна. В Созопол доста по-късно започнаха да я дават тази помощ.

# 18
Момичета,ако мога да помогна Grinning
Съгласно Закона за семейните помощи за деца на майката се полага еднократна помощ за раждане на дете в следния размер:
за първо дете-250 лв.
за второ-600 лв.
за трето и всяко следващо-200лв
При раждане на близнаци,един от които е второ дете помощта за всяко дете се изплаща като за второ т.е. по 600 лв.на дете.
Към молбата-декларация(по образец) се прилагат:
*личните карти на двамата родители(за справка)
*оригиналното удостоверение за раждане на детето+копие от него
*копия от у-ията за раждане на другите деца на майката(ако има такива)
*удостоверение от служба ГРАО за броя на родените от майката деца
Другите помощи,за които пишете са може би такива,които се отпускат с решения на общинския съвет и са различни по размер за всяка община.
Ако съм пропуснала нещо-пишете. Hug

# 19
За Варна - доколкото знам няма допълнителна помощ от Общината.
И, добре, не разбра въпроса на авторката, ама за какво ти беше тая контраатака, че видиш ли, хората са информирани, щото искали да си раждат и гледат децата на издръжка на държавата, а не разчитали на себе си newsm78

Каква контраатака, какви пет лева - радвам се, че хората са информирани, не ги атакувам  Peace Признах за себе си, че не съм - което не е в мой плюс, естествено, но така съм свикнала, да се оправям сама.

Просто ме дразнят изявления от рода какво може да се купи с 50 лв., дадени от държавата - ами без тях пък съвсем нищо не може да се купи, така че, все е нещо. Помня как в "Искрено и лично" една майка се оплакваше, че анцузите, дето държавата давала на децата, не били хубави - ами, първото, което ми хрумва на мен лично е, купете си по-хубави, защо чакате държавата... пък и се оплакват даже. В тази посока са ми разсъжденията - държавата не е длъжна да гледа децата ни.

А какво може да се купи с парите давани за Данък сгради, примерно, или с другите данъци, които плащаме на държавата, за да издържаме депутати и роми? Защо да е срамно след като ние издържаме с години държавата, да очакваме нещо в замяна, отвреме -навреме поне?

# 20
Просто ме дразнят изявления от рода какво може да се купи с 50 лв.

А да ти хрумна, че наистина питам от любопитство? Защо изобщо заби в тази посока? Понякога хората са просто любопитни и нямат никакви задни помисли. Нейсе.
Благодаря на дамите, които ме разбраха правилно.

# 21
за първо преди 10г.ми изплатиха 100 или 150лв.вече не помня,а за второто преди 2г.-600!мисля,че и сега е така.

Общи условия

Активация на акаунт